Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DAB/DAB+ v STA

Nemáte někdo zkušenosti s příjmem signálu DAB/DAB+? Z antény mě na 180MHz leze 45dB. Předpokládám, že ho zesílím pro středně velký panelák ale nejsem si jistý,jaké hodnoty v dB by měli mít účastníci v tv zásuvkách.děkuji za Vaše postřehy.

Modřina
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

Saxon

Ehm, ta moje reakce nebyla na tebe, ale na tu spoustu nesmyslných negativních reakcí. Právě na základě tvých zkušeností jsem začal DAB zkoušet. Proto "Saxonova mez" - snad neurazila. :-)

Michal

misko
Registrace: 10/2008

Myslím, že pouze hdpe

uspokojil tazatele

radek1
Registrace: 1/2006

předělejte vše na lampy

,po výbuchu polovodiče chcípnou

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: DAB/DAB+ v STA

Pozor na lokality s kabelovou televizí. Vyzařování z ní ruší DAB. U mě doma leze z antény na DAB signál kabelové televize ve III. TV pásmu kolem 38dB. Lokální Hády to samozřejmě přebijou, ale slabší vysilače už mají problém.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Tak to není kabelovka, ale šrot. Z normální kabelovky totiž nelez vůbec nic, samozřejmě bráno po zásuvku a ne nějaký shnilý účastnický šňůry od zásuvky k TV po bytě.
Jediný co vyzařuje, jsou starý STA, kde je místo koaxiálu cedník.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Já samozřejmě nepodezřívám přímo kabelovou televizi, která má dobré kabely a ještě pod zemí, ale účastnické rozvody včetně těch mých.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

Tak potom ta věta neměla znít "pozor na lokality s kabelovou televizí", ale "pozor na nekvalitní domovní rozvody" :8)

PoldaS

Ani ne. Nekvalitní domovní rozvody jsou všude, problém nastane až pokud se v nich přenáší něco jiného, jak éteru.

omar3

On ten problém je nezřídka i v případě, že se v nich přenáší to stejný co v éteru. A nekvalitní rozvody jsou sice častý, leč ne úplně všude. Pokud práci dělá odborník a není to nějaký home-bastl od kolenovrta, tak je obvykle vše OK.

PoldaS

@PoldaS

myslíš cedníkem,ty starý zelený,měděná folie a navrch husté měděné opletení?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Myslím ty bez fólie. Jinak s fólií a hustým opletením jsem nikdy žádnej koax neviděl, když tam byla fólie, tak jako opletení nejvýš pár drátků.

PoldaS
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra