![]() |
|
Pro audiofilyPředem se omlouvám .Toto téma je mimo mísu ale myslím si ,že spousta z vás je taky hudebně-technicky "postižených". Proto mám dotaz na který nechť odpoví jen zainteresovaní(audiofilové?).Poradíte mi jakou vybrat stereo sestavu pro poslech Oldfielda,Floydů,klasiky nebo progresivního rocku?Zásada č. 1: za málo peněz -hodně muziky!!!![]() |
petr22
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 153 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 141 | |
![]() |
|
to oneeeeePresne tak mam akai AM59 a CD69 a mam pokoj snad aj do dvôchodku![]() |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilychybicka dôchodku |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyJediný čistý a opravdový zvuk je, když sedím v koncertním sále a hrají tam housle, klavír, akustická kytara, basa, bubny nebo jiný libovolný nástroj, ale vše bez zesilovačů mikrofonů, kvákadel a jiné elektronky.To, co se poslouchá doma z reproduktorů, je už vždy jen zvuk upravený elektronikou na celé trase. Vzniká tak subjektivní dojem kvality upravený podle toho, jak se mi to líbí a jaké jsou možnosti domácí sestavy. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilySaxon - přesné a výstižné![]() Nic se nemá přehánět, "dráteníků", kteří slyšeli šustot bezkyslíkaté mědi a při slepých testech nakonec pohořeli jak suchá sláma, už bylo... ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
SigurZ tebe musí mít prodejci z elektra radost...:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyVybírat kabeláž pod hudebního žánru, to nevymyslí ani ve S&V...:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Pro audiofilyBy ste sa divili ako počuť rozdiel napríklad čistú med N6 vs. čisté striebroT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyNemám potřebu se hádat.Mám svůj vlastní názor a zkušenost s poslechem různých propojení.Rozdíly slyším a nejsem sám.Každému podle jeho chuti... |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
RE: Pro audiofily4 z 5 zubařů doporučuje nejdražší pastu. 9 z 10 audiofilů, co neznají význam slov ss odpor, impedance, indukčnost a kapacita, nechť nám ke všeobecné spokojenosti zvyšuje HDP. |
Milusbre
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyIdem kupovat strieborne kable.![]() ![]() ![]() |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
@sigurNa akej drahej zostave vieš rozlíšiť vplyv kábla ? Ja sa tiež niekedy pousmejem nad takýmito meditáciami okolo káblov, je ale pravda, že som nikdy nevlastnil zostavu za radovo 100000korún,takže som to ani nemal kde zistiť.Ak si pozrieš otázku od petr22 (Zásada č. 1: za málo peněz -hodně muziky!!! ), tak dvojlinka 2 x 2,5mm2 musí veselo stačiť. Ak nie tak paralelne spojený 4 x 2,5mm2. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyTakže vážení, můj příspěvek pro mne splnil to, oč jsem se pokusil.Na stránkách, kde by se vlastně asi neměl objevit, vyvolal u spousty přispívatelů rozsáhlou debatu (a o tu přece jde!!!) až na menší pošťuchování se to "myslím" dobře rozjelo.Vaše názory mi pomohly určit směr při rozhodování a proto vám moc děkuji!!!Schválně jsem neudal strop peněz při utrácení-je mi jasné že,by v momentě všechno ovlivnil!!!!Jinak 29.4. v 19:00 hod.Ostravar aréna![]() |
petr22
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
@THXKOAk by som odfotil svoj obyvak z druhej strany kvoli audio aparature, tak by tu asi niekoho roztrhlo od zavisti...Poucil som sa dostatocne kedysi zverejnenim fotky mojho televizorika s castou obyvaku...STACILO! Do hrobu si nic nezoberiem a ostatne nezmyselne komenty nepotrebujem citat.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@bohus31no nič v zlom, máš ssT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Pro audiofilyv obyvačke máš tak ruský lakovaný nábytok ,polský hd ready fotoaparát aby si mohol robiť fotky a vonku pár plechov. chudobný majú toho viac.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
sice materiála průřez,to se tady napsalo,ale délku nikdo nezmínilsaxon to napsal jasně,v panelákovém obýváku jsou limity hlasitosti,tak běžná dvoulinka a na ten buben 1x za minutu pink floydů,bohatě stačí,co bych řešil pro hifisty,gramo bez trafa,kvalitní předzesilovač přímo u přenosky uvnitř gramo a slušný chasis stačí tesla litovel |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
este sizabudol oneeee, ze tieto LP platne https://www.parabola.cz/album/foto-656/prehravam v obyvaku spendlikom na biliardovom stole a trebars tuto rusku LP-cku https://www.youtube.com/watch?v=4ue2QC4We8U som digitalizoval samopalom vz.58 ![]() Popis fotografií: [1] Beethoven_LP vinyl supraphon_1979 Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
píšešBohus31 a dávaš obrazky o všetkom možnom len nie o tom ,akú máš ty audiotechniku. Na to sa ťa pýtali.Platne na stole si dokaže odfotit snád každy.VU+ Solo 4K, 2x DVB-S2 tuner, 65" TV 4K UHD LG SIGNATURE OLED65W8PLA
|
Avernet
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@Avernetno asi by si mu ju závidel preto ju nechce ukázať![]() Ja ani o jeho fotky nestojím, mne stačí keby napísal akú ma hifi zostavu nič viac. Ale vyzerá to že by sa za tú jeho zostavu asi hambil ako by mu ju niekto závidel! T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@RastoTak moje investice do sestavy(receiver,bedny a kabeláž)byla kolem 60 tisíc,z toho za reprokabely a interconnect asi 18 tisíc.Původně jsem měl obyčejnou dvojlinku,kterou jsem nahradil Audioquest Bedrock (2,3 tis./metr) a intercon.AQ Sky(stříbrný) a na výsledku to poznat je a není to jen subjektivní pocit.Jsem přesvědčen o tom,že kvalitní kabel dokáže dost vylepšit zvuk i v průměrné sestavě a není potřeba investovat desetitisíce do zesilovače nebo beden.I při nižší hlasitosti je zvuk čistý,přirozený,detailnější..A teď se do mě můžete pustit,že si vymýšlím...😀 |
sigur
![]() |
|
RE: Pro audiofilyJá si nemyslím, že si vymýšlíš, placebo efekt funguje, to je známá věc. Je je mi divné, proč například světové firmy, co dělají kvalitní audio komponenty se raději nepřeorientují na vývoj kabelů. Pokud je to skutečně tak, jak píšeš. Co si myslíš o propojení audiosystémů přes IP(MADI, Dante, Rawena,Ethersound apod)? Zdá se ti kabel UTP odpovídají na propojení převodníků a DAW? Takhjle se totiž posledních pět let propojují všechny špičkové hudební sály světa, většina studií, TV a rozhlasových stanic. Pokud si myslíš, že to je nedostačné a třeba tenké, tak bys měl svolat tiskovou konferenci, ideálně v nějaké evropské metropoli a dát všem na vědomí, že vše je jinak...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@sigurKeby si tych 18000 pridal do audiozostavy (sorry 17000- tisicka na "obycajne" kable), tak vysledok (hudobny zazitok) by bol o dost väcsi! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Pro audiofily@SaxonSorry,ale nejsem až takový odborník.Prostě jsem si chtěl vylepšit sestavu a šel cestou lepších kabelů.Výsledek mě uspokojil.A říkej si tomu třeba placebo.Je na to hodně různých názorů a ten tvůj je jen jeden z nich.Taky jsem tomu zprvu moc nevěřil,ale bylo mi umožněno si kabely nejdříve půjčit a pár dní je testovat.První dojem bylo spíš zklamání,protože to hned nehrálo jak mělo.Asi víš,co tím myslím a nejspíš opět odvětíš,že je to další placebo efekt.Ale mně to trápit nebude. @Kasr Tak pořídit si sestavu za cca 80 tisíc a odbýt to kabely za tisícovku...nejeden audiofil by se přinejmenším podivil. Navrhuji už zanechat diskuzí,které Petrovi už asi nepomůžou.Musí si odzkoušet vše sám. |
sigur
![]() |
|
RE: Pro audiofily@sigur, co kdybychom si udělali poznávací výlet po ČR a po cestě se třeba zastavili a ty nám ve slepém testu 5x za sebou předvedeš jak na své sestavě poznáš zda hraje tvůj nebo jiný kabel, který nebude dražší než v ŕádu desítek korun/m.Případnou odměnu si navrhni, zúčastním se rád, pivko vezmu, určitě lepší než sex s manželkou :-/ |
Milusbre
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: Pro audiofilyMusím sa prikloniť k sigurovi, áno kabeláž je veľmi dôležitá. U mňa kabeláž drahšia alebo cenovo rovnaká ako komponenty.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 141 | |
![]() |
|
![]() |