Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problem s kompilaci pro sh4 (RPi 3B)

Preji dobry den, pouzivam Raspberry Pi 3 Model B, kde jsem si chtel zkompilovat vlastni OSCam. Kompiloval jsem klasicky pomoci "make" prikazu a taky pomoci SimpleBuild. Kompilace pro RPi nema zadny problem, ale kdyz jsem si chtel zkompilovat OSCam take pro moji masinu, ktera je delana na sh4, tak vzdycky dostanu chybovou hlasku "Syntax error: "(" unexpected". Po googlovani jsem dosel k zaveru, ze problem bude pravdepodobne v tom, ze sh4 je delana na 32bit a RPi 3B bezi na 64bit verzi.
Zkousim vselijake verze OS, ale zatim bezuspesne. Puvodne jsem tam mel klasicky Raaspbian, pak jsem zkusil nejake verze Ubuntu Serveru, ale vzdy to dopadne stejne - kompilace pro RPi naprosto bez chyby, ale pro sh4 vyplivne stejnou chybovou hlasku.

Da se tomu nejak predejit nebo si muzu kompilovat tak akorat pro RPi, jelikoz je to v konfliktu s 32bit vs 64bit?

Dekuji za pripadnou radu.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problem s kompilaci pro sh4 (RPi 3B)

Tak problem je na 99% v typu čipu, ktery RPi pouziva. Po rozsahlem googlovani jsem dosel k zaveru, ze čip RPi proste nedokaze zkompilovat binarku pro sh4. No co... Aspon, ze to jde kompilovat pro Raspberry Pi. :)))

Zdravím Vás!

bobo2

Ahoj. Koukám, že jsi dál než já. :-) Mě ještě nenapadlo na malině kompilovat zdroják oscamu pro satelit. Já mám VU+ Duo2, takže procesor mipsel. Ale zatím mě netrápilo, jestli je 32-bit nebo 64-bit. Oscam jsem stahoval už jako binárku. Ale měl bych dotaz ke kompilaci pro malinu. S nejnovějším raspbianem 2017-11-29 mi to hází syntaktické chyby. Se starší verzí raspbianu a tedy starší verzí kompilátoru proběhne překlad bez chyb. Co je potřeba nastavit pro nejnovější kompilátor? Jde to nějak krátce popsat do této diskuze?

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

Pokud chcete kompilovat pro jinou platformu, tak potřebujete crosscompiler.

Pro RPi ho budete těžko shánět, protože proč by někdo používal pro (cross)kompliaci zrovna pomalé RPi...

LubosD
Registrace: 7/2010

Hugocz

V Raspbianu (nejnovejsim) jsem uspesne zkompiloval OSCam pro RPi a ten funguje naprosto bez chyb. Ostatni architectury nebyl RPi schopny zkompilovat (Syntax error: "(" unexpected). Vyresil jsem to instalaci virtualniho Ubuntu Serveru na muj Win10 64bit a ted kompiluju jak drak!! :)))
Nejjednodussi reseni byva opravdu to nejlepsi reseni. R^

Zdravím Vás!

bobo2

To je zajímavé. Já mám taky Raspi3, taky nejnovější Raspbian se všemi aktualizacemi včetně firmware a při kompilaci Oscamu verze 11400 mi to hází nějaké syntaktické chyby v modulu cryptoworks. Díky tomu kompilace neprojde. Zatím jsem neřešil. S raspbianem Jessie proběhne kompilace bez připomínek (starší verze překladače).
Takže jsi ke kompilaci na sh4 použil Ubuntu 32-bit? Já možná zkusím staré raspberry, ale nevím, kdy se k tomu dostanu.

Hugocz

hugocz

na RPi Ubuntu 32bit nesezenes... aspon tedy predpokladam, ze nesezenes, jelikoz jsem hledal kde se dalo. Ten problem s cryptoworksem se da vyresit pomoci "reader-cryptoworks.patch". Hod to do googlu a najdes ho, ale spis si najdi na netu "oscam simplebuild" a zkompiluj oscam pomoci neho. on to umi i bez patche pro cryptoworks a ma to dost pohodlne ovladani. R^

Zdravím Vás!

bobo2

Myslel jsem to jinak. Pokud skutečně dělá problém na 64-bitovém raspbianu zkompilovat 32-bitový SH4, tak zkusím na staré malině s 32-bitovým procesorem se standardním raspbianem zkompilovat oscam pro můj mipsel. Konec konců tu sh4 bych taky mohl zkusit, jestli projde.

Hugocz

hugocz

To by mohlo jit. Ja mam jenom RPi 3 B. Dvojka by to uvladnout mohla.

Zdravím Vás!

bobo2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra