![]() |
|
nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom crt tvZdravím vás potreboval by som vyriešiť jeden problém. Začal sa mi na crt tv kaziť obraz, počas sledovania sú tam také čierne pásiky a dosť mi to vadí. Tak máme doma dalšie 2 plne funkčné crt tv ale vobec mi nefunguje resp. nenačíta set top box Alma t300hd (plustelka), obyčajný set top box na nich ide. Nakoľko crt tv nemajú HDMI vstup tak som ich prepojil redukciou cinch/scart. Tak sa chcem spýtať že kde by mohol byť problém lebo plustelku mám zaplatenú do septembra 2018 a nechcem kupovať dalšiu Tv, pretože na crt v SD rozlíšení je v pohode obraz. Ešte pripomínam že plustelkový set-top box je tiež plne funkčný. Ďakujem. |
jabko
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom...Nemáš náhodou tu redukci scart - cinch přepínací IN-OUT? |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom...Ano mám...skúšal som to prepínať ale aj tak to nejde tak nvm čo za tým môže byť. Nemá niekto taký istý problém s tým set-top boxom ? |
jabko
![]() |
|
RE: nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom...Podívej se, co má ta Alma nastavené v analogovém výstupu do scartu, nebo cinchů nebo co vlastně má. Měl bys tam mít nastaveno 720x576 CVBS. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom...Hladal som v nastaveniach ale nič také tam nevidím.Je tam iba čosi v priečinku digital audio: -Vyp. -PCM -RAW HDMI Vyp. -RAW HDMI Zap. Skúšal som toto ale nenaskočí stále. |
jabko
![]() |
|
@jabko"Nakoľko crt tv nemajú HDMI vstup tak som ich prepojil redukciou cinch/scart."A máš vůbec tu crt tv přepnutou v AV režimu? Ono totiž propojení cinch/scart neumožňuje automatické přepnutí (pouhým zapnutím STB) - je nutno AV režim zapnout manuálně! Buďto z DO, anebo lokál. klávesnicí tvp. |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: nejde mi alma t300 hd (plustelka) na inom...Neviem ako to mám nastaviť pretože v tv som hladal a nič s tým spojené som nenašiel. Niečo som vyskúšal: Mám doma ešte doma jednu redukciu ( https://www.emos.cz/2333123000-av-kabel-scart-3x-scart-3x-cinch-1x-svhs-0,5m ) a tam som zapojil tú almu iba cinch káblami (pretože tá alma má iba hdmi a cinch výstup ). A zapojil som do tej redukcie ešte jeden obyčajný set-top box cez scart,a redukciu potom do TV. Keď som tie set-top boxy zapojil do elektriny. Tak mi tá Alma nabehla, lenže trhá mi strašne obraz (Je to takmer nepozerateľné), pretože sa tie boxy bijú. Akonáhle ten druhý set top box odpojím tak sa automaticky odpojí aj alma. Takže si myslím že by tam bolo treba nejakú redukciu s el. adaptérom asi, lebo inak neviem už. Čo si o tom myslíte ? |
jabko
![]() |
|
@jabkoTys nepochopil, co jsem ti napsal výše?Samozřejmě, že se ti "odpojí" i Alma, protože se tvp přepne nazpět do TV režimu. Telku si přepni do AV "ručně". V jejím MENU si nastav výstup CVBS (přes Cinche ti RBG nepůjde). Pokud chceš používat tu odkazovanou redukci, tak nemohou být zapnuty oba set-top boxy současně! |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
![]() |