Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Televize SonyKD-XE7005B

Zdravím,chtěl bych se zeptat na váš názor na tuto televizi.Děkují

duchodce
Registrace: 11/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize SonyKD-XE7005B

Jsem v důchodu už pár desítek let .-)Antonín.Tak koľko ? Dva ,či ako si predtým písal.😁

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

Pár desítek

nám Antonín vysvětlil jako 20 let.Protože pár jsou přeci dva. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

hobo

Ťažko povedať,hobo. Poviem ti to inak. Ked povieš pred pár desiatkami rokov nie je to veru 20🤔Tak sa to dá chápať i v jeho prípade.Som v dôchodku pár desiatok rokov.

;)

VU+ Solo 4K, 2x DVB-S2 tuner, 65" TV 4K UHD LG SIGNATURE OLED65W8PLA

Avernet
Registrace: 9/2017

@Avernet

10 let = jedna desítka let, 20 let = dvĕ desítky let = (jeden) pár desítek let. Vím, je to velice složité, ale zkus tomu přijít na kloub...

rs505
Registrace: 11/2009

@Naaalim

Antonín napsal, že je v důchodu už pár desítek let, ne, že odešel do důchodu před pár desítkami let...

rs505

@Avernet

Bylo to řečeno tzv. obrazně,a tak je to nutné brát ;)

jjery
Registrace: 12/2012

tak to obrazne aj beriem a nie ako pisal rs505.Par desiatok rokov je u mňa 20,40,60. Čiže nemusi byť len 20. :)))

Avernet

rs505

Ale veď je to vlastne jedno. U nás to má iný význam a inak sa to myslí či vysvetluje. To máš ako so slovíčkom " p-o-d-r-b-e-j-mne " Inak u vas ,inak u nas .Ahoj. :)

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim

@Naaalim

Bohaté a košaté jsou oba naše jazyky... U slovesa ,,drbat" hodnĕ záleží na předponĕ, aspoň tedy v češtině. Je příjemné podrbat si s nĕkým, pro nĕkoho zase může být stejnĕ příjemné vydrbat s nĕkým... :)))

rs505

Půjčil jsem kamarádovi pár stovek. Jdu koupit pár rohlíků. Na fotbale jsem v táboře hostů viděl pár k*k*tů. Ztrestal jsem pár škopků. Jsem v důchodu už pár desítek let. Takto použitý slovo "pár", neznamená číslovku 2 v žádným případě. A ve slovenštině to bude 100% stejný. Nemůžu vědět, jak to Antonín myslel a nic proti, ale napsal to blbě.

mesab
Registrace: 5/2008

@mesab

Antonín to náhodou napsal dobře a ještě při tom prokázal vtip a znalost češtiny. Zde bylo použito slovo pár skutečně jako číslovka neurčitá. Obecně se tak používá v případech, kdy nezáleží na konkrétním počtu, přesně tak, jako v Tebou uvedených příkladech, ale i jako číslovka neurčitá zde pár znamená 2 a více... A této spodní hranice právě vtipnĕ využil Antonín, ačkoli by jistĕ rád použil tento idiom v obvyklém smyslu... :))) V tom je kouzlo naší mateřštiny... :))) R^

rs505

mesab

Presne tak

Avernet

@rs505

Vůbec nesouhlasím, ale dík za reakci, jen diskutujeme. Lidé si vyměnili pár emailů. Výtržník dostal pár facek. Koupil jsem pár bot. Muž a žena tvoří pár. Z uvedených příkladů je každýmu přesně jasný správné užití slova "pár". Antonín nejprve "pár" napsal blbě a v dalším příspěvku se to jen pokusil alibisticky vymlouval. Ty zde obhajuješ Antonínovu výmluvu/ohýbání jazyka("viz ohýbání ústavy") a jeho vymyšlenou výmluvu nazýváš vtipem. (ksichtíky nepoužívám - trpí tím psaný jazyk) Howk.

mesab
Registrace: 5/2008

@mesab

Samozřejmě, že puristé mohou z hlediska lingvistické sémantiky Antonínovi vytknout kasuistický přístup, ale formálně je to správnĕ.
Jiří Wowk byl známý ilustrátor dobrodružných románů se zajímavým životním osudem. Howka neznám, mám zřejmě mezery ve vzdĕlání...

rs505

@rs505

howk bude asi pozdrav kmene,jako tečka,víc k tomu nemám

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Taky bych to vidĕl podobnĕ. Howgh! Nebo radĕji foneticky: Haú! :)))

rs505

@rs505

R^ :laughing: R^ dlouho jsem neměl svůj podpis,když je komik525 v árestu,tak si to můžu dovolit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

rs505

Bohužial nie je to ani formálne správne. A to som slovák.😃

Naaalim

@Naaalim

Bohudík je. Na rozdíl od Tvého tvůrčího přístupu k pravopisným pravidlům při označování příslušníka národa či národnosti... :)))

rs505

Tvoj názor. Ten správny je jasný z pohľadu prvého príspevku od Antonína.I keď ti v poslednom tvojom prispevku nerozumiem.

Naaalim

@Naaalim

04:56.00. Poslední slovo.

rs505

rs505

čo je na tom divné?

Naaalim

Televize SonyKD-XE7005B

No mně by zajímalo,jak to dopadlo s tou televizí :O

jjery
Registrace: 12/2012

Můj názor je, že

televize má být pouze zobrazovač. Snahy nacpat tam co nejvíce funkcí může také znamenat, že tyto funkce v TV jsou poněkud okradeny vůči jiným "originálním"zařízením.
Satelit uvnitř televize je pozadu za samostatným satelitním přijímačem. Jsou problémy s tříděním stanic, přepínání oblíbeých programů může být složitější, některé televize nahrají pouze všechny stanice, nikoliv výhradně FTA,doba přepnutí může být dlouhá, cca 5 sec., atd.
Vedle kvality obrazu, což je dost subjektivní věc, bych hlídal funkci Anynet - CEC, tedy možnost ovládat televizi pouze zapnutím satelitního přijímače a televizní ovládač lze schovat jen pro případ nouze.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra