Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - předčasné zrušení předplaceného balíčku

Má někdo zkušenost s rušením předplaceného balíčku poté co došlo k vyřazení programů? Je možno nějak získat nevyužité předplatné zpět? Měli jsme Kombi vyloženě jen kvůli manželky, která neustále koukala na Fine living a já maximálně jednou za čas na Travel Channel nebo History HD. Vzhledem k tomu, že vše mizí a FreeSat toto vše má, tak jdem tam. Přejdem tak jako tak, ale čekal bych, že při takové změně půjde předplatné zrušit, ale na infolice Skylinku tvrdí, že předplatné se za žádných okolností nevrací.

Mikek
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69
Odpověď v diskusním vlákně

@taki

Vrátili ti to bez řečí protože to bylo do 14 dnů = nákup přes internet podle obč. zákoníku, nic jiného jim ani nezbývalo. Kdyby ses rozhoupal později, asi bys měl smolku!

lance
Registrace: 10/2008

RE: Skylink - předčasné zrušení předplaceného...

Delta1@ V tom co píšeš je to bez šance, protože kdo má balík už zaplacenej, tak se pro něho s novým ceníkem nic cenově nemění. A je to tak vždy, kdo si např. dřív zaplatil MINI a to pak zmizelo, tak mu to nechal Skylink doběhnout až do konce zaplacenýho období.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Je to tak, ke změne ceníku sice dochází, ale v konkrétním případě Pro Mikeka ne. Ke změne žádných jiných pdmínek taky nedochází. Změna programů to není, v jiné části VOP maji změnu programů vyhrazenu. Takže při dobré vůli operátora ti asi vrátí peníze do kreditu, ale ne zpátky do kapsy. To si myslím já, ale pokud se s nima indivindy dohodneš, třeba uspěješ...?

lance

Mě bylo na infomailu jednoznačně doporučeno vyčkat do 1.3. (ohledně dokončení jednání kvůli Sport1 a 2) a když to nedopadne dobře, tak se mám ozvat a z MultiHD se provede změna na Kombi nebo Flexi10 (když mi to bude stačit) s délkou odpovídající nové ceně balíčků vzhledem k nespotřebované platbě za MultiHD.
O vrácení "hotových" peněz zpět na účet v bance informace podána nebyla, ale je fakt, že jsem se na to neptal.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

:))) Tak pro předplatitele multiHD je čekání do 1.3. opravdu "výborný" nápad, zejména pro toho, kdo bez avizovaně vyřazených programů už o balík nemá zájem (nikdo neví jako to nakonec dopadne). Ten kdo by tedy chtěl v souladu s 8.7 VOP odstoupit od smlouvy (doručení pís. výpovědi do 1 měsíce od oznámení změn) se čekáním připraví o možnost ukončení a přímého vrácení peněz (na které v případě zrušení multiHD určitě nárok má).

lance

Jenomže ten balík se nezruší těm, co ho už mají zaplacenej. Jenom se prostě nebude nově nabízet. Takže není co komu vracet ;)

PoldaS

@Mikek

Víš co, pokud to chceš fakt zrušit a jít k Freesatu, pošli jim tu písemnou výpověď s odvoláním na 8.7. VOP a uvidíš co se stane, nic neriskuješ ;)

lance

@PoldaS

Ale zruší - přečti si co psal joscer, MultiHD se převede na KOMBI nebo Flexi a předplacenou dobu ti přepočítají podle nového ceníku!! Takže v podstatě spoštou nespotřebované předplatné a za to ti dají nový balíček za nové ceny. Nebude to jako dřív, kdy např. končil mini a přehodili ho na následný smart a přitom ti nechali pův. předpl. období.

lance

@lance

Nepochopil jsi to správně. Samozřejmě balíček MultiHD, kdo má zaplacený, bude mít dále MultiHD, jen tam nebudou ty programy, pro které se nepodaří dojednat novou smlouvu. Zda je to důvod k vypovězení smlouvy s požadavkem na vrácení předplatného si musí každý zvážit sám.
Nově se budou nabízet už jen balíčky, co jsou v ceníku.
Já jsem se jim ozval (nebudeš věřit, ale poměrně rozhořčeným mailem), tak mi tohle nabídli, že mi vlastně ten přepočet udělají. Ale až já oznámím, že to chci.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Jinými slovy, jak někdo tady někde psal, že teď je chytré si předplatit na rok/dva HDplus a od 1.3. z toho bude mít de-facto Kombi za 350/měs... tak to asi nevyjde ;)

lance

@joscer

OK, už rozumím...

lance

Osobně jsem měl balík MINI v době, kdy už se nenabízel. Nechali mně ho doběhnout do konce předplatnýho a nešel už prodloužit. Takže to stejný bude i v případě 1.3.2018, není důvod, aby to Skylink dělal jinak. Je ale samozřejmě možný jít na vlastní žádost do balíku vyššího, pak to Skylink přepočítá na nový období, původní balík zruší a nový aktivuje.

PoldaS

Nicméně, o tom prováhání možnosti výpovědět sml. podle 8.7.VOP (i když s nejistým výsledkem) to pořád platí, pokud pro někoho např. bez Sportu1,2 nemá balíček význam a jednání nedopadne... měl by to zvážit ;)

lance

@PoldaS

To by znamenalo, že kdo má předpl. např. HDplus, bude mít furt (třeba další 2roky) jen programy z původního HDplus - to se mně nezdá pravděpodobné, že by udržovali v databázích takový bord.l, museli by to řešit zasíláním větší kombinace zápisů produktů na karty atd... To se mi nezdá. Balík starý mini jsem měl taky ale de-facto na předplacený starý mini jely všechny programy nově aktuálního smart!! Takže kruciální otázka je, jaké programy pojedou po 1.3. na kartě s napředplaceným balíkem HDplus???

lance

Skylink má myslím v obchodních podmínkách daný, že částku předplacenou na víc než rok může vrátit do kreditu, takže balík na roky 2 by asi neprošel. Nicméně bych to neviděl jako extra problém, jejich systém je jistě stavěný na podstatně víc nabídek, než kolik jich mají. A i kdyby pustili na danou kartu větší nálož, tak je to pochopitelně nezruinuje, čili i to je jedna z variant.

PoldaS

@PoldaS

Vrátit mohou myslím dle textu ne částku předplacenou víc než na rok, ale opakovanou platbu, takže de-facto jo, max. 12 měsíců na jednu kartu, jenže můžeš mít předplacen i balík s odloženým startem, takže teor. se mohou vyskytnout zaplacené balíčky libovolně dopředu... (skylink neomezoval nijak datumy odloženého staru), ale to budou jen jednotlivé případy. Jarda avizoval že budou obesílat indivindi předplatitele rušených balíčků, tak se asi uvidí s čím konkrétně přijdou u HDPlus. Chtělo by to jejich přímou odpověď na dotaz od někoho s balíkem HDplus, jak to bude...?

lance

@Mikek

oni ti max prevedou penize do jineho balicku.ale nevrati.
i kdyz by zmena programove nabidky mela byt duvodem k odstoupeni od smlouvy.

kristian1
Registrace: 7/2016

Změna programové nabídky není důvodem k odstoupení od smlouvy, není to nikde smluvně ani zákonně dáno.

PoldaS

Delta1

Delta1 ještě jednou mu nic nezdrazili. Jestli má predplaceno na pět let . Tak bude mít celou dobu stejnou cenu. Skylink nikdy nezdrazil už zaplacené měsíce.

satman1
Registrace: 9/2010

Kluci vždyť píší že skladba programů je bez záruky. A to všichni nejen Skylink.

satman1

Ale nárok na změnu programů na straně operátora není bezbřehý a nelze ho brát dogmaticky. Je tam výše citované ustanovení o podstatné změně podmínek... příp. pokud změna podmínek vede ke zhoršení postavení uživatele - user má nárok odstoupit od smlouvy... (to by operátor mohl třeba vyřadit 2/3 programů z balíčku a user by pak nemohl odstoupit od smlouvy...? to asi těžko)

lance

User může odstoupit od smlouvy kdykoliv bez ohledu na nějakou změnu, u Skylinku žádná vázanost není (vyjma instalace za 1Kč).

PoldaS

Takový dotaz Skylink vyřadil 2 nebo 10 programů. U dvou se to bude blbě reklamovat. A je tam ještě sleva tu bude asi muset uhradit , když bude chtít odejít.

satman1

@satman1

uhradit slevu... :laughing: :bigeyes:

lance

@PoldaS

Jestli ti nedošlo řeší se tu ukončení/vrácení v případě předplaceného balíku na rok dopředu, a to není de-facto nic jiného než uzavřená smlouva na odběr služeb od-do (1 rok). Takže pro méně chápavé - předplacení balíku u Skylinku na 1 rok dopředu = uzavřená slouva (vázanost) na 1 rok, a to pro pro obě smluvní strany... tj. normálně uzavřená smlouva, a o výpovědi této smlouvy je tu celou dobu řeč... ach jo :bigeyes:

lance
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra