![]() |
|
Mimo mísu - veselá izolepaChtěl jsem ochránit televizi při převozu a na lesklý černý okraj jsem nalepil izolepu. Předtím jsem udělal test na noze televize, který dopadl dobře. Roli zřejmě hraje čas kontaktu, výsledek je žalostný.Věřím tomu, že podobný "úspěch" měl již někdo přede mnou. Čím sundat to lepidlo??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaRozhodně ne aceton.Lihový čistič nechává bílé fleky. Mě se docela na plast a plexi osvědčily vlhké ubrousky Soudal SWIPEX. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaNa plast niečo mastné, olejovité, inak zmení farbu. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaA čo tak skúsiť bravčovú masť. Je veľmi účinná na veľa vecí, počnúc asfaltom![]() |
Cecil
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
@samorostPomoze jedine spray WD-40... Odskusane... |
marthy
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
@samorostskusil by som aj nejaky cistic na nabytok![]() Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro
|
kratos
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaPoužít na to WD40 je nejlepší volba. Někde na YouTube je krátký film k čemu všemu lze WD40 použít. Manželce tím WD40 odstraňuji lepidlo po samolepících cenovkách z rtěnek a jiné kosmetiky. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaMě šlo sundat lepenkové lepidlo lépe za sucha.Vzal jsem klasický hadrový kapesník, a prstem jezdit po určeném místě, a tlačit prstem. Po chvilce se udělají žmolky, a ty odpadnou. Pak už se to jen přeleští... Ale na velké ploše asi nepoužitelné, to bys tam nechal ruce... 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
Díky všemza zkušenosti a věcné rady.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaIsopropanol |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaIsopropanol na plasty?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@samorostchemii bych nezkoušel |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaTaky si myslím, že nějaká agresivní chemie tomu plastu dá na (nevhodné slovo). Ty ubrousky SWIPEX používám na ruce, používám je i na přední panely HIFI komponentů a nic do nedělá, ani plastům, ani plexi před displeji, utírám s tím i monitory od PC,displeje svých měřáků, vyzkoušeno mnohokrát.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxontos mě přived na myšlenku,ubrousky w5 na brejle,to s plastem nic nedělá,maj je v liedlu |
pierrepetr
![]() |
|
klin klinom savyráža, teda niekedy to ide, vezmem inú ešte lepivejšiu izolepu než bola tá po ktorej chcem odstrániť lepidlo a nalepím ju na to lepidlo, silno pritlačím a prudko resp. pomaly strhnem, na velmi staré lepidlo resp. velmi lepivé, to vždy nefunguje. |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
@satylujako depilace |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaJá na takové věci úspěšně používám lékařský benzin.No problema. |
waltr
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
@waltrleptá plasty,ale funguje super |
pierrepetr
![]() |
|
Saxonizopropanol je alkohol - nelepta plasty, je fajn na cistenie, pouziva sa aj v zdravotnictve, v tomto pripade by mohol zabrat. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaJá používám Izopropylalkohol, ten je v pohodě. Ted koukám, že je to to samé:)https://www.zenit.cz/public/media/Plasty/Zenit_Technicky_List_Plasty_Isopropanol.pdf On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Překvapivý závěrInspirovali jste mne ubrousky a WD 40. Vzal jsem roli papírových ubrousků. Utržený kousek jsem potřel obyčejným máslem (ne pomazánkovým). Reakce byla, ale pomalá. Vzal jsem proto houbičku na mytí nádobí a jemnější stranou nabral trochu másla a hladil povrch. Setřel jsem to a vypadá to docela hladce!Proč chodit do fitka, když lze doma čistit televizi od izolepy??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Mimo mísu - veselá izolepaTak potom by bravcova mast vyssie spominana bola ucinnejsia.Ot- znova po par rokoch ju pouzivame v kuchyni. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
@Kasrpříroda nad chemií zvítězí |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |