![]() |
|
neviem si radyahojte chlapi.kupil som tv LG a chcel som si dnes nainstalovať astru 23,5, lenže som hned pohorel.pôvodne som chcel nahodiť 4 družice cez diseqc prepínač a začať som chcel prave skylinkom, ale k veci. dole pridavam aj fotky: po prepojení tv s vstupom ¨receiver¨ na diseqc prepinači a prepojeni diseqc prepinača s vystupu lnb1 do konvertoru som hned narazil na problem.nemalo by už pri prepojeni diseqc prepinača a lnb konvertoru ukazovať intenzitu signalu?skusal som to aj na priamo tv do lnb konvertoru a žiadnu intenzitu neukazuje... alebo sa to musi nastaviť na konkretnu družicu a až potom sa ukaže intenzita a kvalita signalu? budem rad za každu radu, som v tomto v podstate amater, nikdy som zatial nenastavoval satelit na tv. vopred dakujem za všetky rady. https://imgur.com/LF0sadu |
dupri08
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 209 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
RE: neviem si radyešte doplnim že sa jedna o tieto lnb konvertoryhttp://www.abcom.sk/produkt/ab-lnb-msingle-slim-01db-873262.html |
dupri08
![]() |
|
RE: neviem si radyA keď spustíš ladenie, programi nájde či nie ? Skús to najprv bez diseqc, prelaď len jednu družicu či ti niečo nájde, zmažeš to potom lahko - továrenským nastavením TV. A potom keď pracne naladíš všetky družice, už s diseqc prepínačom nerob nič. pretože akonáhle niečo na ňom prepneš , vyhodí ti už naladené programy. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@Rasto1978praveže som to ani nenastavil na žiadnu družicu, lebo ma hned zarazilo to, že neukazuje intenzitu signalu.bohužial nemam žiadny merak, tak sa budem musieť s tym trosku pohrať pokial sa trafim na 23,5, ale ak je problem niekde inde, tak sa stym aj zbytocne budem hrať, lebo aj tak nič nenajdem.nevedel som či ma zmysel hladať družicu, ked mi neukazuje tu untenzitu.predpokladam, že ked neukazuje intenzitu, tak neukaze ani signal pri spravnom natoceni paraboly. |
dupri08
![]() |
|
RE: neviem si radySamozrejme najprv nastaviť dobre satelit (tanier) a až potom sa ukáže intenzita a kvalita signálu.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: neviem si radymáš ten kábel od správneho LNB, nemáš prehodený kábel LNB vstup - s výstup do STB ? |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: neviem si radyPozrieť sa vizuálne na okolité strechy, ktorým smerom majú susedia natočené satelity a začať od toho smeru.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: neviem si radyJe potřeba najít alespoň jeden pevný bod. Buď dobře nastavená parabola nebo naladěný přijímač. Pak se dá laborovat, pokud nemáš ani jedno, tak si raději někoho pozvi.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@Dzordzokabel od tv je natiahnuty do diseqc prepinača do portu ¨receiver¨ a od diseqc prepinača z portu lnb1 je natiahnuty do konvertora a v tv mam nastavene diseqc A.ale aby sme sa chapali, ja nemam ešte parabolu natocenu na ziadnu druzicu, len ma zarazilo to, že neukazuje intenzitu signalu po prepojeni a ani po prepojeni na priamo bez diseqc prepinača |
dupri08
![]() |
|
@omar3v poriadku, ale nemalo by už pri prepojeni ukazovať intenzitu signalu? |
dupri08
![]() |
|
RE: neviem si radyčo si mal predtým? Aký STB ? |
Dzordzo
![]() |
|
@Dzordzopredtym som nemal nič.všetko to je teraz zakupene a chcem si proste zariadit satelitnu tv.doma u rodičov mame nastavene tiež 4 družice, ale akurat tam mame stb amiko alien 2 a tam som to nastavil bez problemov, hlavne už pri prepojeni lnb a stb mi ukazovalo intenzitu a to som to ešte nemal nastavene na žiadnu druzicu.teraz neviem či to na tom tv tak ma byť, alebo je niekde chyba... |
dupri08
![]() |
|
RE: neviem si radyNeviem ako ďaleko máš k rodičom, ale pokiaľ do 50 km, choď si to Amiko požičať, STB sa ladia ľahšie ako TV |
Dzordzo
![]() |
|
@dupri08Intenzitu signálu čoho, keď ešte nemáš nastavenú parabolu na žiadnu družicu? Je fakt, že niektoré satelitné prijímače možno ukazovali fiktívnu intenzitu signálu aj keď neboli nasmerované na satelit, ale to si nevšímaj. Musíš nastaviť parabolu na družicu a potom, aj keď by si nemal správne frekvencie Ti bude ukazovať silu signálu. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: neviem si radya o LG by som vedel rozprávať dlhé príbehy ... |
Dzordzo
![]() |
|
@Frank11tymto si ma trošku upokojil, lebo som si už myslel, že je chyba niekde v tv.lebo si pamatam, že na amiku mi ukazalo už pri prepojeni lnb a stb, že tam je vlastne nejake spojenie.takže ak spravne chapem, tak fotku ktoru som uviedol a uplne dolu je intenzita a kvalita, tak oboje sa tam zobrazia až, ked to nastavim na druzicu? |
dupri08
![]() |
|
@Dzordzovyskusam sa s tym este pohrať a ked nič nenajdem, tak si asi vypoziciam to amiko a skusim to nastaviť s nim... |
dupri08
![]() |
|
@dupri08V prvom rade musíš nasmerovať parabolu na družicu. Sila signálu u týchto prístrojov takmer nič nevypovedá. Podstatná na príjem je kvalita signálu. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11dakujem za radu.pojdem sa s tym pohrať, snad sa niekde dopracujem a vlastne dakujem všetkym, ktorí sa zapojili![]() |
dupri08
![]() |
|
@Frank11ale vypovedá, sila signálu hovorí aj o správnosti pripojenia LNB k prístroju. Zväčša stúpne po priopjení LNB z cca 20% na 50% a vieš, že z LNB už signál máš. Pochybujem ale, že LG TV to zobrazí. LG TV sa ladí už na nasmerovanú parabolu. Tak ho naladíš, ale ladiť naň družice je strata času ... |
Dzordzo
![]() |
|
@Dzordzoved prave toto som si aj ja myslel, že sila signalu hovori o spravnom pripojeni lnb k stb, ale lg to zjavne neukazuje.takže hovoriš, že ani pri spravnom natoceni paraboly mi kvalitu signalu nemusi zobrazit? preto už je vhodne mať vhodne natocenu parabolu a potom ladit? |
dupri08
![]() |
|
@DzordzoNa ukazovateľ sila signálov sa u takýchto bežných prístrojov absolútne nedá spoľahnúť. Na to nie je žiadna norma, tak ako nie je žiadna norma ani na ukazovateľ kvality signálu u týchto bežných spotrebičov.Ako si sám napísal "zväčša", neznamená, že je to vždy! Áno, ak sa chce ukľudniť, že prechodová cesta medzi LNB a prijímačom je v poriadku, môže na to použiť satelitný reciever u ktorého je odskúšané, že tá sila signálu po prepojení naskočí. Nie je to však tak u každého prijímača, tá sila sa môže objaviť kľudne až po nasmerovaní paraboly na družicu. No a LG TV nie sú svojim nastavením obzvlášť priateľské k bežnému spotrebiteľovi. |
Frank11
![]() |
|
RE: dupri08... podľa tvojich "odborne" formulovaných otázok mám veľmi dobrú radu pre teba ( je myslená úprimne a tak sa neurážaj)- zavolaj si ozaj niekoho kto sa v tom vyzná, ušetríš čas a možno aj peniaze.......![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: neviem si radyPodle mě všechny TV jsou velice přívětivé k satelitnímu signálu. Připojovat nenastavenou parabolu, a dělat to podle TV je vyložený masochismus pro toho, kdo to nemá opravdu v paži. Uvedená rada s Amikem je jediná cesta k jakémusi úspěchu. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasK satelitnému signálu áno, ale nie k tuctovému užívateľovi. LG majú svoje špecifiká a niektoré štandardné úkony, bežné u iných značiek, nezvládnu vôbec, prípadne nespoľahlivo. |
Frank11
![]() |
|
@dupri08hej, alebo si STB požičaj od suseda, hocijaký STB je lepší než TV aj keď samozrejme merací prístroj (ja mám Dreamsky) je vždy najlepší - vezmeš ho až k parabole a LNB ... |
Dzordzo
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
![]() |