Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Pro audiofily

Předem se omlouvám .Toto téma je mimo mísu ale myslím si ,že spousta z vás je taky hudebně-technicky "postižených". Proto mám dotaz na který nechť odpoví jen zainteresovaní(audiofilové?).Poradíte mi jakou vybrat stereo sestavu pro poslech Oldfielda,Floydů,klasiky nebo progresivního rocku?Zásada č. 1: za málo peněz -hodně muziky!!! ;) PS:můžu použít AV receiver? Díky a ještě jednou pardón.........

petr22
Registrace: 5/2007
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 141
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pro audiofily

STEREO AV Receiver ANO. Stereo receiver reprodukuje při stejné ceně hudbu lépe, než klasický AV receiver. Stereo zesilovač pak hraje vždy lépe, než jakýkoli stejně drahý vícekanálový AV receiver nebo stereo receiver! Jednoduše proto, že mohou být použity kvalitnější součástky specializované na jednu činnost.

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010

@petr22

Pokud ti jde o slušný poslech,kup si lampový zesilovač.

hugo51
Registrace: 9/2009

@hugo51

Já nevím jeho situaci, ale ten je pěkně mastný.

sateliťák
Registrace: 2/2006

I lampáč za pár tisíc je zvukově kvalitnější než dražší receiver.Je to přirozený zvuk,tak jak byla nahrávka pořízená.A pokud chceš dobrý digitální stereozesilovač,tak také šáhneš hlouběji do kapsy,protože u levných receiverů je zvuk zkreslený,občas jakoby kovově znějící,lokalizace nástrojů také nic moc-oni receivery vlastně nejsou vyloženě stavěny jen pro hudbu jako čisté stereozesilovače.Ale pokud jde jen o pasivní poslech,tak nemá cenu kupovat drahé zařízení.

hugo51
Registrace: 9/2009

pro toho, kdo chce ušetřit je inzertní bazar plný špičkových kousků stereo zesilovačů z doby, kdy byl preferován kvalitní stereo zvuk ,,, u reprosoustav zase si myslím, že nové budou lepší, protože materiály membrán přeci jen podlehly únavě ,,, pak už záleží, jak velký prostor chci kvalitní hudbou vyplnit ,,, já jezdím zesilovač a gramo Technics z roku 1976 a poměrně mi vyhovují reprosoustavy Jamo (cena) ,,,, jen třeba u domácího kina a AV recv Pioneer mám centr ne Jamo, ale Kef za 15 000. Na cetru u domácího kina strašně moc záleží

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010

Podle dotazu se zdá, že o pure hifi toho moc nevíte. Jaký zvuk máte očekávat a jestli opravdu váš sluch dokáže citlivě rozeznat věškeré detaily poslouchané hudby je otázka, na kterou Vám odpoví pouze návštěva několika prodejců s touto technikou a vybavených poslechovou místností s možností poslechnout si referenční sestavy a nechat si poskládat tu svoji. Nakonec třeba zjistíte, že kvalitní zesilovač (např. klasika NAD D3020) s vynikajícími sluchátky (podle svého sluchu) Vám v rušném rodinném prostředí přinesou mnohem lepší zážitek než sebelepší souprava se zabijákem dokonale rozestavěného nábytku :))). Udělejte si poslechový vejlet a vyberte si co lahodí Vašim uším. Každý máme slechy v různém věku jiné. Na AV manii jsou dobře hodnocené Yamaha, Rotel i Onkyo. Individuálka, jiný doporučení nelze.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

všechny názory beru

,jen tazatel nezmínil z čeho to chce krmit,podle dnešních trendů to vidím na youtube,pak si kup co chceš,cd je vyšší level ,tam bych to řešil návštěvou studia a sestavu si vybrat podle libosti sluchu a kapsy,pokud chceš zvuk opravdový,tak desky z původní doby,žádný dnešní nahrávky digitálu na vynil,pak slušný gramofon i staré tesla,lepší přenosku,třeba ortofon,předzesilovač lepší oddělený,a klidně si vystačíš se slušnými bednami tesla,nebo videoton,zes taky běžný bazarový typ,to je za málo peněz hodně muziky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Petr22

Tady bohuzel rozumnou radu nenajdeš. Co se tyče komponentů, tak jde o predevsim o obvodovou konstrukci a nikoliv o typ zarizení. Muzes sehnat kvalitně hrající AV Receiver pro multikanal (kvalitni zesilovač i převodníky) a špatně hrající integrovaný zesilovač (konstrukce z bidnych IO) a naopak. Ja bych šel na nejaké bazary a hledal TOP modely z 80let minulého stoleti u AV i do 90let a mladší. Vybírat bedny musíš podle vlastního poslechu, stavu beden a vlastnosti poslechového prostoru. Za malo peněz hodne muziky toho moc nekoupíš, kvalitni veci prodávají vetsinou lidi, co znají hodnotu veci, nebo si ji dokážou z netu zjistit. Leda bys mel štěstí na někoho z pozůstalosti atd.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

1. současné FET tranzistory jsou zcela lineární a lineárnější než elektronky. Elektronkové zesilovače měly svůj důvod v minulém století, kdy jiný lineární výkonový prvek nebyl k mání. Elektronky mají neodstranitelný tepelný šum katod. Dnes už je to jenom papouškování bez znalosti.
2. Je jedno, jak se jmenuje zesilovač, jestli stereo, nebo recAV nebo nějak jinak. Otázka je kvalita - viz Saxon.
3. Cena audio systému je docela přesnou funkcí jeho kvality. Nejsou levné superstroje, stejně jako nejsou drahé šunty.
4. Na vyrovnanou kvalitu všech komponent, musí stát reprobedny stejně jako zbytek AV systému (včetně zobrazovače).
5. Aby mělo smysl kupovat ještě dražší řešení, je třeba především upravit poslechový prostor. Nemá smysl cpát peníze do repro, když ti drnčí okna a slyšíš splachování od sousedů.
6. Více se poradit nedá, bez znalosti dalších věcí - zejména nač to bude. Poslouchat mp3 z kompu je fajn, ale nemá valný smysl utratit za repro 100kKč. Na to stačí nějaké kombo od Onkyo, Denon, za 30-50Kč i s repro, které poslouží výborně i pro domácí filmy.

Antonín
Registrace: 8/2005

Rady tady až zas tak špatné nejsou, na každém názoru něco pravdivého je, jenom je toho prostě víc. Za málo peněz hodně muziky je sice pěkné, ale jak toho dosáhnout. Nové, starší použité? Souhlasím s názorem, že AV na poslech hudby není /může i být za Saxonových podmínek/. Najdi si servisovaný, popř. repasovaný kvalitní zesilovač, nebo stereo receiver /Sansui, Marantz/, k tomu už zminované tesly, třeba ARS844 /gumové závěsy basáků vydrží hodně, na aukru a v bazarech se ještě vyskytujou/, chce to zase repasy vyhýbek /výměna kondenzátorů/ a za 10tis. dohromady budeš hrát jak o život. Pokud chceš hrát i něco z netu, tak stereo net receiver Onkyo /třeba starší model TX-8130 bez wifi s lankou máš v Německu za 240 éček/, popř. Yamahu. V každém případě tomu budeš muset věnovat hodně času, tak co, troufáš si, nebo Tě už přešla chut?...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Díky,díky vám všem. Po vaších radách nabírám směr :) Ještě bych podotknul,že bydlím v činžovním domě a bedny které bych poslouchal budou ode mne vzdálené 3m.Stojící na sestavě skříněk 54 cm od země(regálovky či sloupové?)A nasměrovány k sousedovic kuchyni :( Mám CD poslech a lákají mne síťové přehrávače!!! Nebo přehrávání FLAC,Mp3,vma souborů."Motám" se kolem Yamaha R-N402D + Yamaha NS -333 ( Warfedale Diamond ....,ElacDebut....)

petr22

@petr22

Pokud jsi z Prahy, zajdi si do Hostivic do studia Xavian, budou se Ti věnovat. Jinak já krmím Tannoy Revolution R3 zesilovacem Denon PMA 2000, SACD Denon DCD 2000, vícekanálovým zvukem pohrdám

milan33
Registrace: 1/2018

Tak to už jsme zase někde jinde po těchto informacích. Výběr net-receivru je relativně dobrý, onkyo nebo yamaha. Repro stačí slušné regálové dvojpásmo. Starší grundigy, nebo brauny hrají za pár korun skvěle, BW a Kef jsou zase někde jinde, já bych dnes nové repro s omezeným rozpočtem prostě nekupoval, stojí za prd...

badr
Registrace: 10/2008

kupuj tak , aby si s tým bol dlhodobo spokojný. po bazároch je toho dosť a za prijateľnú cenu. aj čo sa týka zosilňovača a aj reprobední .
nie všetko je super.
tu je príklad :

cituju alien cz z hifipassion : Jak vidíte na fotografiích, jedná se o klasickou konstrukci z 80tých let, na první pohled nenadchne bravurním rozmístěním, uspořádáním, či masivními kondenzátory a trafy. To důležité se však skrývá pod „pokličkou“. AKAI je vybaven špičkově. Trafo je krásně odstíněné měděnou páskou, veškeré el. kondenzátory jsou špičkové značky Nippon třídy Audio. Baterie osmi výkonových tranzistorů není nic menšího než Sanken. Takamishawa přepínací relé, Volume nejznámější a nejlépe hodnocené značky ALPS. DAC je osazen čipy Nippon (4-8time oversampling multi-function filter), BurrBrown PCM67P (1-Bit BiCMOS Dual 18-Bit DIGITAL-TO-ANALOG CONVERTER) a Toshiba (Hex inverter). Prostě sečteno, výběr nejlepších součástek své doby, dodnes vysoce ceněných.

A AKAI se ukázal jako velmi schopný přístroj i v prvním testu na poměrně slabých malých regálech KEF Q1. Vymáčkl z nich takové detaily a takovou pravdu nástrojů, kterou jsem u mě doma naposledy zaznamenal na sestavě Sonus Faber Concertino ve spojení se zesilovačem NAD 370. (bylo zapůjčeno od jednoho zdejšího hifisty). Kupodivu ale tehdy onen NAD z Kefů toto nevymáčkl. přisuzuji to kabeláži, nyní používám velmi solidní ATLAS bi-wire speciální bi-wire kombinaci. Tehdy jsme hráli na byť značkovou dvojlinku. Ale klidně to může být i tak, že si NAD s KEFy tolik nerozumí. Rozehrál bravurně jen Conccertina.

https://ibb.co/kMBLfH
https://elektro.bazos.sk/inzerat/82988040/Zosinovac-Akai-AM-47.php

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

Pokud chceš i vícekanálový zvuk, na filmy a na koncerty a současně i dobré stereo, tak se osvědčily AVR Yamaha DSP-A1, levnější Yamaha DSP-A2, nebo starší DSP-A3090. No a s reprosoustavou je to tak, že dokud neslyšíš lepší, myslíš si že máš dost dobrou, ale ten šok, když pak poprvé pustíš něco o třídu výš .... já koupil před pár lety repro Infinity Kappa 8.2, repro mám vyřešeno, akorát ten moderní AVR Pioneer co mám chci doplnit právě nějakou tou Yamahou a equalizerem, který u těch AVR od Yamahy lze jednoduše vřadit

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

hifibazar cézet

proč kupovat zcela nové?

milan33

trebars

pri tejto music ktoru som nedavno digitalizoval z analog vinyl SP 1982
https://www.youtube.com/watch?v=IL4Jhdn1bts
moze kazdy zistit pri pocuvani cez SVOJU AUDIO zostavu, v akom stave ma svoj tzv. HI-FI retazec...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Pánové nade mnou psali výborně, snad bych ještě doporučil nezaabývat se jen technikou, ale začít u své osoby, , položit si pár otázek: Mám hudební sluch? Co všechno slyším? Není špatné si nechat vyšetřit uši, a budeš přesně vědět, jaké ftekvence slyšíš a jaké ne, jsou někdy nečekané propady!!! Souvisí to i s věkem. Jinak cenové rozpětí celého akustického řetězu je opravdu veliké. Jěště je zásada o tom nejslabším článku řetězu.....

Mirko.
Registrace: 4/2003

@Mirko.

Spíše si pokládám otázku... Mám vůbec dostatek času tohle využít? Nebude lepší si místo audiořetězce za 100+ tisíc, před který si ke kritickému poslechu udělám čas 2 hodiny měsíčně, raději za ty peníze udělat dvě opravdu luxusní dovolené?

milan33

@milan33

To je další pravda, těch otázek je daleko víc, hraji ne nějaký hodební nástroj? kolik mám času? poslouchám vážnou hudbu? nebydlím náhodou v paneláku? atd.....Vím o čem píši, hraji na housle, mám skoro absolutní hudemní sluch, dost jsem toho postavil, ale času a peněz zase tolik moc nebylo...

Mirko.
Registrace: 4/2003

No, ja si v cinzovom dome kvalitny poslech muziky neviem predstavit. Jedine, ze by vsetci susedia odisli na dovolenku. Aj pri relativne tichom posluchu su pasaze, ked susedia z toho nebudu mat radost.

Kasr
Registrace: 8/2008

Po tom všem, co tady čtu /sto tisíc, návštěva ušního, dovolená/ myslím, že došlo na Saxonova úvodní slova, každý si totiž meleme to svoje...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan

@oneeeee

Souhlas, ale KEF Q1 považuji za jedny z nejlepších regálovek. Jenom takovou perličku, jednomu známému od Tachova je přivezli popeláři, protože je jedna stará paní ve vedlejší vesnici dala k popelnici, když vyklizovala pokoj po synovi. :))

konas
Registrace: 12/2014

@Antonín

Pravdu máš, ale jen zčásti. U polovodičových zesilovačů chybí ono hudebně nezaměnitelné nepatrné zkreslení 3. harmonickou. Dokonce se kdysi vyráběly stereo recivery, které se snažily, poměrně složitými obvody, napodobit zvuk elektronkových. Když se budeš bavit s profesionálními kytaristy, tak i dneska bez elektronkové hlavy nedají ani ránu, a staré Marshaly pořád fungují.

konas
Registrace: 12/2014

Radsej chod do nejakej predajne, kde maju posluchovu miestnost. Pri hudbe ta bude len cena limitovat. povedz max kolko nato mas a v danej cene si nechaj nejake kombinacie vyskusat. Nech rozhodne tvoj sluch na zaver...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 141

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra