Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Satelit versus kabelovka

Prosím o názor zkušenější kolegy. Který signál je z technického hlediska lepší pro příjem TV programů - ze satelitu (Skylink) nebo z kabelovky (Nej.cz)? Potřebuji přivést signál do druhé televize v domácnosti (Toshiba 43L3763DG) a mám dvě výše uvedené možnosti. Jde mi jen o kvalitu příjmu, pomíjím cenu, u základních balíčků je podobná a je mi jasné, že satelit je náchylný na změny počasí. Díky za názory.

tadek01
Registrace: 1/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelit versus kabelovka

no pokud bys mel moznost upc kabel tak urcite kabel

kristian1
Registrace: 7/2016

Satelit je náchylný na změnu počasí, kabelovka zase na výpadky všeho druhu, takže ono je to v podstatě fuk. U Skylinku je výhoda nevázanosti, prostě co si předplatíš to máš, a když tě to nebude bavit, tak se s dalším předplatným už nemusíš namáhat. Ovšem pokud na první TV v domácnosti už kabelovka je, pak je pochopitelně lepší si jenom protáhnout rozvod na druhou TV a doobjednat CA modul s kartou, protože to vychází levněji.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldasS to pekne zhrnul R^ len dodám: spoľahlivosť káblovky ohrozujú najmä bágristi :))) a samozrejme, bavíme sa o káblovke, čo je optikou pripojená do NIXu alebo priamo na jednotlivé televízie :) (ono sú aj také, čo preberajú Skylink/UPCdirect Rv )

mmc
Registrace: 1/2006

Jestli máš Skylink tak android box a tam Skylink i něj.cz přes WiFi .

satman1
Registrace: 9/2010

U SkyLinku je výhoda nevázanosti ... A tím výčet výhod končí. Pak už to je jen o dalších peněžních výdajích za měsíc, jinak smůla a černá obrazovka jako u všech providerů.

silesian
Registrace: 4/2011

Kvalitou příjmu jednoznačně kabel... Upc má mnohem mnohem větší datový tok než Skylink...

Zemak
Registrace: 9/2016

@tadek01

Kabelovka je po všech stránkách výhodnější. Vyšší kvalita obrazu, minimum přelaďování, servis techniků až do bytu, internet stejným kabelem.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

pro mě jasná volba satelit, už jenom kuli feedům

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Marně jsem se pokoušel

najít na netu parametry a technologii vysílání uvedeného providera kabelovky. Takže se asi nemají čím chlubit. Pokud nemám tyto informace, tak není možné cokoliv poradit.
Pokud jsi ovšem spokojený s kabelovkou, tak je zbytečné jít do satelitu a pokud máš satelit, tak kabelovka asi nebude lepší. Kvalitní kabelovka by ovšem měla mít stabilnější příjem než satelit.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

No jestli Skylink bude pokračovat v nasazeném trendu, a třeba někdy zruší Eurosporty,Nebo nasadí Flexi20 tak optický kabel UPC máme naštěstí v baráku. Obecně se píše, že UPC má solidní obraz.
Slezané by mi mohli pomoci s posouzením kvality TV na optice firmy PODA z Ostravy, která už pronikla i do Prahy. Kabelovku jsem nikdy neměl takže info teprve sbírám.

konas
Registrace: 12/2014

@Enik

Co bys chtěl hledat za parametry a technologie? Norma pro výstupní úroveň u zákazníka je pro všechny stejná. Koncovému zákazníkovi je jedno, jestli používá Teleste, Wisi, Vectora nebo PBN. Každý z výrobců dokáže přenést stejně kvalitní signál, zmršit to mohou pouze špatným nastavením a údržbou.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

A co EPG?

U nás kabelovka nezobrazuje EPG u některých programů (asi u 1/3 z nabídky). Např. Nova, Kino svět a další EPG na kabelu nemají. U Skylinku přenáší EPG snad všechny kanály (aktuálnost údajů v EPG je na jinou diskuzi).

Standa3
Registrace: 1/2006

@omar3

No co bych opravdu asi nechtěl je O2, i když by to asi chtělo vidět u nás na sídlišti protkaném optickými kabely. Dcera to má ve Vršovicích 2km od ústředny, ale po starých drátech z 60 let, a to je děs běs mazanice v 720.

konas

@Standa3

Na tomhle už tady píše "uri",který ví o EPG hodně moc. https://www.parabola.cz/forum/topic-94530/

konas

Když mluvíme o kabelovce, tak je to po koaxu, optika maximálně k NODu. O2 je IPTV, to je jiná kategorie přenosu obrazu.
Já mám náhled do 3 různých kabelových operátorů a je to velmi podobné. Trochu se liší frekvenční plány nebo Quamy, ale všichni šíří analog, DVB-C, DVB-T a CMTS.

omar3

@omar3

Fajn, dík za upřesnění.

konas

@konas

PODA v Ostravě na plazmě 50 palců - špičkový obraz.

evid
Registrace: 11/2016

@evid

Dík, to mě potěšilo. Zatím mám od nich solidní internet za zaváděcí cenu (optika do bytu), TV můžu dořešit později.Jejich jednání bylo zatím super.Je zajímavé graficky sledovat jejich internet v průběhu měření. Běží 85 -95Mbs, pak vyskočí dvě pásma 260-270, pak to zase spadne na 85, čili měření ukáže průměr 150 - 165. Za 245Kč za měsíc asi dost slušné.

konas

@omar3

Šlo mi spíš o to, jaké používá datové toky, rozlišení a pod. Jestli má metal nebo sklo atd.....

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

To jsou citlivé údaje, které si každý operátor chrání. Co vím, tak přívody do větších kabelovek jsou vždy po optice.
Kabelovky nemusí šetřit na datovém toku, jako satelitní operátoři, mohou to tam prát co to jde. Zejména české stanice předávají signál velkým kabelovkám v plném toku a rozlišení z jejich odbavovacího pracoviště.

omar3

Omar3

Máš představu, jak velký datový tok představuje výstup jednoho moderního TV odbavovacího pracoviště? Podle mých informaci by na jeho přenesení nestačil ani deset multiplexů S2 resp C2. To, co dostávají i kabelovky určitě není plný datový tok, ale pouze nějaký MPEG. Pochybuju, že by dostávali kabelovky signál po seriovém rozhraní(SDI), kde se běžně přenáší datový tok přes 1Gb/s

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Sú to dve veci ktoré sa porovnať nedajú.Pokiaľ som len konzumný pozerateľ programov. Tak jednoznačne káblovka./avšak záleží od ponuky jednotlivých poskytovateľov/.Ale ak som "fanda" a baví ma neustále točenie a veci ostatné k tomu"patriace", pre mňa by to nebolo ono.Už nehovoriac o IPTV. Rv

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus,Uclan Ustym 4k Pro,Gigablue 4k trio

datcom
Registrace: 3/2006

Datcom

Mluvíš mi z duše. Poslouchám doma radio B3 z Wendelsteinu přes vykonovou antenu z VKV rádia, i když ho mohu pohodlně poslouchat z Astry, z netu atd. Vlastně neposloucham ani tak Bavorsko 3, ale poslouchám Wendelstein. Zasvěceni chápou:) Jediné co to muže změnit je fakt, že už dávno se nedá B3 poslouchat kvůli čím dal horší hudbě. Ať žije Brotjacklriegel a frekvence 92,1MHz Bayern1.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

SAXON
V 1991 mi montér nastavil na "pôžičku" zlatú" KOVOSAT 120 anténu na Astru19,2 e.Potom začali vysielať poliaci s polsatom asi niekde na 12-13zap.To bol pocit si túto stanicu naladiť. :)))

VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus,Uclan Ustym 4k Pro,Gigablue 4k trio

datcom
Registrace: 3/2006

@Saxon

Tak je to takhle: kabelovky opravdu dostávají SDI z hafo rozdělováků, ale mají v každé televizi vyhrazené stojany, kam si dávají své kodéry a co jim leze z těch kodérů do optiky už je velké tajemsví, které nikdo neprozradí.

konas
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra