Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Technilink versus Anynet-CEC

Mám Technisaty a televize Samsung a Finlux. Je paráda, že k zapnutí televize a jejímu vypnutí, nepotřebuji televizní ovládač, ale stačí mi pouze ovládač satelitního přijímače Kombo.
Satelit Technisat má funkce Technilink (ne)aktivní, zapnutí (ne)aktivní, vypnutí (ne)aktivní, řízení hlasitosti ve dvou režimech.
Zrada může být v kabelu HDMI. Mám doma jeden, který se tváří, že je "ze zlata", ale příslušné impulzy nepřenese!!!
Televize Samsung má zase hloupé Menu. Jednak je třeba aktivovat funkci Anynet v podmenu Nástroje a dále na úplně jiném místě Zdroje doplnit, které zařízení má s televizí spolupracovat.To se Korejcům nepovedlo.
Kam se síla napře, tam se svět pohne. Všechny televize již správně reagují, mám na nich trvale nastavenot vyšší hlasitost, ale skutečnou hlasitost řídím na satelitním přijímači. Manželka již nemusí zapínat televizi, často na analogový příjem a další kombinace, které bych ani nedokázal vymyslet. Znáte ten křik "Poď sém"???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technilink versus Anynet-CEC

Ja mám na stole tiež len jedno dialkové, sat tuner mám zabudovaný v TV. :))

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Satelitní přijímač

umí mnohem víc, než satelit v televizi.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Mne to na také domáce pozeranie úplne stačí ;)

Rasto1978

Inak s "Anynet" nato si prišiel až teraz, že to sem dávaš ? Ja som vymyslel vlastný spôsob jedného dialkového asi 15 rokov dozadu. Keď som u rodičov pripojil prvýkrát satelit na CRT televízor. Problém bol že vždy niečo stlačili a nevedeli z toho von. Tak som zohnal tzv. "učiase sa" dialkové kde som naučil povelom z oboch dialkových, ale len tie potrebné. Chodilo to bezchybne.

Rasto1978

Já zapnu TV přes ovladač, zapne se Yamaha a později Technisat. Vypnu Technisat, vypne se Yamaha, TV a o pár minut později subwoofer Jamo. Hodně dobré.

aptget
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra