Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Gosat 7056

Prosím vas o radu, mám gosat 7056, vyměnil jsem lnb za nové na jednu družici pro jednoho účastníka, udělal nové koncovky jak venku tak vevnitř, signál venku na parabolu je 87/79. Všechny programy a ty co jsi platím v balíčku komplet jedou Ok, ale všechny programy od ct1-ct4 kostičky a rozpad obrázu. Můžete poradit co s tím. Diky

gambus
Registrace: 6/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

Po zkušenostech

které mám, tak doporučuji každý kondík nahradit dvěma paralelními s (přibližně) poloviční kapacitou. Dnešní kondíky mají velmi malý vnitřní odpor a vlivem velkých proudů se přehřívají. Dvojice paralelních kapacit to řeší naprosto v pohodě. Je s tím sice víc práce ale výsledek je dokonalý!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

Je to nepraktické, neviem ako by si to spravil na základnej doske (v zdroji ešte ako tak). Ono radšej používať kvalitnejšie kondenzátory ako tam dať po dva nekvalitné čínske...

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@Enik

Zopakuj si Ohmův zákon. Elektrolyt s nízkým ESR - nízké ztráty, elektrolyt v velkým ESR - větší ztáty. Z elektrického hlediska máš s paralelním řazením ellytů pravdu, ale z prostorových důvodů je to většinou nerealizovatelné. Viz výše. Při opravách to chce osazovat kvalitní elektrolyty určené do impulzních zdrojů. Jsou označovány jako Low ESR. Já dávám všude nízkoimpedanční Nippon Chemicon na 105°C (LXZ, LXY, LXV...). Jinší typy ani nemám v šuplíku. Jsou jen o něco málo dražší než běžnej šrot od Chobota.

MilanFF
Registrace: 6/2014

RE: Gosat 7056

Další chybou je měnit jen nafouklé kondenzátory a na ostatní se vykašlat. Ne každý vadný kondenzátor zdvihá krovky či udělá loužičku. Musí se měnit všechny kondenzátory na inkriminovaných místech.

MilanFF
Registrace: 6/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra