Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kostickovaní obrazu

Zdravím, v poslednich dnech mi dost casto kostickuje a rozpada se obraz u transporteru 12344/H/29900. U jinych je to naprosto v poradku. Vždycky to napr hodinku v pohode funguje a pak prijde cca 20 min kdy se na program neda divat. Dnes tu byl satelitní technik vsechno proměřil, parabolu trosku upravil a ted uplně stejny problem. jinak sila signalu cca 72, kvalita signalu podle toho co ukazuje take v pohode. Ma někdo podobny problem?Začínam z toho byt mirně nestastny. Jsem na voziku, nemam moznost si tam sam vlezt apod. navic pred olympiadou mi to dost vadí. děkuju za jakoukoliv radu.

sajfa
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kostickovaní obrazu

Jaký máš přijímač?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Na cem ti to kostickuje, na sat prijimaci nebo na TV se sat tunerem? Jestli na prijimaci zn. GO SAT napr. 7055,7056, tak tam je problém na desce s filtracema.

HYPER
Registrace: 11/2010

@Saxon

Technisat technistar s2. mám možnost kartu vlozit i přímo do tv mam satelitní tuner, ale problem je uplně stejny

sajfa
Registrace: 6/2006

@sajfa

ten technik ti to měl odstranit,jestli to nebyl matlák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jaký modul a kdy byl naposled aktualizován......

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Keď to robí aj na sat.prijimači a aj na TV so sat.tunerom,tak to bude od vnútra smerom von.Od konektorov, cez kábel až po LNB.Tak ďakujem pekne za takého sat.technika, keď takúto banalitu nevie odstrániť.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas

@letas

spíš bych řekl že nestíhá modul nebo není aktualizovaný pokud ho teda přehazuje ze sat do tv..........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

měl tam technika snad

pierrepetr

@sajfa

technik problém viděl??

pierrepetr

Jenže píše nahodile a že to začalo opět dělat večer.Pokud někde přijdu a v danou chvíli co se tam zdržuji vše funguje jak má těžko se potom hledá příčina. Tipl bych si také na problém s modulem pokud jej používá jak v přijímači tak tv.

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

habr

Ak ho prehadzuje , je to možné.

letas

A co program ČT24HD bez modulu? Taky sekání?

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Riešil som podobný problém.TV so sat. tunerom.Vylučovacou metodou mi to vychádzalo na TV.Prišli technici zobrali telku a usúdili po možno dvoch dňoch testovania, že to nie je TV,ale modul,čo som zasa vylúčil ja,lebo som tam otestoval viacej kusov aj variacii.So sat. prijimačom všetko ok.Myslím, že skončia tak, ako hodne ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť TV so sat.tunerom.Dokúpia si sat.prijimač.Dnes jeden opäť dosť podobný prípad.Z neznámeho dôvodu zmizli všetký programy uvedenej frekvencie 12344 H.TV Sony zo sat tunerom.Pomohlo výrobné nadstavenie a znova naladenie,uvidíme,či sa to udeje opäť.

letas

Za 15 let s kabelovkou jsem neměl jediný podobný problém. V létě jsem měl na pár týdnů půjčenou kartu Skylinku na porovnání kvality obrazu a sekla se každý týden při nonstop provozu. Pomohl akorát restart. Satelit používám nyní pouze na FTA.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@lachtan

nahodilý sou průser,beru tv i s modulem do dílny a čumím tejden

pierrepetr

S velkou pravděpodobností příjímací systém.
Parabola, která má vaklavý držák, takže nastavení nedrží (nebo nějaká taková maehcnaikcá vada), příliš maláa parabola s nedostatečným ziskem, který je nedostatečný při větší oblačnosti, blbě udělané F-kové konektory, starý nebo zateklý kabel.
Samozřejmě je možnost, že je to modulem, k tomu by pomohla odpověď na Saxonovu otázku. Ale je to méně pravděpodobné.

Antonín
Registrace: 8/2005

No jestli to technik měřil za bezoblačného počasí a zdálo se mu to v pořádku a nyní třeba prší a navíc jsou na krytkách LNB velké kapky vody, které rozptylují signál navíc zeslabený velkou oblačností, tak to může být třeba tím. Jak se to chová při naladění nejbližší sousední frekvence 12363/V?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@Antonín

to jsi vyjmenoval všechno,to má bejt rada???

pierrepetr

@SirMax

asi je stejný počasí

v poslednich dnech mi dost casto kostickuje a rozpada se obraz u transporteru 12344/H/29900. U jinych je to naprosto v poradku.

pierrepetr

@pierrepetr

u mne moc stejný počasí není

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Rada je jít krok po kroku. Polopatě:
1. Ověřit otázku Saxona o ČT24.
Pokud nekostičkuje stejně, pak 4.
2. Ověřit, jestli anténa není náhodou 60cm na pokraji sil.
Použít alespoň 85 cm.
Pokud je to ok, pak:
3. Zkusit použít jiný kabel k anténě - třeba pokusně oknem nebo nějak (a tedy jiné F-ka).
4. použít jiný CAM modul.
5. Napsat sem, jak to dopadlo.
2pierrepetr: A to, co napsal ty, je co? Noční blábol, nebo rada?

Antonín
Registrace: 8/2005

to sajfa

signál 72, to je na Technisat hodně signálu. Doma mám 73 na 20 m kabelu a 83 na 5m kabelu z T90 paraboly.To bych tipoval na nejméně 80 cm parabolu.
Kvalita taky dobrá, kolik to kua je??? 10 dB??11dB??5dB??
Jaké je číselné srovnání kvality 12344 s jinými frekvencemi?
O spolehlivosti příjmu rozhoduje i kvalita, možná více než síla.
Jestliže je pouze jedna frekvence vadná a ostatní v pořádku, pak je nešikovná kombinace LNB-přijímač a proto bych vyměnil LNB za jiný typ, jiného výrobce. To ale platí při trvalém výpadku jedné frekvence, nikoliv tehdy, že přes den jde a v noci nikoliv.
Pak je ještě možná "jiná závada" a to je satelitní "prasátko" odraz od kovové plochy v nevhodnm místě, zvláště, když je časová korelace s výskytem poruch.Není blízko parkoviště i soukromé? Jak se změní parametry signálu v době poruchy vůči situaci v normálu? Zde pomůže pouze přemístění paraboly na co nejvíce vzdálené místo od dosavadního místa.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Hodne otázok? A len jedná odpoveď je správna. ;)

letas

@sajfa

Měl jsem stejný problém s přijímačem GoSAT 7056HDi, poslal jsem ho na opravu do Brna a mám klid.
https://www.antena.cz/gosat-gs-7056-hdi-sunsat-s200-zavady-a-jejich-reseni-c447/

LG 43LJ624V + MAGENTA TV SAT M

jíva47
Registrace: 12/2010

to:jíva47

Ano znám tento případ.
Bohužel tazatel píše,že stejný problém má i na Tv s DVB-S2 tunerem.
Z toho se vydedukovalo pravděpodobně používá modul jak v tv tak v přijímači.Těžko soudit,když již neupřesňuje informace.
Například Diway 7111 cirka po třech letech začíná mít problémy na jediné frekvenci a to 12344/H/29900. Programy jdou trhavě pomůže výměna a posílení kondenzátorů.Poté již vše opět OK.

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra