Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Technisat Technistar SIR

Už asi týden při každém zapnutí přístroje se spustí fastscan třeba i 5x za sebou. Jak známo u tohoto přístroje fastscan nejde deaktivovat. Je to dost votravný, poradí někdo co s tím?

Uvažuji o koupi nového přijímače a vytipoval jsem Formuler F4, zajímali by mě osobní zkušenosti nebo doporučení jiného přístroje s integrovaným tunerem DVB-T2.

Díky :-/

kehaj
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

ale jde

prečítaj si Tipy a Triky pre Technisaty na fóre kam ich umiestňujeme.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2 bohužel

píše se tam pouze toto:

12. Ztráta nastavení programového průvodce EPG
Po aktualizaci tabulky programů FastScan operátorem Skylink, přijímač ztrácí nastavení v programovém průvodci EPG. Tato situace nemá prozatím řešení. Je nutné vždy manuálně nastavit programového průvodce po každé změně (aktualizaci) tabulky FastScan.

kehaj

@kehaj

Hledal ji na netu? G..gle mi vyhodil nouzové řešení pomocí FAV skupin, jako se občas používá u TV. Do FAV snad fastscan nehrabe.

konas
Registrace: 12/2014

konas

JJ něco jsem našel ale nejsem sám kdo si stím neví rady. Údajně by taky mohlo pomoct tovární nastavení ale nechce se mi tím teď zabývat (nastavovat). Stejně pude z baráku, tipuju co koupit.

kehaj

@kehaj

Já ho mám v gulagu na chalupě, a to je z poslední serie takže bez fastscanu. Mě na něm vadí, že výrobce za mě rozhodl, že určité FTA feedy nebude umět, což je věc kterou umí každý křáp za 13 stovek.

konas
Registrace: 12/2014

RE: Technisat Technistar SIR

Tak jsem ho opet zapojil a muzu potvrdit, ze po vypnuti a po nejake době zapnuti nacita fastscan seznam. Zrejme je to tou poslední pozici 701, kde je update pro novy modul Viaccess Orca, kde se zmeni po najeti na tuto pozici nazev na program enn HD nebo je nekde chyba při zapnute aktualizaci fastcanu z TP 12070/H DVB-S pro tento prijimac. Je to par dni dozadu a vse bylo ok. Asi priprava na novy seznam k 1.3.2018. :)))

HYPER

Je to uplne prvni prijimac s FastScanem... Moralne je uz zastaraly.

x008
Registrace: 9/2017

No jestli tam nemaj nahodou taky chybu v programove pozici Filmbox. Stále je mezi programy skupiny Filmboxu. Mel by spravne byt uz mezi programy z baliku Digital. Tento program je spusten uz od 23.ledna vsem zakaznikum s balikem Digital. Podle Skylinku v seznamu tam bude az od 1.3., ale to nevadi, oni si to zakaznici prepnou az nekam za číslo 77. Chyba je v tom, ze spoustu zakazniku ani o tom nevi, ze uz je spusten a to diky nepresunuti do baliku Digital alespoň uz od konce ledna. Prava ruka nevi co dela leva, hlavne ze se uz dvakrát spoustel fastscan kvůli zmenam.

HYPER

Jinak souhlas, je to jeden z prvních typu se seznamem fastscan. Je to skoda, ze na nej není uz sw podpora. Jen tak pro informaci, před par dny vysel i novy sw na Technisat technistar S2. Je k dispozici na strankach výrobce. Nemam ale zjisteno co opravuje. Dagy2 vis něco o tom vic? Diky

HYPER

Uz jsem to nasel na omku, před par dny to tam ještě nebylo. Tyka se to optimalizace algorytmu FST z pozic 19,2E a 23,5E při kazdem zapnuti, kdy se spoustel seznam FST a mělo by si to najit zmeny v aktualizaci seznamu fastscan z ruznych TP Skylinku atd.. Takze je to presne to, co ted dela SIR, kdy se spousti aktualizace při kazdem zapnuti. Toho jsem si vsiml i u jinych prijimacu napr. Homecast 3200 nebo Mascom 2600, kdy se po kazdem zapnuti objevi tabulka s upozornenim probiha kontrola seznamu fastscan nebo tak nejak. Pak to po nejake době prestalo, když byla ukoncena aktualizace z domovského TP 12070.

HYPER

kehaj

nemyslel som samozrejme stránku firmy O..O. Tam síce existuje niečo podobné, ale to sú v mnohých prípadoch nepresne skopírované návody, na ktoré prišli a uverejnili užívatelia prístrojov Technisat.
Myslel som satelitné forum, kde máme vlákno Tipy a triky....
Máš tam presný postup.

Dagy2

apropo

oná firma radila v tomto prípade vo svojich "Tipoch a trikoch" ktoré ti pošlú po registrácii mejlom pri vypnutí držať tlačítko VYP, čo spôsobí reset prijímača a jeho okamžité vypnutie. Myslím, že postup ktorý je uvedený od užívateľov je podstatne korektnejší k prijímaču.

Dagy2

HYPER

tak najnovší SW na stránkách výrobce k Technistar S2 je z 20-09-2013 :-/

Dagy2

@Dagy

Zdar Dagy,nemyslel jsi Technistar SIR?Včera jsem zrovna vytáhl Technistar S2 (protože dnes budu potřebovat spárovat jistý modul CI+ s kartou) a aktualizoval jsem přes OTA software :píše hardware verze 41.2 , software 2.46.13.8 (1940w)UL2.18-BL2(408) ,podpis Jan 9 2018.
Snad splní svůj úkol :laughing: .Ale obraz je řádně ostrý.

hdpe
Registrace: 11/2007

Technisar SIR a stejný problém. Po zapnutí fastscan a ztráta nastavení EPG. Snad to dají dohromady, přijímač je sice starší, ale obrazově ok a navíc mám historicky 2 kusy :((

pmodel
Registrace: 2/2014

tak si ten fastscan vypnite

daj si do guglu vyhladavat tipy a triky technisat.
navod je tam stepbystep

Dagy2

raz dávno mi Dagy písal,

1. premenuj Astru19.2E na USER1
2. premenuj Astru 23.5E na USER2

a teraz trochu konkrétnejšie, znovu citujem Dagyho
Táhlovej urobil to, že odstránil zo zoznamu DiseqC satelit Astra 19.2E a nahradil ho satelitom USER1. Prečo táto zmena zruší problémy s FastScan neviem ale on to odskúšal.
Táhlovej má navyše motor, nie pevnú parabolu a najviac ho dožieralo, že parabola parkovala niekde mimo a vždy po zapnutí musel čakať na natočenie do 23.5E. Takže na odstavenie FastScanu asi prišiel náhodou, keď bádal nad točením motorom.
Urobil to takto:
- menu - nastavení - nastavení LNB
- v tomto menu máš 4 riadky na zadanie družíc pre DiseqC prepínač, resp. motor. Neviem akú máš konfiguráciu. On urobil to, že v kolonke "Satelit" klikol na rolovacie menu v stlpci Satelit, kde mal doteraz Astra19.2E.
zmenil tento výber z rolovacieho menu a vybral satelit pomenovaný USER1.
- pri zmene satelitu sa ťa opýta TechniSat, či chceš vymazať všetky programy zo satelitu Astra 19.2E - potvrď aby to vymazal.
- potom ulož nastavenie s novým satelitom USER1.
- potom choď do Kanálové vyhledávaní - Transpondér a ručne zadaj transpondéry, ktoré chceš mať naladené z družice Astra 19.2E.

Podľa neho teraz už FastScan neprebehne. V prípade, že by to nefungovalo tak zmeň ešte aj Astra 23.5E na USER2 rovnakým spôsobom.
On sťahuje zo Skylinku tabuľku, na ktorej sú definované programy z ASTRA19.2E a ASTRA23.5E ale nie z USER1, 2 takže sa bude domnievať, že ty máš anténu naladenú niekde úplne inde a nebude sa snažiť získať FastScan tabuľku.

Ja len podotýkam, že je nutné premenovať obe ASTRY na USER-y, odkedy to takto mám nemám problém s FASTSCANOM, v septembri 2018 bude 6 rokov.
Ešte raz týmto ďakujem Dagymu a Táhlovému.

satylu
Registrace: 1/2015

no, nechcel som to tu dávať

pretože nie som autorom tohto jednoduchého a plnefunkčného nápadu.
Takže preto odkaz na frejkforum kde sa všetky podobné nápady zhromažďujú vo vlákne Tipy a triky...

Dagy2

@hdpe

OK, na stránke výrobcu je na stiahnutie 2.46.0.7-1936k

Dagy2

Díky všem za nápady návrhy a odkazy, je rozhodnuto jde z domu. :)))

kehaj

hmmm,

to je škoda, v praxi je to jednoduchšie ako to tu vyzerá v popise

satylu
Registrace: 1/2015

@kehaj

když ti baba začne zlobit,taky jde z domu??????????

pierrepetr
Registrace: 5/2006

kehaj

myslím že sa k nemu ešte rád vrátiš :)

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra