Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

mixovaný seznam kanálů

Zdravím. Přátelé, během týdne jsem se dvakrát spálil s televizí Hisense, kterou jsem pořídil z důvodu možnosti vytvoření favoritního seznamu kanálů tvořeného vedle sebe z programů jak DVB-T2 tak i DVB-S2. Všechno perfektní, přepínaní dokonce celkem svižné s minimální prodlevou. I HBBTV v pohodě. Bohužel však tento čínský výtvor neskutečně zapáchá pálením plastů (strašný toxický zápach), nešlo to vydržet a jelikož se mám rád a chci ještě nějakou dobu žít, vrátil jsem jej. Prosím poraďte. Umí ještě nějaká jiná televize vedle sebe poskládat programy z terestriálního a satelitního tuneru. Kromě Hisensů vím že ještě umí i Finlux. Já bych však raději něco méně exotického avšak klasika v podání Samsungu mě strašně otravuje. Nechci přepínat před 10 zmáčknutí na ovladači. A rovněž prosím nedoporučujte externí přijímač, nechci další krabici... Děkuji

ebpl7
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@ebpl7

no ten lowend finlux nesmrdí a umí všechno za pár šupů,ještě myslím gogen taky značka nic moc,bohužel hvězdné značky se ještě neprobudily

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: mixovaný seznam kanálů

potom samostatne box napr. amiko 8265, k tomu nepachnuci panel podla vlastneho vyberu

satan
Registrace: 1/2006

@satan

umíš číst??????????????????,,

"""A rovněž prosím nedoporučujte externí přijímač, nechci další krabici... Děkuji""

pierrepetr

Myslím, že to umí i některe Panasoniky.
To přepnutí u Samsungu není tak dramatické, dokonce mám raději oddělené formaty, kvůli přehlednosti.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@ebpl7

Uměly to starší LG, které neřešily odkud jsou programy a sesypaly je do jednoho bloku, kde sis je roztřídil. U nových nevím.

konas
Registrace: 12/2014

@ebpl7

co nového?????????????????????

pierrepetr

Psal jsem tady o tom už před několika lety....Že výrobci krásně nacpali to televizorů všechny možné tunery, ale nikoho z nich zřejmě nenapadlo, že by se zákazník rád díval na více signálů najednou, a ne 75x během dne lovit někde v menu jiný druh tuneru...fuj-nechci !!!
Stejná věc je ta, že spousta diváků má více, než jednu kartu. Je takový problém tam dát těch CI slotů víc.?
Za tento komfort si rád připlatím, ale nikdo mi takovou možnost nenabídne.... :fuming:

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

@palermo67

ten fujfinlux to umí,komik bude zas šéfovat

pierrepetr

@palermo67

sloty snad nikdo neřeší,je malý zájem,ty a kdo ještě na světě??

pierrepetr

@pierrepetr

Ano, vím, že to Finlux už umí....ale trvalo to deset let, než to tam někoho napadlo. Samostatné combo boxy, to uměly vždy. A ostatní výrobci televizorů spí dodnes..
Všichni se zaměřují na obraz, ale uživatelská editace programů je katastrofa.
A co se týče těch modulů...o kolik by Tv byla dražší, kdyby tam výrobce místo jednoho modulu, dal třeba tři?
Fakt by mě zajímala cena umístění dalšího CI slotu....?
Víte ji tady někdo?

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

@palermo67

a nejsou moduly na dvě karty??

pierrepetr

Někdo tu o 2 slotech v TV už psal, nepamatuji si značku. Ruční editace kanálu třeba na Samsungu je pohodička, včetně mazání a samozřejmě fs.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@ebpl7

"""A rovněž prosím nedoporučujte externí přijímač, nechci další krabici... Děkuji""
:) :) :)
Chlape! Nič v zlom, ale nevieš si zrejme vôbec predstaviť, že o čo prichádzaš, keď zatracuješ externé stb!!!
U mňa je opak pravdou, pri každom tv, externý stb! Samozrejme v prevedení combo a viactuner - na báze linuxu. Spokojnosť nadovšetko, telka je iba ako "zobrazovač.
Čiže mať všetko napchaté v telke - no fuj - neprosím si!
Apropo! Funguje mi HDMI CEC, t.j. použitie jedného DO pre ovládanie dvoch zariadení.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@ebpl7

A ešte k tomu prepínaniu programov:
- na combo stb je samozrejmosť, že môžeš si vytvoriť zoznam programov kombinovaný z rôznych VF vstupov, t.j. terestrial a satelit, či cabel a satelit atp..., Všetko podľa vlastných potrieb. Dokonca ja osobne teraz doma dávam do prevádzky IP kamery, ktorých signál mi taktiež dokáže takýto stb zobraziť na telke a môžem si ten signál uložiť vytvorením vlastného programu - čiže signál z kamery - a tento program vložiť medzi tie ostatné!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

Jenže každý se nechce hrabat v linuxech jako Ty, běžný user chce koupit telku, naladit, seřadit a dívat se, s jedním DO, HBBTV a smart funkcemi. Problém je, že výrobci sledování TV současně z více zdrojů signálu považují asi za nějakou raritu nebo co. Že to jde, když se chce, dokazuje třeba ten finlux

lance
Registrace: 10/2008

@lance

To máš pravdu, že každý sám nechce hrabať v linuxoch, ale ja som aj toho názoru, že ak niekto chce "vylepšené funkcie", tak buď si na to zabezpečí adekvátne zariadenie, alebo sa zmieri s tým čo má!
Veď aj na automobilové závody sa nikto nepchá z Trabantom!
:))) :))) :)))

mmiriboy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra