Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

přeshraniční příjem

zdarec chlapi chtěl bych se zeptat na jednu věc.Týká se to příjmu placeného 4. multiplexu plustelky z Velké Javoriny.Bydlím v Olomouci a chytám krásně základní programy z Velké Javoriny včetně jojek ze signálem bez mála 100 procent..Ted mám novou tv s dvbt2 tunerem H265 a jen tak ze srandy jsem zkoušel jestli naladím Plustelku.No naladil jsem 3 multiplexy Plustelky a ten 4. placený jaksi nemužu naladit.Signál mám tak kolem 80 procent.Jinak pro vyhledání 4 multiplexu jsem zadal ruční ladění a kanál 23 490Mhz.Napadá mě jedna věc že tento placený multiplex má hodně slabý výkon a tudíž ho zde nenaladím.Děkuji všem za rady . :(

marksony
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přeshraniční příjem

Hlavně je slovenský MPX4 na K23 z VJ šířený z jiného AS než zbývající MPXy1 - 3, který je umístěný o dost níž na věži a směr do ČR je stíněn samotnou vysílací věží.

cha-cha
Registrace: 5/2007

A ještě dodatek i ERP na K23 je nižší než na K55 - K57.

cha-cha
Registrace: 5/2007

cha-cha

díky moc za radu ,aspon ted vím co je za problém.Ne že bych chtěl za každou cenu ten 4. multiplex přijímat ale tak víš no zkoušel jsem ze srandy.Moc dík ještě jednou a měj se fajn. R^

marksony
Registrace: 3/2006

@marksony

V.Javorina vysílá Mux4 K23 jen výkonem 25,12kW, oproti 50,12kW na K 55 a 56 a 50kW na K57.

ja987
Registrace: 1/2016

Za Němců bylo poslouchání cizího rozhlasu zakázáno a trestalo se smrtí.Sledování cizí televize Třeba Novy No nevim jak to bude. ;)

koax
Registrace: 2/2008

@marksony

A aby toho nebylo málo, tak modulační parametry jsou úplně někde jinde, v neprospěch MUX4.
Z nich vychází parametr CN Rise:
MUX 1 až 3 - 17,3 dB
MUX 4 - 20,6 dB

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

to mirasat

je to jak uvadis, realne na budiku pro LinkMargin 0dB je potreba C/N 23,1dB na k21 a 19,2db na k57
jinak uroven signalu (v tretinove vzdalenosti smer Olomouc) je o cca 3dB vyssi ve prospech k57

kaos
Registrace: 2/2009

add..

melo byt samozrejme C/N 23,1dB na k23.....

kaos
Registrace: 2/2009

pokiaľ máš širokopásmpvú anténu tam zisk stúpa s vyššími kanálmi,skus kanálovú na 23.kanál

sasuke
Registrace: 6/2015

JJ, je tam hodně faktorů.
Výhodou je nižší kanál, ale je potřeba kanálovou anténu (celkem dvě antény na Slovensko).
Nevýhodami jsou o 3dB nižší výkon, níže umístěný vysílací AS, pravdepodobně s odlišným směrovým diagramem, vyšší nároky na C/N.
Řešení je vcelku jednoduché, ale je třeba kouknout na spektrum, to dost napoví, jestli má cenu vůbec něco řešit.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra