, sekce: Příjem satelitů |
|
Nastaveni parabolyČauky. Potřebuji poradit.Mám jednu parabolu na ni 2x lnb 23.5 astra 13hotbird a 2x box. jeden box by šel prez diseqC ,ten druhý box je prez motor ,nevím jakým diseqC přepínačem to sprovoznit ,aby prepinal taky mezi 23.5 a 13.a někdy přetočit na libovolnou jinou družici. Díky |
fanda01
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 29 |
|
|
Nastaveni parabolyPoněkud neřešitelné - diseqc a motor současně na jednu parabolu je nesmysl. Nejlépe by bylo použít 2 paraboly, jednu pevně na Astru 23.5E, twin LNB přes diseqc 2:1 na oba STB. Druhá s motorem a s twin (single) LNB připojit na oba (jeden) STB a tam si natáčet libovolnou družici dle potřeby. Tu stabilní 70-80 cm, pohyblivá cca 90 cm. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 859 |
|
|
to fanda01Řešení je jednoduché, ale s háčkem (na konci mé odpovědi).1. přijímač má Diseqc se dvěma vstupy-LNB, 2. přijímač musí mít Diseqc 4/1, se čtyřmi vstupy-LNB. Na vstup 1 dáš 23,5E Na vstup 2 dáš 13E Na vstup 3 dáš motor. Každou družici přes motor musíš v přijímači zadat jednak pozicí motoru a pokaždé uvést Diseqc 3. Háček: Tuto kombinaci neumí Arivy, tam je anténa buď pevná nebo motorická. Tuto kombinaci umí Technisaty a další přijímače. Musíš si ověřit, zda Tvůj přijímač dokáže současně vyslat povel Diseqc 1.0 (pro pevnou anténu) a Diseqc 1.2 (pro motor). Pro příjem z pouze jedné parabolické antény bys při příjmu 23,5E nebo 13E musel pokaždé motor vrátit do "základní polohy". Potvrď, že jsi to pochopil. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
@samorostZkousim to s diseqC EMP centauri na amiku ale ten povel na motor neumí .Ty boxy stačí mít kazdý jeden tuner ?Ten diseqC musí být přesně jaky .option-pozition?diky |
fanda01
|
|
@fanda01http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10 |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
to fanda01Amiko které? Divil bych se, že neumí Diseqc 1.2.Boxy stačí na jeden tuner. Vyhoví jakýkoliv Diseqc přepínač se čtyřmi vstupy, pro jistotu doporučuji se dohodnout při nákupu Diseqc přepínače s prodejcem o případné výměně přepínače.Některé boxy a typy přepínačů se nemají rády. Amika jsem v ruce neměl. Návrh pierrepetra je příliš drahý. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
|
|
@samorostamiko 8300hd ...ano umí i diseqc 2.1,ja mám jen emp -centauri (P.162-IW position)2vstupy jeden výstup,Diseqc 2.0.Stačil by pak DiSEqC switch S4/1PCT-W2 (P.169-TW)? |
fanda01
|
|
@fanda01Ano, stačil.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
|
|
mal som mechanický prepínač3 vstupy, jeden výstup.Z toho výstupu som krmil box 2m parabolou na UK paket, 90cm s motorom a 90cm bez motora. Nevýhoda: 3 dlhé káble, a aby som určil ktorý vstup chcem pozerať, musel som si ho ísť prepnúť. Výhoda, stálo to pár korún a ide to stále bez poruchy. |
janoZV
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 467 |
|
|
@samorostto bylo jen schema,komponenty si může koupit třeba v bazáru,nebo jiné levné |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
S4/1PCT-W2 (P.169-TW)ahojky už mi přišel diseqc ,ale nemůžu to rozchodit ,zatím zkouším na jednu parabolu prez motor s amiko impuls..dam diseqc 1.2 krokovaní třeba ,ale motor se nehne..páčky mám přeplé dle navodu ..díky za radu . |
fanda01
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|