![]() |
|
Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať PCOspravedlňujem sa, lebo viem, že toto nie fórum pre oblasť PC, ale hádam aj tu sa nájde niekto, koho táto téma nepopudí iba na výčitky a bude chcieť bez zosmiešňovania poradiť.Mám stolový PC Lenovo. Je z konca roka 2012. Asi pred rokom začal občas po štarte z úplného vypnutia a niekoľko minútovej prevádzke "zamŕzať". Po "tvrdom" vypnutí napájania a opätovnom zapnutí už funguje bez "mrznutia". Teraz to robí skoro po každom štarte. Pracuje na Windows 7 Home Premium. Antivírová ochrana ESET NOD32 Antivírus 4.0.467.0. Je to chyba HW, SW alebo vírusom? Okrem toho sa zjavila ešte jedná chyba a to, že IBA stránku www.centrum.sk načítava veľmi pomaly a "linky" článkov na nej na 1. krát niekedy ani nenačíta (táto stránka je nedostupná) alebo až po ďalších pokusoch. Mailovú schránku potom otvorí iba nové okno centrum.sk (vraj mám nastaviť bránu firewall - ako?). Ďakujem dopredu tým, ktorí sa mi budú ochotne snažiť poradiť. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať..."Je to chyba HW, SW alebo vírusom?" Ako chceš aby na toto niekto odpovedal na dialku bez toho aby mal zariadenie doma a spravil na ňom aspoň základné testy ? |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Nejdříve to celé projeď antivirem a hlavně free softwarem Malwarebyte. Nelekej se, že se Ti nainstaluje plná zkušební verze, za měsíc se Tě zeptají jestli chchcez zaplatit, nebo jestli Ti stačí free, kterou musíš pak spouštět ručně. Tohle ale vypadá, že odchází zdroj u PC, většinou oblíbené elyty. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasBuď elyty ve zdroji nebo na desce. Měl jsem podobnou zkušenost a výměna zdoje nepomohla.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxPo 6 letech je to možné, ale smutné. Mám doma ještě staré PC z roku 2005 s deskou Asrock, a 512MB AGP grafikou, a s XP funguje jak zamlada s původním zdrojem. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...za 1. specifikuj, co znamena "zamrzat"? System kompletne prestane reagovat (nehybe se ani mys napr.) nebo jen prestanou odpovidat spustene aplikace?2. v navaznosti na bod 1 se podivej do prohlizece udalosti, co ti to vypisuje v inkriminovanych casech problemu. z toho, co pises, to muze byt jak HW problem (chybne RAM, CPU, motherboard i zdroj nebo HDD), tak SW (treba virus nebo jen neco se systemem... proste wokna...) Bez blizsi specifikace ti tezko nekdo poradi. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať PCPokud jsi schopny si udelat sam cistou instalaci tak bych asi zacal tim,protoze je to rychlejsi nez hledat v pc nejakeho ,,švába,, a instalovat nekolik dalsich zbytecnych programu co ti natahnou sebou dalsi balast a pokud to nepomuze tak to bude zrejme bud na desce nebo ve zdroji jak pise nekdo vyse.Mozna tvuj problem vyresi zapujceni druheho zdroje pokud mas kde nez zacnes s cistou instalaci a postupnou vymenou nejakych dilu.At se dari. |
bistro
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 630 |
![]() |
|
@konasBohužel je to tak. Nedávno jsem měl řeč s technikem, co nám spravuje firemní síť - něco nefungovalo na hlavním routeru (MikroTik) ani ne rok starém - velice dobré zařízení, dá se na něm nastavit snad úplně vše. Vyřešil to sice hned, ale zároveň mi sdělil, že se již setkal s několika routery, u kterých cca po 3 letech začaly odcházet kondenzátory. Takže kvůli pár korunám navíc, co by stály lepší kondenzátory nebo pořádná filtrace před nimi, za pár let budeme nuceni koupit nový router.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Urob cistu instalaciu OS, tym potvrdis/vylucis chybu HW. |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Pokud tam nemáš žádné dat (popřípadě je zalohuj ) přeinstaluj Widle a po té budeš vědět jestli to je HW nebo to bylo vidlama.Vypni Eset odpoj od internetu , vypni a zapni ........dělá to stále ? Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@MartinPK 1Myšou sa nedá pohnúť. Nereaguje na žiadne tlačidlo klávesnice. Iba dlhé pritlačenie tlačidla štartu ho vypne. Ešte v záruke počas prevádzky zhasol a nesvietilo ani tlačidlo štartu. Šiel na opravu. "Zamrzá"do 5 minút po štarte. Ak nie je otvorený internetový prehliadač (Google) ale napríklad excel, nezvykne zamrznuť. Program Malwarebyte nenašiel žiadnu hrozbu. Ochrana pred spywareom a potenciálne nežiaducim softwareom po rýchlej kontrole v poriadku. K 2 Prosím, kde je prehliadač udalostí? |
fansat
![]() |
|
@fansatprohlizec udalosti je v Nastrojich pro spravu v ovladacich panelech. Jinak to co pises znaci spis HW problem (bohuzel pro tebe), pokud to robi, kdyz otevres treba Chrome (pocitam, ze tedy neco vic narocneho na chod), tak by to mohlo byt RAM (ptze Chrome docela zere) nebo zdroj, kterej to proste z nejakyho duvodu v tu chvili neutahne. Ale to jsou jen takove obecne uvahy, bez nejake hlubsi analyzy stejne na nic neprijdem. Muzes zkusit stahnout treba Everest (Aida) a zkusit stresstest jednotlivych komponentu, uvidis, jestli ti to kiksne nebo ne. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Ovládací panelySystém a zabezpečeníNástroje pro správu"Správa počítače" ... a ještě bych zkusil "Diagnostika paměti Windows" VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@fansatKolik ti to ukazuje teploty .........zahřívá se to hodně , jede chlazení........Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
Jó jó Windows a SSD disk.Vsadím se že ho máš! |
satman15
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...tlakovym vzduchem vycistit chladic procesoru, zdroj. stahnout nejaky liveCD s linuxem a zkusit.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Pracovná teplota 39 stupňov Celzia. 2 procesory Intel 2x 2400 MHz. Vyťaženie 2.CPU 5-16 %. Fyzická pamäť 4006 MB využitá na 57%, stránk. miesto 8010 MB využitá na 28%, Virtuálna pamäť 12017 MB využitá na 38 %. Ale prečo po reštarte už ide neobmedzene dlho? |
fansat
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...máš tam vírus. preinštaluj si to a zbytočne tu nekvákaj.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Aby ste túto tému čítali, musí mi fungovať...Pravdepodobne niejaky "virus".Zakladne znalosti pc: vytazenie cpu 5 az 16%! Ake procesy to vytazuju?... Tym sa odrazit. Skusit bublajsom spominanu live distribuciu linuxu. A reinstall. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
@fansatnestal jsi se těžařem.................Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
![]() |