Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

OT : Internet od UPC

Nedávno zdražili net s tím,že jsou nové tarify,a že budu převeden do nejbližšího vyššího - v mém případě na tarif 300 Mbit/s.Jenže při kontrole rychlosti internetu(na stránkách UPC) zjistím tyto hodnoty: Download 102.52 Mbit/s , Upload 21.87 Mbit/s.Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto poskytovatelem? Nápady co dál?

jerzy
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OT : Internet od UPC

A nacom to kontrolujes? Ak to skusas na nejakom tablete tak to nemusi stihat. Predsa 300 mbit je uz ine kafe. Mne sa nestava na upc, ze by som mal nizsiu rychlost. Co sa tyka internetu UPC R^

mike2011
Registrace: 7/2011

RE: jerzy

www.rychlost.cz (poměrně přesné) měř na PC, ostatní zařízení vypni, nic nestahuj.

Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.

mog1993
Registrace: 4/2005
Galerie: mog1993

Ne,právěže to zkouším to na PC s Win 10.A modem mám od UPC Cisco 3280(tam by problém neměl být).Gigabit ethernet adapter Netis je v PC úplně nový.Na rychlost.cz jsou výsledky podobné,nic nestahuju,vypnul jsem i antivir.

jerzy

RE:jerzy

Pokud máš na rychlost.cz podobné výsledky, tak podej reklamaci na UPC.

Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.

mog1993
Registrace: 4/2005
Galerie: mog1993

obecne si myslim, ze ve smlouve nema zadnou garanci teto rychlosti, ale bude tam neco jako "az 300mbit", budou se vymlouvat na agregaci, zatizeni atd. :-/ Ale za zkousku reklamace to stoji, uvidime, jak se k tomu postavi

MartinP
Registrace: 8/2016

Ono dost zalezi, zda meris pres wifi, nebo pres kabel. Zkus si pripojit PC/ntb kabelem a pak zmer :) Pres wifi totiz zalezi, zda jedes pres 2,4 Ghz nebo 5 Ghz pasmo. To 2,4 pasmo je samozrejme pomalejsi. Starsi zarizeni zase rychlejsi pasmo 5 Ghz vubec nevidi, jako napr. moje konzole PS4.

D4ve
Registrace: 12/2014

@jerzy

UPC to mění postupně a poněkud chaoticky, mám internet 200 a taky by se mě měla týkat změna ale dosud mě nikdo neinformoval.Takže nejspíš musíš být taky trpělivý.

Antonio20
Registrace: 1/2009

@D4ve

Paráda! Máš naprostou pravdu,když jsem propojil kabel z modemu přímo na síťovku v PC je rychlost 303.29Mbit/s ! Přitom router mám slušný,ale víc jak 104 jsem propojením přes router nikdy neměl.Akorát teď zase nemám Wi -fi v okolí

:) :O

jerzy

@Antonio20

Rád tě vidím v diskusi.Jak šlape TV Box?

jerzy

niekedy

je dobre kvoli stastistickym ukazovatelom pouzit rozne merace rychlosti, pretoze rychlost je vzdy merana odnekud nekam...
https://www.parabola.cz/forum/topic-89850/

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

naša linka zvládne ak 16 K a nechválime sa
https://ibb.co/ewNaL7

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@bohus31

To jsem kdysi pozorně četl,ale nenapadlo mně,že budu mít problém zrovna já . Teď to vypadá,že budu muset koupit zase nový router :) Manželka odmítá LAN kabel,ta musí na ntb Wi-fi mít. To zvýšení rychlosti mě vyjde pěkně draze :)

jerzy

jerzy

Na wifi nedosahnes nejvyssi rychlosti. 2,4 GHz pasmo ma strop 54 Mbit, 5 GHz pasmo snad jen 150 Mbit. Vzdy se musi merit pres kabel.

esquire

Mám doma netis 2780 a tam píšou 300mb u 2,4ghz a 876mb u 5ghz..u mně nevyzkouším...má rychlost připojení... 50mb... :O

Fanyn
Registrace: 11/2007

co je to

nasa linka? Vasa linka oneeeee? ing. miroslav obsi..ny, ti moze poslat pozdrav. Pretoze tvoje tzv.foto je mesiac stare a fotene u teba akoze dnes? Nechval sa cudzim perim oneeeee!

bohus31

A technik od firmy testuje vždy na speedtest.net...

Fanyn
Registrace: 11/2007

to či to je staré je fuk , to čo je zaujímavé , že do každého príspevku pcháš noc.
pýta sa na internet upc , tak prečo sa aj tam do toho montuješ.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

ocakavaj

"pozdrav" z fy. Martico...

bohus31

Aby ti nový router k něčemu byl.....pokuď máš v notebooku jen N-ko........ :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

O to se nebojím- můj ntb jsem dovybavil o Netis WF 2190 a manželčin je funglovka.Ten už zabudované Wi - fi s AC rychlostí má.

jerzy

no me nic nezdrazily ani me nikam neprevedli.mel jsem 100 a mam 100 a stale za stejnou cenu.
tak jsi asi nekde neco podepsal nebo odsouhlasil !

kristian1
Registrace: 7/2016

@kristian1

Klasicky jak to umí jen UPC - poslali mail,kde oznámili zdražení s tím,že pokud nesouhlasím,můžu do 1.3.službu vypovědět.Odůvodněním bylo stálé zlepšování kvality jejich služeb a s tím spojená finanční náročnost.Oficiálně u nich existují jen 4 tarify - 50,150,300,500 Mb/s.Tím,že jsem na mail nereagoval, jsem vlastně souhlasil.

jerzy

Jerzy

Měl jsem s nimi výstup po zdražení nové smlouvy,nejlépe je podat výpověď vždy měsíc před koncem smlouvy,mám ale výhodu druhého operátora PODA,nechal jsem vyměnit routr,cisco je staré a nestíhá,hrozba ČTU,ČOI taky pomůže-bojí se špatné reklamy,na druhou stranu-ceny šílené nejsou,znám daleko horší!/150/20,tv zaklad +darwin,telefon,hbo-632kč/ :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Každý operátor má právo změnit cenu (a zákazník má pak právo tuto změnu neakceptovat a bez sankcí od smlouvy odstoupit), takže o jakých hrozbách ČTÚ a ČOI je řeč? Tomu se operátor leda vysměje.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

když nevíš,nemáš-nemel,začínáš byt chytřejší jak alláh! :(

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra