Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

quad LNB konvertor

Tesla quad LNB konvertor TL-400 s LTE filtrem, Opticum RED Rocket Quad LNB 0,1 dB a Inverto Black Ultra Quad HGLN 40 mm 0,2dB. Tesla dle parametrů vypadá dobře, ale od pohledu jak od Vietnamců z tržnice, žádné info jsem nenašel. Opticum vypadá zajímavě a Inverto je o jistotě. DiSEqC EMP S2/1PCNpos- W 1 (P.162IW). Aj bych prubnul Teslu v kombinaci s Opticum a ten horší dal na 19.2, ale aby se to nehádalo 2 různé značky? Má někdo zkušenost?

pedrodc
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

@pedrodc

No tak zajímavé info o té Tesle je, že: Doporučujeme např.pro příjem Skylinku a frekvence 12,344 GHz(ČT), kde často dochází k rušivým jevům právě díky LTE.
To je pro mě novinka, asi málo čtu.

konas
Registrace: 12/2014

@pedrodc

neboj se a testuj

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: quad LNB konvertor

Značek může být více, LNB nejsou v žádné vzájemné inetrakci s výjimkou rozměru - aby se vešly.
Pro běžné konfigurace satelitů je možná někdy větší rozdíl mezi jednotlivými kusy, než mezi různými typy.

Antonín
Registrace: 8/2005

TESLA

kto to je dnes?
Papier dobre znáša akékoľvek bludy. Ale nechcem tvrdiť, že nemôže dobre fungovať, na hodnoty v technických dátach by som ale nespoliehal ani trochu. vidíme to každý deň na rôznych výrobkoch a recenziách "užívateľov".

Dagy2
Registrace: 11/2010

Jenom dotaz odborníkům - je dokázán vliv LTE na příjem frekvence kanálů ČT1? Nebo je to nápad, nebo spíše marketingový blud, čínského výrobce?

konas
Registrace: 12/2014

to není blud ale pravda dokud jsem nekoupil quad chyby na čt na denním pořádku. mám vysílač lte přimo proti parabole vzdálenost cca 2000 metrů. prima zoom , prima max blbne pořád to je spíše problém trasy.leda zavoat na ctu či kamsi že ti to ruši signál. pokud nějak uspěješ.

GarGG
Registrace: 7/2014

Re: filtr LTE v LNB

Průnik signálů LTE jsem naposledy zaznamenal u LNB Inverto Twin ještě v době kdy A-1 jela analog. Dva nebo tři programy byly degradovány LTE 1800 MHz. Kontrolován výstup LNB spektrákem. Výměna za jiný typ problém vyřešila. Downlink u LTE (1805-1880). MF českých programů 1744, tak to mi tam moc nesedí!

valsora
Registrace: 10/2007

S tím LTE to nebude tak žhavé. Pokud píše, že má vysílač cca 2km daleko, je to bezpředmětné. Nemá šanci to do zapouzdřeného LNB nakmitat. Nějaký průnik by tam mohl teoreticky být skrze konektor a nebo kabel, ale to spíše v případě, že byla BTS mnohem blíž a nebo by v blízkosti paraboly byla LTE přijímací anténa. I když si spočítáš harmonické, musely by být výkony poměrně vysoké. Spíše je možné, že je načnutá filtrace v přijímači a díky tomu, že monoblock quad má větší odběr, to začalo kostkovat.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra