, sekce: DVB-S přijímače |
|
nefungujici napajeni lnbcau. koupil jsem si nedavno sat prijmac na aukru. a prisel jsem na to ze nefunguje z nej napajeni lnb. kdyz jsem tenhle nefungujici prijmac pripojil kabelem k jinemu prijmaci kde to funguje, tak najednou tenhle nefungujici prijmac funguje.tak jsem si myslel ze kdyz zaridim externi napajeni tak bude fungovat tento prijmac i samostatne. tak jsem si koupil https://www.tipa.eu/cz/antenni-zdroj-12v-200ma-emme-esse-83975ce-s-vyhybkouf-konektor/d-118649/ a taky tohle https://www.tipa.eu/cz/antenni-napajeci-vyhybka-teroz-f-f/d-126123/ a zkousel jsem jak napajet 13v a i 18v a stejne to nefunguje, tak nechapu cim tenhle proud lisi od toho co jde z jineho prijmace a funguje nejake tipy krom toho vyhodit ten prijmac ci davat na opravu? vysvetli mi nekdo rozdil mezi tema napetmi proc to nefunguje? |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
|
|
Ještě k tomu potřebuješgenerátor 22kHz. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
nefungujici napajeni lnbVidíš jaké to propouští frekvence? |
uai1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 843 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbOprav si ten prijimač alebo zahod. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 795 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbMěřil jsi, jestli z přístroje opravdu nic neleze? Pokud máš rozhozené napájení, může z toho lézt paskvil a nefunguje to. Podíval bych se nejprve na výstupy ze zdroje a potom na kondíky u tuneru. Pokud je ovšem v háji samotný tuner, pak se oprava nevyplatí. 12 a 18 voltů tam můžeš pouštět, jak chceš. Pokud lnb neobdrží 22kHz povel pro nízkou a vysokou frekvenci, stejně ti signál nepošle...koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbA o aky prijimač sa jedna? |
jopo166
|
|
RE: nefungujici napajeni lnboptibox mini zebra |
sioga_bs
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbja sem zkousel zmerit i napeti z funkcniho prijmace abych zjistil jaky je tam proud ale multimetr mi ukazuje nulu.tak sem nasel na aukru ten generator, mozna to jeste zkusim neni to moc. https://aukro.cz/sg1-1-satelitni-generator-22khz-ovladany-0-5v-zex2-6920433677 mozna se bude hodit i pri pokusech v jinych podobnych pripadech. nastavuji totiz satelity pribuznym a znamym. tenhle prijmac uz zustane ledatak na vlastni pouziti navic prehrava filmy z ext. disku tak se da pouzit aspon tak u starych tv. |
sioga_bs
|
|
@sioga_bsK ceně z aukra už jsi přihodil dalších 500 za hejblátka a pořád to nehraje... to se vyplatí?Přes tu napájecí výhybku asi těžko projde signál 22kHz, pokud ovšem vůbec leze z přijímače ven |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbPokud to přes "LOOP" a ovládání z jiného přijímače funguje, tak tuner bude nejspíše OK. Co je tam za řídící obvod pro 13/18V ? Mohl by tam být něco jako LM317, pak jeho výměna je jednoduchá (stačí proměřit zda na jeho vstupu je cca 23V, jeho řízení se napěťově přepíná a stále na výstupu je 0V tak je určitě v háji) a stojí pár korun, případně ze šuplíku/vraku. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 859 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbAk ti to na loop iného funguje, tak ti po pripojení externého napätia 13V alebo 18V musia ísť V resp. HAk nasuperponujes 22kHz ( 0,8V pp), tak ti pôjde aj vrchné pásmo . Diaboltp daj info akých 22kHz potrebuješ na spodné pásmo - rad by som sa dozvedel niečo nové. Ale najlepšie riešenie je zberný dvor, resp. ak je tam klasika s LM317 urob ako píše Warpik. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbTudy cesta nevede.1. Změř napětí (ne proud!) na vstupu satelitního přijímače, který nikam nebude připojen. Není možné, aby přijímač fungoval, a nebylo tam napětí 14-21V. 2. Jestli na vadném kusu skutečně napětí nebude, pak ho buď vyhoď, nebo ho oprav, nebo ho nechej opravit. Oprava je dost jednoduchá, jde o jeden obvod, jehož výstupní tranzistor je zničen většinou nějakým zemním napětím. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbPochybujem že tam bude LM317. |
jopo166
|
|
@RastoNapsal jsem to nešikovně. Omluva. Samozřejmě je potřeba jen pro vrchní pásmo.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
|
|
@sioga_bsVšechny programy Skylinku na 23e jsou v horním pásmu, proto bez 22kHz není Skylink |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
|
|
Optibox ZebraTady jsem našel obrázek desky http://www.satmam.estranky.cz/clanky/cs-link---skylink/optibox-zebra---irdeto-prijimac-skylink---cs-link-ready.html ale není to přímo verze mini, zde to vypadá na LM317, kterou má i např. 4x00 TS apod. Chtělo by to foto reálné ! |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 859 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbTěch obvodů tam může být několik typů, ale to je z hlediska výměny fuk, jenom některé typy se hůře shánějí, to je fakt. Osobně bych si to nechal opravit tam, kde je mají - to je příznak, že vědí, oč jde. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbtady sem vyfotil ale nevidim zadne nafouknute kondiky. nejspis to bude v tom modul odkud vedou sat konektory. ale tak do takych oprav se nechci poustet. https://1drv.ms/u/s!AnrX-MglhVvygYNlUhhjerDliREsAQ |
sioga_bs
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbmam taky isti prijimač za 10eur ti ho pošlem na sučiastky všetko ide akurát sa nedaju uložit programi do pamete |
jony44
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 181 |
|
|
@sioga_bsJe potřeba začít tím, zda dává správné napětí zdroj. Pokud nevíme, zda dává správná napětí, je další diskuze o ničem. A kondík ani nemusí být nafouklý, esr má x ohmů a zdroj nedá to co má. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 855 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbdecmen, presne tak. Kontrola zdroje je zaklad. Pak prichazi na radu to ostatní. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 779 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbMěl jsem podobnou závadu na Optiboxu Pony, po zkratu na koaxu odešel DC/DC měnič, který vyrábí 20V. LM317 to přežila. Po zabudování jiného měniče z ebay za pár korun poník zase funguje. |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
|
|
RE: nefungujici napajeni lnbTen měnič stojí cca 16Kč a jmenuje se:MT3608 Power Supply DC-DC Voltage Step Up Adjustable Boost Converter Module 2A |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|