Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Spuštění PS 11

Na zelený čtvrtek 29.3. by měli spustit PS 11 terestricky ČT v HD. Ví někdo směroplatně od kolika hodin?

ja987
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 114
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Spuštění PS 11

Právě spuštěno.

ja987

Už mám naladěno 2 dny, K26 i K50 ok.

sirda
Registrace: 11/2006

Super, diky CT R^ :8)

DVB-T2+0.8W+19.2E+23.5E~freeSAT+O2tv

vilda016
Registrace: 8/2007

Mikulov už jede.Obraz jak víno.Nechápu,co kdo má proti kvalitě T2. České muxy perfektní.Horší mám jen rakouské,ale to je hlavně vzdáleností.

JRCvr
Registrace: 11/2017

Doufám,že nemám mindrák,ale TVP1-2HD pozemně mi připadají o něco malo lepší/mpeg4/,i tak jsem spokojen,vyrovná se to kablu,že bych ho taky zrušil?,jako skylink? :8) :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Klobouky uz vali. Ok

satan
Registrace: 1/2006

badr@ S tvrzením o nějaké "většině" bych byl opatrný, protože ve zdejších končinách je zdaleka nejsledovanější Nova s Primou, pak teprve zbytek vč. ČT. A komu stačí skutečně jenom ta ČT, tak za ni nic neplatí ani u příjmu ze satelitu (Skylink), takže je to stejně zadarmo jako T2.

kaspi@ Až přejde Nova s Primou do HD v T2, tak bude signál kódovaný, takže si fakt pomůžeš :)))

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Ano, máš pravdu, pouze s tím rozdílem, že za ČT PLATÍŠ a to 135 Kč/měs. Pokud nemáš zaplaceno, tak kartu ČT Ti NEVYDAJÍ. Takže TO NENÍ ZADARMO ani ze Skylinku, ani v DVB-T/T2.

ja987

Koncesionářské poplatky platíš dle zákona a je úplně jedno, jestli ČT přijímáš z terestriky, satelitu, kabelu nebo ji nepřijímáš vůbec. A samozřejmě se to vztahuje na domácnost, je-li řeč o soukromých osobách.

PoldaS

ČT paráda satelit na to nemá. R^

image
Registrace: 10/2008

Polda

Nevím, co vytahuješ koncesi, tu platí všichni tak jako tak, to sem neplet, ovšem serpo všichni platit nemusí /T2/. A těm divákům novy a primy, o kterých mluvíš, stačí sd, hlavně že nebudou platit serpo /to je jejich myšlení/ jednak, aby to skylinku "natřeli" a jednak nechtějí mít starosti s nákupem nějakého modulu, který jim omezí služby.

badr

badr@ Kdybys uměl číst tak zjistíš, že ty konces. poplatky vytáhl ja987 a ne já.
Jinak nevím kdes přišel na takovou pitomost, že divákům Novy a Primy stačí SD, hlavně když nebudou platit nějakých 80 kaček? Stačí si vzpomenout na dobu, kdy Skylink neměl Novy v HD (a podobně i UPC), co to bylo za humbuk. A už úplně mimo jsou pak jakési rovnice typu, že divák Novy a Primy = odpůrce Skylinku = nechce modul a další výmysly bez reálného základu ;P

PoldaS

poldiku

buď v klidu a nechej to na divácích, ať ti nepraskne žilka, venku se protrhávají mraky, budou Vlikonoce, nestojí to za to se rozčilovat. Buď rád že nevidíš rozdíl v obraze ČT ze Skylinku a DVB-T2 a buď spokojen se svou Novou v HD... good luck ;)

lance

Brno-Kojál O.K. U ČT 1 HD a ČT2 HD bych řekl i slušný datový tok přes 8 000 kbps u videa, u zvuku nějakých ušmudlaných 120 kbps u AAC a ukazuje to 448 kbps u AC3

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Polda

Tak vidíš, vidím Poldu v nadpisu a už to přiřazuji k Tobě, omlouvám se. K té nově, ona už nova není to, co bývala, když nebývala na satelitu. Neboj, dobře to pamatuji, ono ale v té době dvb-t nebylo to, co je ted /pokrytí, cena přístrojů/ a o T2 nemluvě. Zase srovnáváme nesrovnatelné. A to se nám o serpu nezdálo ani ve zlým snu. Holt časy se mění, my to nevyřešíme, jenom jsem chtěl poznamenat, že Skylink už v ruce "lepší karty" mít nebude, naopak, všechny esa už zahodil, popř. hodlá zahodit.

badr

sirda,

U me taky jede signal na 26 k a 50 k ok na antene LP 2845 bez zesilovace. Kanal 26 chytam ze smeru na Usti z Liberce a z boku dopada signal i z Krasova. Praha to urcite neni. Cukrak mam ve stinu a Zizkov jede vertikal. Při spusteni bylo krasne videt na grafu signalu doplneni signalu z obou vysilacu. Nejdrive signal z Liberce sila 29 dBuV a kvalita 90 a pak z Krasova, kdy signal zesilil nepatrne na 33 dBuV a kvalita na 100% na prijimaci Technisat HD ex+. Obraz stabilni, nekostickuje.

HYPER
Registrace: 11/2010

Až spuštění čt hd muxu mě motivovalo k pořízení dvb-t2 set top boxu, kterým prozatím vyřeším příjem na mé plazmě. Až se za dva roky úplně vypne dvb-t, koupím novou tv. Do té doby snad ty oledky půjdou cenově ještě trochu dolů.

stapa
Registrace: 9/2006

lance@ Já jsem v klidu, ale zastánci pozemáku nějak nemůžou vydýchat, že spuštění ČT v T2 nijak nepřesáhlo význam okresních novin :laughing:

badr@ Na Novu se dívám asi jednou za rok, takže její obsahovou (ne)kvalitu neposoudím, ale nicméně sledovanost prostě má, což je třeba vzít jako nezpochybnitelný fakt. Obdobně Prima.
Skylink pak jednoznačně vede na všech frontách, protože s tím jak stoupá počet HD a UHD televizorů v domácnostech, tak stoupají i nároky na kvalitu, což prostě pozemák nedá. Skylinku může samozřejmě konkurovat třeba kabel UPC, ale ten má horší pokrytí a vázanost. Ta je právě onou velkou výhodou, že ji Skylink nemá a člověk se nemusí k někomu uvazovat jak pes k boudě ;)

PoldaS

Tak nějak nechápu, proč by nemohlo být vysílání v DVB-T2 kvalitnější, než DVB-S. Já bych spíš řekl, že bude ( nejspíš až po vypnutí DVB-T )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@HYPER

Při testech předevčerem jsem naladil bez problémů K50 Bukovka a K26 Krašov, ale ten v tu chvíli vysílal sám a teď se seká protože se tluče s jinými vysílači (signál mi dopadá z boku). Dnes jsem ale poprvé naladil Klínovec protože tam mám nastavenou anténu s předzesilovačem 16 dB a tam mám nejlepší příjem RS11. Ještě zkusmo vyřadím předzesilovač co to udělá, ale asi ho pak budu muset vrátit protože bez něho mi nepůjde K45.

sirda
Registrace: 11/2006

PoldaS

Já vím, že bys tu "dominanci" Skylinku ještě pár (desítek)let přál, ale doba už je jinde.
Já osobně jsem za posledních 15 let nainstaloval možná stovku satelitních přijímačů (v 95% Skylink) a věř mi, že od té doby minimálně polovina od Skylinku odešla k DVB-T. A ten trend je stálý. Satelit jsem nezprovoznil za poslední rok ani jeden, příjimačů dvb-t již několik desítek, a to buď jako nové instalace nebo na úkor Skylinku.
Osobně jsem doma (jak už jsem psal) provozoval 3Skylink karty, nyní 2 a z toho jedna téměř jistě v letošním roce skončí.
Tudíž opravdu si myslím, že můj názor na klesající podíl dvb-s na úkor dvb-t/t2 tu je a s rozjezdem dvb-t2 to bude zejména pro Skylink už jen horší...

.................

kaspi
Registrace: 1/2006

Dneska je škaredý čtvrtek pro všechny satelitní platformy.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

nemá někdo informace, proč když už spustili PS 11 skoro po celé republice, Černou horu spustí až 10.5.2018. Ne, že bych se z toho picnul,počkám, ale jen mě to zajímá. Mám anténu colorku otočenou právě na ČH, Chlum a Poláky a PS 11 ve směru antény na sever mě nejde.PS 11 z Krásného mám zase z opačné strany, než mám otočenou anténu.Kvůli měsíci nebudu přetáčet anténu, protože mám i satelit.Samozřejmě předem dík i za vtipné odpovědi a připomínky,které zde jsou vždy samozřejmostí.

fergus
Registrace: 12/2007

@Saxon

R^ Tour de France z ČT v T2 asi bude jasná volba, ještě kdyby mi tak slevnila loňská OLED od Panasonicu tak aspoň na 40 klacků, to bych si udělal radost :)))

lance

@fergus

Asi v tom budou nějaké technické/materiální/organizační důvody? Nebo prostě jen zasněžená sjezdovka přes cestu na ČH, kdo ví? Čert ví také prož Zlín Tlustá hora? Debatuje se o tom, ale myslím že pro 3 měs. je to už jedno, kdyby to spustit mohli, tak aby to asi spustili všechno, něco tomu asi objektivně brání

lance
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 114

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra