Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

karta NEXT Skylink

Dobrý den,má otázka se týká karty Next u Skylik.Na jakým principu funguje v případě rodinného domu nebo bytu s vlastním zařízením to asi chápu.Konvertor s více vývody... Ale chci se zeptat,zda lze kartu NEXT využívat i v případě společných rozvodů v panelovém bytě,kde je společná parabola s rozvody po celém paneláku? Omlouvám se pokud se toto téma už zde řešilo-nenašel jsem. Děkuji

esik33
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

@esik33

sice si to popsal ůplně krkolomně,ale pokud jsou v paneláku rozvody a v nich signál ze satelitu 23.5 E (Skylink),tak musíš mít STB(tuner)nejlépe s dekodérem Irdeto(UNI radši už ne) a naladit si dané kmitočty(určitě jsou frekvence překonvertovány).
Next karta se vloží do dekodéru a normálně funguje.
Next karta je prostě další karta,která dekóduje programy,které jsou zaplacené na hlavní kartě!Nic víc,nic míň

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

RE: karta NEXT Skylink

dDkuji za reakci,jen mi není jasný,kabel od paraboly je přiveden do každého bytu jen do obýváku.Dá se tedy tato sat zásuvka rozbočit a dál pokračovat do další mistnosti a tam použít tv s tunerem DVB S2 s decoderem? popřípadě jak rozbočit?

esik33
Registrace: 4/2009

Neda. Pokud neni rozvod typu unicable, coz na 90% neni, tak sat signal nerozbocis. Leda by ses stridave dival na jednu a nebo druhou tv. Spolecne ne. A bacha, vsechny next jsou uz M7. Takze uni nikoliv.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Jsou dvě možnosti, jak s jedním kabelem "udělat" dva přijímače.
1. Někde nahoře u vstupu modulátorem "spojit" dva kabely do jednoho a dole je zase demodulátorem rozbočit.
2. Triviální řešení - jeden přijímač připojit za druhý (koupit si takový, který má ýstup LNB out) - ale pak ten druhý hraje jenom čtvrtinu programů, ty, které mají stejnou polarizaci a stejné pásmo jako je nastaveno na prvním přijímači.

Antonín
Registrace: 8/2005

Je to sice mimo, ale poprosím o radu. Next karta propadla v listopadu, do kdy se dá ještě oživit bez poplatku? Popř. dá se oživit i po této lhůtě? Děkuji za zkušenosti

badr
Registrace: 10/2008

Ja si myslím, že kedy si ju obnovíš, tak odvtedy budeš na nej pozerať to čo máš na ndriadenej.Niečo podobné, ako je to so serpo na normalných kartách asi u next neexistuje.Ak sa mýlim, tak ma opravte.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@letas

Nemýlíš se. Sám mám kartu NEXT již nĕkolik let neaktivní a na můj nedávný dotaz mi bylo Skylinkem sdĕleno přesně to, co píšeš.

rs505
Registrace: 11/2009

připojím se do diskuze - mám trochu jiný problém.Karta NEXT nechodí a hlásí E33-4 CHYBA ZABEZPEČENÍ KARTY.Refresh nepomáhá,prodejce se o to pokušel celou sobotu a nepodařilo se ji rozchodit.Ze Skylinku mi poradili: 1. kupte si novou kartu NEXT, počkejte 14 dní než vám ji pošlemem, navíc zaplaťte 400.To bych ale musel koupit originál čtečku.(mám VU+ Solo 4K )Nebo si objednejte novou.A opět: zaplať.Tak jako tak jsem donucen zaplatit za něco co jsem nezavinil.Má někdo nějakou radu jak ji rozchodit?

Carlo62
Registrace: 1/2018

@Carlo62

Jestli je karta v záruce tak ji reklamuj. Jestli není, nechápu, proč bys chtěl něco s ní udělat úplně zadarmo. Když se ti rozbije TV po záruce, také máš znovuzprovoznění zdarma?
Proč si pořád někteří myslí, že by Skylink měl být charita.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Pokud by to bylo do 14ti dnů od zaplacení, poslal bych ji směr Skylink, rozjet/vrátit (nevhodné slovo). Novou IR M7, která ti je v současnosti k hounu si samozřejmě za stejnou cenu můžeš objednat kdykoliv.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Aha, nevhodné slovo bylo cca peníz.. :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

@Tomik535

Asi si urobil preklep a namiesto z si dal s. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Carlo62

A čo tej karte je?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@Carlo62

Bola platená normálne?

petersk

Bola rozbehnuta niekedy?Alebo je to nová ešte nerozbehnutá?Veď ten pedajca musí vidieť,či by mala ísť,alebo nie.Objednával som ich hodne a všetky sa rozbehli, samozrejme až vtedy, keď boli zo strany Skylink spustené.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@joscer

Karta je stará už asi 3-4 roky, běhá jenom v CRW.V IRD, nefunguje.A nefunguje ani v originálním dekodéru Skylink.Nedávno jsem si ji zaplatil na další rok, stálo to 1188 Kč a ted bych měl dát dalších 400 za kartu a 790 za dekodér.Prodejce s ní nemá nic společného,byla to jen jeho dobrá vůle mi ji pomoci rozchodit.Mám nový VU+Zero 4 K.Takže v něm novou kartu neuplatním bez dekodéru.Na kartě je nahraný balíček KOMBI.

Carlo62
Registrace: 1/2018

Za starých čias tu na Parabole bolo zvykom že keď sa tu na fóre objavil podobný problém, evidentne nezavinený užívateľom, tak vstúpila do riešenia problému "vyššia moc", ktorú som už vtedy za to obdivoval a dal jej to aj najavo. Napíšem otvorene, za to ako J.G. dokázal vstúpiť do fóra a do debaty keď sa niečo podobné vyskytlo som ho vždy obdivoval a stále obdivujem. S tým čo a ako na margo platformy aj tu niekedy reagujem v iných veciach je iná vec, to netreba motať dohromady.
Som zvedavý či podobné zvyky ešte prežívajú. ;)

Steiner
Registrace: 9/2012

@Steiner

ted uz ma na to lidi... :)

MartinP
Registrace: 8/2016

možno sa budeš čudovať, profesionalita len tak nepustí ...

Steiner
Registrace: 9/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra