Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Televize SonyKD-XE7005B

Zdravím,chtěl bych se zeptat na váš názor na tuto televizi.Děkují

duchodce
Registrace: 11/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize SonyKD-XE7005B

K čemu názor na neznámou situaci?
Třeba: jaká máš k dispozici zobrazovací data?
Odkud je hodláš brát.
Osobně si myslím:
1. televize ke koupi by měla určitě dnes mít DVB-T2 tuner (tahle ho má)
2. Zobrazovací technologie OLED je lepší.
3. SONY bývala spolehlivá značka, ale to je pryč. Je to jedna ze značek, stejně poruchová jako ty ostatní. Mně jedna Sony milulý rok klekla měsíc po záruce, oprava jako cena nové televize. Nevídáno - tedy kdysi.
4. Možná bych koukal, kdo mi automaticky dá pětiletou záruku.

Antonín
Registrace: 8/2005

TV s IPS panelom by som nebral, OLED je drahy, vyhovujuci kompromis je VA panel. Sony pri nizsich modeloch pouziva svoj OS pre ktory nie su vsetky appky. Pozri si Samsung UE50MU6172, ma VA panel, cierna ma k ciernej blizko nie ako pri IPS, dobra SW podpora, dost muziky za dobru cenu.

Traky
Registrace: 8/2013

Neviem ako to je stou kvalitou televízorov sony,ale na tento model som sa pozeral v nay,nie že by som ho chcel kúpiť,ale zo zvedavosti,a na štítku zo zadu televízora bolo Made in Japan,Tokyo. A mimochodom to má iba 50hz panel.

jozef84
Registrace: 2/2011

Ono ja som niekedy stitkoval vyrobky vyrobene v ČR Made in BRD.

Kasr
Registrace: 8/2008

@jozef84

V tychto cenovych hladinach najdes len 50/60Hz panely, 100Hz je na bezny konzum obsahu vratane sportu zbytocnych, snad jedine, ze niekto cumi na telku cele hodiny a obzvlast na rychle sceny. 100Hz nie je odveci, ale nie je to podmienka a priplatok nie je maly. Skor ide o samotny panel, IPS nedokazu podat ciernu a miesto ciernej mas tmavosivu, tmavomodru a to dost vadi, najma pri filmoch s kino formam, ktore maju aj na 16:9 este cierne pasy zhora-zdola, na IPS to presvita a je to rusive. Pochopitelne na ciernu je to najlepsie OLED, ale dobre ju vie podat aj VA, ten sice nema take pozorovacie uhly ako IPS, ale kto pozera na TV zboku? IPS je vhodne do telefonov, notebookov, ale nie do velkych TV. A uplne zverstvo su RGBW panely, ktore pouziva LG, tie ani nemaju skutocne 4K rozlisenie, sice vyrazny jas, ale na ukor ostrosti. Takze v rozumnej cene jedine VA panel.

Traky

Kto kupuje telku kvoli pozeraniu tmy ? Okrem toho mas IPS aj v drahych modeloch nie len lacnych, nemyslim si ze jedine VA ..... :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Podání černé je velmi podstatné pro kontrast.
Je to důležitý parametr. Možná z těch běžně zjistitelných nejdůležitější pro výsledný obraz.

Antonín

Vela ludi to prehana s jasom a podsvitenenim a potom sa cuduje. Ze jeden panel to zvlada lepsie alebo horsie je jasne, ale chybu robia aj uzivatelia ako si nastavia telku. A potom je jedno aky ma panel obraz bude nic moc.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Skutečně bílá a nikoliv šedá je stejně důlažitá jako skutečně černá. Okem málokdo něco pozná při běžném obraze a už vůbec nemá věština lidí schopnost pamatovat si skutečně barvy, najděte si někde monoskop a přiložte něco bílého (list papíru aspoň, ale ten je často hodně žlutý) a pak černého (šatky, nebo klávesnici) vedle, pak to lze porovnávat. Nejlepší je barevná sonda. Možná někde v grafickém studiu, kde přesně nastavují monitory, by se dala půjčit.

Antonín

Duchodce

Je to jeden z lacnejsich modelov sony, po obrazovej stranke nic moc, 50hz IPS a co je este horsie, cierna nie je rovnomerne podana, viditelne je to v hornych rohoch. Dalsie velke minus je zvuk, ten je podpriemerny. Nebral by som ho, v pomere cena vykon sa urcite oplati priplatit za 100hz VA sony KD 55xe8596

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

Tak tak. Bohuzial ked vidim u ludi telku, tak z 10 je 6-7 pre moje oci uplne zle nastavenych. Ludia maju radi jasne ziarive farby, predimenzovane podla moznosti este zosilnene roznymi funkciami tv.Volakedy za styrch cias, sa zhruba nastavovala farba ludskej koze, aby zhriba sedel odtien a farba.Ale dnes vsetky tie funkcie v tv casto aj dost pokazia ako pridaju, ale vyrobca sa prisposobil ludom, chcete mat farebny obraz tu ho mate ..... ;)

liquere

problem je, ze 100Hz panely davaju uz len do velkych tv a nie kazdy chce velku ..... to posrali vyrobcovia .... Rv

liquere

Od Sony nekupuj nikdy nič, predražený akože značkový šmejd.

masto
Registrace: 9/2006

masto

Musim nesuhlasit, Sony KD 55xe8596 je jednym z najlepsich 100hz VA Led tv
Celkom rad si ale precitam, co podla teba nie je predrazeny znackovy smejd.. :)

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA

Ešte jeden je top Sony 55XE9005

jozef84

Proc porad 100Hz?To s tim nema nic spolecneho!!!HEZKY DEN.

baryn9

baryn9

co s cim nema nic spolecneho? skus konkretnejsie, aby sme aj my ostatní boli v obraze.. :)

jozef BA

Televize SonyKD-XE7005B

Zdravíma děkují za názory,rád bych napsal pár řádku.Mám televizi PANASONIC TH 42PX7E 50HZ asi 15 let ma jen HDMI satelitní přijimač OCTAGON SF 918 HD ,který taky něco pamatuje obraz vše ok.Proto se poohlížim po novém televizoru. U mě je na 1 místě PANASONIC,libí se sony,hisense atd.Uhlopříčka 107 až 127 víc ne.CHci jenom obraz aspon v takové kvalitě jakou mám nic jiného mně nezajíma.Jsem v duchodu 8 let.Děkují.

duchodce
Registrace: 11/2006

Malá uhlopříčka je chyba.
Jsem v důchodu už pár desítek let .-)
A stejně je malá uhlopříčka blbost.
Ondyno jsem viděl 70 palcovou OLED a možná se zpronevěřím svému záměru už si nikdy nekupovat žádnou TV.

Antonín

@Antonín

když jsi v důchodu pár desítek let tak je ti asi 110??
Normální důchodce jde po 60tce do důchodu, leda že by si byl za totáče invalida, /na některé"invalidy"mám svůj názor/,chraň bůh -nevztahuj si to na sebe. ok?

fitipaldi
Registrace: 4/2011

Připojím dotaz a co Sony Bravia KD-49XE8096 obrazově ?

Registrace: 4/2017

Aj ja pripojím dotaz na Samsung UE49MU7002. Zdroj signálu Skylink. Teraz v akcii za cca 840 EUR.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006

olin22

Tem samsung,50hz panel,Edge podsvietenie,VA panel. Obrazovo neviem porovnať,nevidel som jeho obraz.

jozef84

olin22, jestli si si ten Samsung ještě neporidil, tak vezmi verzi 55 palcu pripadne radu 55 mu8002. Uz jsem nasel 8002 i za cenu kolem 30000 u nas.

HYPER
Registrace: 11/2010

2fitipaldi

Mladíku, sice ti po tom houbelec je, ale pár jsou dvě.
A já jsem šel do důchodu v 60 letech.

Antonín
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra