, sekce: DVB-S přijímače |
|
satelitni pristrojmuze delat vadny satelitni pristroj,ze kdyz na displeji mi skace QUALITA SIGNALU S 90% NA 0% a zpet par hodin a potom se to zpravi a uz qualita drzi a obraz nekostickuje a nerozpada se??je to prijmac kde chytam freesat...na stejnou parabolu a lnb twin chytam i digi tv a tam je to v poradku..dela to na obou koaxialnich kablu na pristoji kde mam freesat jak jsem je prehodil... |
kolopik
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 873 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
|
|
RE: satelitni pristroj1.Jak vidim twin lnb, vidim zemnu smycku.2.Diseqc prepinac nepouzivas? Lebo som sa stretol aj s takou raritou, ze prepinac bol niekolko rokov pohodeny na podlahe balkona a ok. Lnb bol twin k dvom tv, jeden vystup priamo k jednej tv, druhy cez diseqc (pouzita este jedna parabola) k druhej. A minuly rok tam zatieklo (k diseqc) a iny potencial a obidva stb (tv) strajkovali, skakalo to ako tebe. Druha parabola sa nepouzivala, tak som to odpojil (ale stacilo dvihnut prepinac a prestalo to) |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 739 |
|
|
RE: satelitni pristrojdiseqc nepouzivam a na strese mam jenom 1parabolu 80 a to je vse...lnb twin mam na 1parabole a s toho mi 2koaxialy vedou do pokoje na prijmac na freesat a 2kabel do digi tv nic vic nemam.....od roku 2014 prosince co mi to delal znamy jsem to zjistl as loni ty rozpady u freesatu poprve chvilku,ze tyden byl klid a potom udelalo 1den a zase pauza...letos jsem prohodil koaxialy a stejne to udelalo i na ten 2koaxial....digi tv to nedela ty vypadky kdyz jejich pristroj je novy asi 2 nebo 3roky novy nez ten na freesat co mam vlastni 12-13let OPENTEL ODS 3500CW. |
kolopik
|
|
RE: satelitni pristrojA tv mas ake? S akym napajanim- samostatny adapter, klasicky trojzilovy kabel? |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 739 |
|
|
@kolopikjá ti snad daruju přijímač |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 589 |
|
|
@kolopiktyhle přijímače sem už ve velkém dodal do sběrného dvora,pár jich ještě mám |
pierrepetr
|
|
RE: satelitni pristrojViděl jsem několikrát nepřesně nastavenou anténu nebo koax s velkým útlumem, kde jeden přijímač hrál a druhý ne. Přesto nebyla chyba v nehrajícím přijímači, ale v anténním systému. Citlivost tuneru - tedy schopnost locknout signál při různém odstupu S/N není stejná, jsou mezi typy výrazné rozdíly.Já netvrdím, že je to v dané situaci zrovna tenhle případ, ale bez měřené skutečně není vědění. (Teploměry v přijímačích jsou k ničemu). Zemní smyčka asi spíše ne - po odpojení (úplném fyzickém) druhého přijímače by to hrálo. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: satelitni pristrojJemu to nevysvetlis oslovil me do sz on ma porad merak na teplomerech hleda kde usetrit ale bez meraku udela prd.... |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 569 |
|
|
RE: satelitni pristrojjeste muzu vyskouset podobny typ prijmace ktery ma znacku OPENTEL co mam ja...strejda ho ma ale nevyuziva satelit tak ho ma jako novy skoro a neni v provozu uz nekolik let. |
kolopik
|
|
RE: satelitni pristrojLNB nebo F koncovkaděla mi to jak přepnu a do 10s se to ustalí hlavně jak je slunečny den. Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W
|
Kubik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 276 |
|
|
RE: satelitni pristrojTo, že jde na druhém přijímači digi, není jednoznačný důkaz, že parabola je v pořádku. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: satelitni pristrojUž 12-13 let, to je jako když "Ježíš proměnil vodu ve víno"...piere, Ty zase řádíš jak černá ruka...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 179 |
|
|
RE: satelitni pristrojzrovna jsem vymenil pristroj jiny a rozpady obrazu nedela uz...nez jsem ho vymenil tak stary treba u arena sport 1 sd se rozpadal obraz |
kolopik
|
|
@kolopiktak už neřeš,kde byla chyba a koukej,všechno ostatní žere čas |
pierrepetr
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|