Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

nefungujici napajeni lnb

cau. koupil jsem si nedavno sat prijmac na aukru. a prisel jsem na to ze nefunguje z nej napajeni lnb. kdyz jsem tenhle nefungujici prijmac pripojil kabelem k jinemu prijmaci kde to funguje, tak najednou tenhle nefungujici prijmac funguje.
tak jsem si myslel ze kdyz zaridim externi napajeni tak bude fungovat tento prijmac i samostatne.
tak jsem si koupil https://www.tipa.eu/cz/antenni-zdroj-12v-200ma-emme-esse-83975ce-s-vyhybkouf-konektor/d-118649/
a taky tohle https://www.tipa.eu/cz/antenni-napajeci-vyhybka-teroz-f-f/d-126123/ a zkousel jsem jak napajet 13v a i 18v a stejne to nefunguje, tak nechapu cim tenhle proud lisi od toho co jde z jineho prijmace a funguje :-/
nejake tipy krom toho vyhodit ten prijmac ci davat na opravu?
vysvetli mi nekdo rozdil mezi tema napetmi proc to nefunguje?

sioga_bs
Registrace: 6/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Ještě k tomu potřebuješ

generátor 22kHz. :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

nefungujici napajeni lnb

Vidíš jaké to propouští frekvence?

uai1
Registrace: 10/2007

RE: nefungujici napajeni lnb

Oprav si ten prijimač alebo zahod.

jopo166
Registrace: 1/2009

Měřil jsi, jestli z přístroje opravdu nic neleze? Pokud máš rozhozené napájení, může z toho lézt paskvil a nefunguje to. Podíval bych se nejprve na výstupy ze zdroje a potom na kondíky u tuneru. Pokud je ovšem v háji samotný tuner, pak se oprava nevyplatí. 12 a 18 voltů tam můžeš pouštět, jak chceš. Pokud lnb neobdrží 22kHz povel pro nízkou a vysokou frekvenci, stejně ti signál nepošle...

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

A o aky prijimač sa jedna?

jopo166

optibox mini zebra

sioga_bs

ja sem zkousel zmerit i napeti z funkcniho prijmace abych zjistil jaky je tam proud ale multimetr mi ukazuje nulu.
tak sem nasel na aukru ten generator, mozna to jeste zkusim neni to moc. https://aukro.cz/sg1-1-satelitni-generator-22khz-ovladany-0-5v-zex2-6920433677
mozna se bude hodit i pri pokusech v jinych podobnych pripadech. nastavuji totiz satelity pribuznym a znamym. tenhle prijmac uz zustane ledatak na vlastni pouziti navic prehrava filmy z ext. disku tak se da pouzit aspon tak u starych tv.

sioga_bs

@sioga_bs

K ceně z aukra už jsi přihodil dalších 500 za hejblátka a pořád to nehraje... to se vyplatí?
Přes tu napájecí výhybku asi těžko projde signál 22kHz, pokud ovšem vůbec leze z přijímače ven :(

brak232
Registrace: 10/2017

Pokud to přes "LOOP" a ovládání z jiného přijímače funguje, tak tuner bude nejspíše OK. Co je tam za řídící obvod pro 13/18V ? Mohl by tam být něco jako LM317, pak jeho výměna je jednoduchá (stačí proměřit zda na jeho vstupu je cca 23V, jeho řízení se napěťově přepíná a stále na výstupu je 0V tak je určitě v háji) a stojí pár korun, případně ze šuplíku/vraku.

Warpik
Registrace: 9/2016

Ak ti to na loop iného funguje, tak ti po pripojení externého napätia 13V alebo 18V musia ísť V resp. H
Ak nasuperponujes 22kHz ( 0,8V pp), tak ti pôjde aj vrchné pásmo .
Diaboltp daj info akých 22kHz potrebuješ na spodné pásmo - rad by som sa dozvedel niečo nové.
Ale najlepšie riešenie je zberný dvor, resp. ak je tam klasika s LM317 urob ako píše Warpik.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Tudy cesta nevede.
1. Změř napětí (ne proud!) na vstupu satelitního přijímače, který nikam nebude připojen. Není možné, aby přijímač fungoval, a nebylo tam napětí 14-21V.
2. Jestli na vadném kusu skutečně napětí nebude, pak ho buď vyhoď, nebo ho oprav, nebo ho nechej opravit. Oprava je dost jednoduchá, jde o jeden obvod, jehož výstupní tranzistor je zničen většinou nějakým zemním napětím.

Antonín
Registrace: 8/2005

Pochybujem že tam bude LM317.

jopo166

@Rasto

Napsal jsem to nešikovně. Omluva. Samozřejmě je potřeba jen pro vrchní pásmo.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@sioga_bs

Všechny programy Skylinku na 23e jsou v horním pásmu, proto bez 22kHz není Skylink ;) Bez 22kHz můžeš přijímat pouze TP mezi 10,7-11,7GHz.

brak232
Registrace: 10/2017

Optibox Zebra

Tady jsem našel obrázek desky http://www.satmam.estranky.cz/clanky/cs-link---skylink/optibox-zebra---irdeto-prijimac-skylink---cs-link-ready.html ale není to přímo verze mini, zde to vypadá na LM317, kterou má i např. 4x00 TS apod. Chtělo by to foto reálné !

Warpik
Registrace: 9/2016

Těch obvodů tam může být několik typů, ale to je z hlediska výměny fuk, jenom některé typy se hůře shánějí, to je fakt. Osobně bych si to nechal opravit tam, kde je mají - to je příznak, že vědí, oč jde.

Antonín
Registrace: 8/2005

tady sem vyfotil ale nevidim zadne nafouknute kondiky. nejspis to bude v tom modul odkud vedou sat konektory. ale tak do takych oprav se nechci poustet. https://1drv.ms/u/s!AnrX-MglhVvygYNlUhhjerDliREsAQ

sioga_bs

mam taky isti prijimač za 10eur ti ho pošlem na sučiastky všetko ide akurát sa nedaju uložit programi do pamete

jony44
Registrace: 1/2017

@sioga_bs

Je potřeba začít tím, zda dává správné napětí zdroj. Pokud nevíme, zda dává správná napětí, je další diskuze o ničem. A kondík ani nemusí být nafouklý, esr má x ohmů a zdroj nedá to co má.

decmen
Registrace: 2/2008

decmen, presne tak. Kontrola zdroje je zaklad. Pak prichazi na radu to ostatní.

HYPER
Registrace: 11/2010

Měl jsem podobnou závadu na Optiboxu Pony, po zkratu na koaxu odešel DC/DC měnič, který vyrábí 20V. LM317 to přežila. Po zabudování jiného měniče z ebay za pár korun poník zase funguje.

Dula11
Registrace: 5/2012

Ten měnič stojí cca 16Kč a jmenuje se:
MT3608 Power Supply DC-DC Voltage Step Up Adjustable Boost Converter Module 2A

Dula11
Registrace: 5/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra