![]() |
|
Kombo sat+DVB-T2Chystám se na příjem DVB-T2 a rád bych to spojil i se satel. přijímačem, tedy nějaké rozumné kombo.Před dvěma týdny jsem z e-shopu koupil kombo Amiko HD8265+ a po odzkoušení po týdnu vrátil. Mám doma stb Vitamin HD 5000 takže jsem co se obrazové kvality poněkud zhýčkán. U Amika jsem na rozpacích co se týká obrazové kvatity HDčka celkem jdou u SD je to oproti Vitamínku různé. Neumím to přesně popsat, ale mně ten obraz prostě nesedí. A to raději nemluvím o editaci kanálů. V režimu editace není okno /obrazovečka/ se zpracovávaným kanálem, tak nevím jestli je kanál zakodovaný nebo FTA, to prostě neumím zkousnout. Také mi chybí informace o rozlišení, STB sice ukazuje "HD" ale to je zřejmě odvozeno z přítomnosti kodeku H264. Nyní chci koupit GoSAT GS7075 COMBOi. Má-li někdo toto combo, rád bych nějaké osobní zkušenosti od těch, co ho mají. Tedy, při správě kanálů je vidět, jestli kanál hraje nebo nehraje, ukazuje rozlišení. Recenzi na Parabole jsem samozřejmě četl. |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Amiko viper combo |
loop12
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 663 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Jestliže nový box, pak Dreambox DM 525 HD - COMBO DVB-S2/DVB-T2/C |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@sonJe to tím že ty Amika,Edisony atd. co jsou z CA /CI slotem máš vše na ALi procesoru................a ten z STi procesorem nemůžeš srovnávatJá jsem zatím šel do OPTICUM RED SLOTH Combo plus (jen CA čtečka) - Sunplus 1507E - DDR 2GB - Flash 16MB Obraz OK!!! Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
Kombo sat+DVB-T2Doporučené Amiko viper combo a OPTICUM RED SLOTH Combo plus,nemají CL slot, na a Dreambox to si netroufám a v jedné recenzi byla stížnost na zvuk v pozemáku.No rád bych nějaké reakce na mnou uváděný GoSAT GS7075 COMBOi |
son
![]() |
|
@sonDoporučil bych naučit se dívat na SD - zavzpomínej na dřívější čas a uber trochu ze svých přemrštěných nároků na kvalitu obrazu a budeš spokojen. Mně třeba Amiko 8265+ naprosto na současnou dobu a minimální počet vysílatelů skutečného HD stačí.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2z Amiko na GoSat to je z louze do blatatakze DM525combo zs 130€ neni co resit mas h.265. CI+ slot |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
Nemám tolik peněz,abych kupoval levné věci.Gosat 7075 je pouze HD přijímač. Svého času jsem měl Gosat 7056 a s kvalitou obrazu jsem byl spokojen. Vyšší kvalitu obrazu lze dosáhnout z Technisatu 4k Combo. Výstup HDMI lze nastavit na rozlišení 4k. Každá, tedy i SD stanice je pak přepočtena do UHD. Nové SD stanice DVB-T2 po přepočtení a zobrazení na 4k televizi se jeví lepší než SD,asi jako 720p, HD ze satelitu se blíží 4k. Kvalita obrazu je dostatečná a touha po ještě lepším zmizí. Nemám tolik peněz, abych kupoval levné věci... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Formuler F4 Turbo Kombo. A kdo si zvykne na HD, tak se nebude vracet do pravěku k nějakým SD matlaninám, na kterých sedí tak leda zhrzelí diváci pozemního příjmu, jenž si pro korunu nechají vrtat koleno a mají tak leda zkažený oči![]() Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSVe specifikacích Formuler F4 Turbo Kombo,je uvedana aplikace HBB TV -ano.Je to pravdivý údaj? |
son
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Porád lepší mít z SD zkažené oči, než z HD zkažené a zkreslené myšlení o SLEDOVATELNÉ kvalitě obrazu. Inu zvyk je železná košile.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Tiež vlastním Formuler F4 Turbo Kombo a spokojnosť!Čo sa týka HBBTV, je to aj o tom, že aký image dáš do stb, možností je viacero! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Přesně tak, kreativitě se meze nekladou![]() Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2DM 525 T2/C,OPENATV 5.3,mohu porovnat obraz s amiko 8140 T2/C a Telesystem 6820 twin,DM vyjde nejlíp,pokud jde o vyhledávání a ukládání-má ale taky své mouchy,hlavně proto ,že je to T2/C,U COMBA se satem to radši ani vidět nechci,bohužel!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@spykoJe jasné, že linuxy sú obrazovo na tom najlepšie, to je dávno známa vec.Len nerozumiem tvojmu negatívnemu postoju pre vyhľadávanie a ukladanie, skús to rozobrať bližšie! Môj prípad, momentálne mám v domácnosti 2ks linux combo stb, ktoré aktívne používam (ďalšie 2ks, sú staršie, odložené, ako záloha) a nevidím problém, keď "si náhodou zmyslím" zmeniť na niektorom image, skopírovať cez webinterface programové zoradenie a zoznam staníc z toho druhého stb! Čiže tu skôr pri linuxoch vidím plus a nie mínus! Fastscan ma netrápi, pretože taký fastscan neexistuje, ktorý by mi vyhovoval! Toto sa dá urobiť na nelinux stb iba pri rovnakých značkách, či modeloch stb! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
mmiriboyno ano,enigma je v poho,pokud znáš aspoň základy,píše ,že z enigmou-linuxem se moc nekamarádí,u DM je zdlouhavé přepínání u t2/c,momentálně využívám kabel,ale zkoušel jsem t2-no je to na dlouho,nevím jak u comba,přehravání sw u DM525 je specifikum,které jsem ještě nezvlád,tedy USB,přes síť to možná bude lepší![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2Mám také dotaz. Také se chystám na příjem DVB-T2, ale zároveň chci mít možnost sat, takže kombo. Mám v tuto chvíli Formuler F1, díval jsem se také na F4 Turbo, ale mám strach, že rychlost bude tristní, méně paměti.. Máte někdo zkušenost v porovnání rychlosti mezi F1 a F4? Úplně se mi investovat do VU+ ... :) |
winhix
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Kombo sat+DVB-T2To kombo ale není dvoutuner, takže by to imho nemuselo vadit.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSMyslel jsem rychlost přijímače obecně .. že to nebude žádný zázrak. f1 má oproti f4 rychlejší procesor, ale dnes je to tak na hraně, resp. za hranou únosnosti. Boot na nejnovějším openATV mi trvá cca 60 vteřin a rychlost HBBTV nic moc. Asi jsem si odpověděl sám. Půjdu do VU+. Je potřeba se zase posunout :) |
winhix
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
@sonGoSat už nie je to, čo kedysi bolo. Neodporúčal by som. V normálnej cenovej hladine veľmi nie je na výber. Kvalitu obrazu si pochvaľujú u Formuler F4 Turbo Combo. U DM525HD Combo je veľmi problematická spoľahlivosť, má enormne veľa reklamácií.A cez 300 € pri 2-ročnej záruke by som nedal ani ja, vychádza mi ako jediná slušná alternatíva za obrazovo veľmi kvalitný Vitamin len ten Formuler F4 Turbo Combo. SD signál je stále ešte bežný a je veľa staníc, ktoré v HD zatiaľ ešte nevysielajú, takže skutočne je pre niekoho podstatné, ako kvalitne vie prijímač podať aj SD obraz. A veru práve pri tom sú medzi prijímačmi veľké rozdiely. Pokiaľ je možnosť sa za rozumnú cenu k nim dostať, nevidím najmenší dôvod, aby sme uberali zo svojich vôbec nie premrštených nárokov, hoci aj na kvalitné podanie SD obrazu. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
![]() |