![]() |
|
Chybějíci HEVCPěkné sváteční odpoledne přeji všem.Měl bych takový (pro někoho i triviální) dotaz. V současnosti aktuální. Vím o dost přijímáčích včetně televizorů co sice mají DVB-T 2, ale už nemají HEVC. Nešlo by třeba ten chybějící HEVC dohrát softwarem z vyšších nebo novějších řad modelů? V minulosti jsem o přehrátí software z vyšších řad modelů četl na jednom britském fóru, no nikdo neměl tu odvahu udělat. To se nejednalo o HEVC. Nikdy neříkej že to nejde, přijde blbec a udělá to za tebe ![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
@HiFiOKMusíš se obrátit na výrobce konkrétní TV, ale většinově to software nevyřeší, budou to spíš jen drobné vyjímky kdy pomůže změna softu. Většinou tyto Tv nemají potřebný HW. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCVýrobců se nemá cenu dotazovat, ti nemají zájem aby to šlo. Ti potřebují prodat nový model. Proto se ptám zde. |
HiFiOK
![]() |
|
@HiFiOKMožná že ojediněle se neoficiální možné sw upgrade vyskytnou, ale když, tak to budou tak ojedinělé typy TV, že asi nemá cenu ztrácet čas a pátrat po nich + riziko že si zes.reš telku za tisíce... to bych asi neřešil. Ale zajímavé téma, třeba má někdo tip.... |
lance
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNo, ony nejsou všechny za ty tisíce, občas i pod 2 000 Kč. Kdo využívá jenom pozemskou TV, pro toho je to zajímavé. Tím že některé neumí ono HEVC tak klesají někdy i dost na ceně. U mně samotného je koukání na Téčko okrajovka, pro někoho to jediné. Takže za to riziko by to i někdy stálo. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNelze softwarově upgradovat to, co chybí hardwarově neboli televizory bez HEVC nemají potřebné čipy, takže smůla.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNěkteré zařízení co nemají potřebné hardware lze softwarově obejít i když to není ůplně ono. Takže na čipy bych nesázel. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCU televizoru nic neobejdeš, protože dekódování provádí čip a ne soft. To není tuner do PC, kde je tomu přesně opačně (vyjma nějakých drahých karet, kde je ten dekódovací čip taky). Pokud tedy čip na HEVC chybí, tak s tím nic nenaděláš a navíc platí co tady už zaznělo, že každý výrobce má zájem prodávat a ne udržovat starý plebzy v chodu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCAno je to tak, chybi tam čipy zpracovávající HEVC, může se teor. vyskytnout vyjímka, ale to spíš právě u někjaké drahší TV (u STB to nepředpokládám vůbec), takže fakt jen nějaké raritky (něco jsem totiž někde zaznamenal, ale už netuším o jakého výrobce a TV šlo) |
lance
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNe, není to možné. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
a to ste tu páninespomenuli odrb, že TV má HEVC, super, zákazník kúpi a doma zistí, že HEVC ma len DVB-T2 tuner a sat.tuner ma len starší kodek H 264. |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCsatylu, dost dobré![]() Na netu je dost možností i volného stažení HEVC na přehrávače médií pro video. Musí být os Android nebo Microsoft. Takže žádné čipy. Ale asi se nejedná o živé vysílání. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNa Androidu už nějaký rok TV pracují. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCZapomněl jsem dopsat některé TV. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCanebo nemá HEVC vůbec na tuneru ale jen na multimédiích, anebo má telka HEVC všech na tunerech ale stejně třeba nehraje obraz Flix/Antik ze satu v HEVC protože používají "nestandardní" rozlišení... atd... prostě o zábavu je stále postaráno![]() |
lance
![]() |
|
@HiFiOKjenže ty si sám ten soft v TV asi nepřepíšeš aby ti začla telka dekódovat signál z tuneru namísto embeded čipem který neumí HEVC až někde dál nějakým androidním softem jako multimédia... to je ten problém![]() |
lance
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNo, NAPERU TO DO NÍ z flešky![]() |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCPřes skryté nastavení. |
HiFiOK
![]() |
|
Chybějící HEVCPřed léty jsem poupil Sonny Bravia KDL-43 755 bez kodeku 265.Před týdnem jsem prolaďil bednu a světe div se kde se vzal tu se vzal on tam je.Jestli aktualizací nebo Anroidem bůh ví hlavně že to šlape. |
phytecantr
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCA nedával jiný region či tak něco než česká republika, východní evropa atd. ?Jinak dobrý podnět. |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCDobrý podnět ale jen v tom, že se jedná zas pouze jen o soft výrobce a ne nějaký soft 3. strany nebo nějaké další udělátko-dodělátko které bys tam doinstalovával. Telka zřejmě už byla potřebně HW vybavena a tudíž dnes hraje i když nemá nálepku... |
lance
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCNo, já jen že se v minulosti i na tomto webu něco nastavilo na to spráné prvotní zahraniční nastavení a ejhle, požadovaná funkce najednou šla. |
HiFiOK
![]() |
|
RE:Chybějící HEVCPřed měsícem byla obrazovka u T2 černá.Podotýkám že ten Soňák je jeden s prvních co tady prodávali v té době stál 23 000.Vím 100% že měl kodek 264. |
phytecantr
![]() |
|
RE: Chybějíci HEVCZjevně měl i HEVC, akorát o tom nikdo nepsal, protože to bylo i zbytečný, když se tady v HEVC nic nevysílalo.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@HiFiOKMyslím si, že v případě HEVCu nebudou výrobci tuto funkcionalitu nějak tutlat a pokud to HW umožňuje, aktualizaci sami vydali/vydají. Když ne, tak nepředpokládám že by nějaké nastavení regionů v servisním menu řešilo zrovna HEVC... Ale nejsem vševědoucí, možná se pletu, hlavně musíš asi nadhodit konkrétní model TV jestli se chceš něco víc dozvědět, obecné úvahy jsou v tomto ohledu asi nanic... |
lance
![]() |
|
RE:Chybějící HEVCAle vysílalo v Praze se testovalo už dávno O kodeku vím že jsem to řešil na Alze a potvrdili mě že kodek 265 nemá.Jsem laik ale nejsem zabržděnej. |
phytecantr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |