![]() |
|
Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?Je možné pripojiť sa s ntb na USB WiFi adaptér zasunutý v DBBT2 prijímači a ten je pripojený na tv? Samozrejme, prostredníctvom WiFi siete. V ntb mám WIN 10. Tv Panasonic nemá USB port iba HDMI, preto chcem použiť DVBT2 prijímač EMOS 170 s USB a LAN konektorom. Ide mi o posielanie videí z ntb do tv. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?Přijímač musí umět přehrát video ze sítě. Pokud to umí - pak jenom zpřístupníš na notebooku soubory s videem a je to.Pokud přijímač neumí video přehrát, tak to nejde. Leda by sis napsal potřebný soft pro přijímač. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?Keď prehráva streamy z playlistu, asi dokáže prehrať aj videá z ntb. Fotky aj videá som na ntb sprístupnil a nevidí ich. Prijímač má aj službu DLNA, cez ktorú ntb vidí, ale videá sa v nej nezobrazia. Netreba vytvoriť novú sieť, po ktorej by sa prehrávali? |
Karner
![]() |
|
@KarnerAntonín to shrnul v poslední větě zcela přesně - bylo by potřeba napsat nový soft pro EMOS 170.Posílat videa z ntb do TV jinak samozřejmě jde.Geniální byl už před několika lety Ferguson,který do firmware vložil soft ,tzv.My IPTV,který mimo jiného umí právě přehrávat v Arivách videa uložená třeba v notebooku. Omezením softu ale bylo,že zvuk musel být v mp3 a video v H.264.Perfektní je přehrávač VLC,kdy po kliknutí na "Média - proud - soubor" a vložení videa,začne VLC streamovat do Arivy(a tím i do TV).Odpověď na poslední otázku - stačí pak jen jedna domácí síť a místo EMOS 170 použít třeba Arivu 103 s příslušným softem. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?IPTV ponuku má aj EMOS 170, preto som ho kúpil. Playlisty prehráva spoľahlivo. Keby sa DLNA dala na ňom lepšie rozchodiť, možno by aspoň fotky prenášal do tv. |
Karner
![]() |
|
@KarnerJe sice hezké,že EMOS 170 umí streamy,ale zjevně neumí přehrát video ze sítě(uložené třeba v PC). VLC přitom je schopné streamovat i v H.265,jenže soft v Emosu 170 na to není připravený.Chtělo by to programátora,který nudou neví coby...![]() |
jerzy
![]() |
|
RE: Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?A ještě jednu věc- poučný článek je tady: https://avmania.e15.cz/dlna-pro-zacatecniky--jak-doma-sdilet-videa-fotografie-hudbu Třeba je problém jen s konfigurací DLNA. |
jerzy
![]() |
|
jerzyLen čo som nainštaloval PS3 Media Server už sa mi cez DLNA po nuku objavil celý počítač. Fotka a videá išli bez problémov. Ešte keby sa mi podarilo MagioGo premietať z ntb do tv, bol by som spokojný. Cez Chromecast mi neladí zvuk s obrazom. |
Karner
![]() |
|
@KarnerAk máš ntb a aj TV v jednej sieti tak vo WIN10 máš možnosť ak klikneš v pravom dolnom rohu na ten štvorček a tam máš možnosť Premietať. Tam Ti najde TV a môžeš mať na TV to isté ako na obrazovke ntb.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 617 |
![]() |
|
peterskMám WIN 10 na bežnej stránke v pravom dolnom rohu som na obrazovke našiel na lište obdĺžnik s rôznymi oznámenia o pošte a nastaveniach. Premietanie tam nie je. Čo mám otvoriť v Google, aby som ho našiel? |
Karner
![]() |
|
RE: Pripojenie ntb na USB WiFi adaptér v stb?Asi to ešte nerobil, lebo najprv treba tam nájsť položku Pripojiť. A tam Ti nájde TV ak podporuje Miracast. Tu je dobrý popishttps://touchit.sk/ako-obraz-z-notebooku-ci-smartfonu-zobrazit-na-monitore-alebo-tv/103816 T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 617 |
![]() |
|
peterskJa nemám vo WIN 10 položku Pripojiť ale Prenášať a tú využívam na propojenie Chromecastu. Na sledovanie videí a MagioGo je málo vhodný, lebo obraz zaostáva za zvukom. Preto hľadám iný spôsob. |
Karner
![]() |
|
![]() |