Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Chybějíci HEVC

Pěkné sváteční odpoledne přeji všem.
Měl bych takový (pro někoho i triviální) dotaz. V současnosti aktuální.
Vím o dost přijímáčích včetně televizorů co sice mají DVB-T 2, ale už nemají HEVC. Nešlo by třeba ten chybějící HEVC dohrát softwarem z vyšších nebo novějších řad modelů?
V minulosti jsem o přehrátí software z vyšších řad modelů četl na jednom britském fóru, no nikdo neměl tu odvahu udělat. To se nejednalo o HEVC.

Nikdy neříkej že to nejde, přijde blbec a udělá to za tebe
:laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

@HiFiOK

Musíš se obrátit na výrobce konkrétní TV, ale většinově to software nevyřeší, budou to spíš jen drobné vyjímky kdy pomůže změna softu. Většinou tyto Tv nemají potřebný HW.

lance
Registrace: 10/2008

RE: Chybějíci HEVC

Výrobců se nemá cenu dotazovat, ti nemají zájem aby to šlo. Ti potřebují prodat nový model. Proto se ptám zde.

HiFiOK

@HiFiOK

Možná že ojediněle se neoficiální možné sw upgrade vyskytnou, ale když, tak to budou tak ojedinělé typy TV, že asi nemá cenu ztrácet čas a pátrat po nich + riziko že si zes.reš telku za tisíce... to bych asi neřešil. Ale zajímavé téma, třeba má někdo tip....

lance

No, ony nejsou všechny za ty tisíce, občas i pod 2 000 Kč. Kdo využívá jenom pozemskou TV, pro toho je to zajímavé. Tím že některé neumí ono HEVC tak klesají někdy i dost na ceně. U mně samotného je koukání na Téčko okrajovka, pro někoho to jediné. Takže za to riziko by to i někdy stálo.

HiFiOK

Nelze softwarově upgradovat to, co chybí hardwarově neboli televizory bez HEVC nemají potřebné čipy, takže smůla.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Některé zařízení co nemají potřebné hardware lze softwarově obejít i když to není ůplně ono. Takže na čipy bych nesázel.

HiFiOK

U televizoru nic neobejdeš, protože dekódování provádí čip a ne soft. To není tuner do PC, kde je tomu přesně opačně (vyjma nějakých drahých karet, kde je ten dekódovací čip taky). Pokud tedy čip na HEVC chybí, tak s tím nic nenaděláš a navíc platí co tady už zaznělo, že každý výrobce má zájem prodávat a ne udržovat starý plebzy v chodu.

PoldaS

Ano je to tak, chybi tam čipy zpracovávající HEVC, může se teor. vyskytnout vyjímka, ale to spíš právě u někjaké drahší TV (u STB to nepředpokládám vůbec), takže fakt jen nějaké raritky (něco jsem totiž někde zaznamenal, ale už netuším o jakého výrobce a TV šlo)

lance

Ne, není to možné.

Martin79
Registrace: 7/2008

a to ste tu páni

nespomenuli odrb, že TV má HEVC, super, zákazník kúpi a doma zistí, že HEVC ma len DVB-T2 tuner a sat.tuner ma len starší kodek H 264.

satylu
Registrace: 1/2015

satylu, dost dobré :laughing:

Na netu je dost možností i volného stažení HEVC na přehrávače médií pro video. Musí být os Android nebo Microsoft. Takže žádné čipy. Ale asi se nejedná o živé vysílání.

HiFiOK

Na Androidu už nějaký rok TV pracují.

HiFiOK

Zapomněl jsem dopsat některé TV.

HiFiOK

anebo nemá HEVC vůbec na tuneru ale jen na multimédiích, anebo má telka HEVC všech na tunerech ale stejně třeba nehraje obraz Flix/Antik ze satu v HEVC protože používají "nestandardní" rozlišení... atd... prostě o zábavu je stále postaráno ;)

lance

@HiFiOK

jenže ty si sám ten soft v TV asi nepřepíšeš aby ti začla telka dekódovat signál z tuneru namísto embeded čipem který neumí HEVC až někde dál nějakým androidním softem jako multimédia... to je ten problém ;)

lance

No, NAPERU TO DO NÍ z flešky :laughing:

HiFiOK

Přes skryté nastavení.

HiFiOK

Chybějící HEVC

Před léty jsem poupil Sonny Bravia KDL-43 755 bez kodeku 265.Před týdnem jsem prolaďil bednu a světe div se kde se vzal tu se vzal on tam je.Jestli aktualizací nebo Anroidem bůh ví hlavně že to šlape.

phytecantr
Registrace: 6/2015

A nedával jiný region či tak něco než česká republika, východní evropa atd. ?
Jinak dobrý podnět.

HiFiOK

Dobrý podnět ale jen v tom, že se jedná zas pouze jen o soft výrobce a ne nějaký soft 3. strany nebo nějaké další udělátko-dodělátko které bys tam doinstalovával. Telka zřejmě už byla potřebně HW vybavena a tudíž dnes hraje i když nemá nálepku...

lance

No, já jen že se v minulosti i na tomto webu něco nastavilo na to spráné prvotní zahraniční nastavení a ejhle, požadovaná funkce najednou šla.

HiFiOK

RE:Chybějící HEVC

Před měsícem byla obrazovka u T2 černá.Podotýkám že ten Soňák je jeden s prvních co tady prodávali v té době stál 23 000.Vím 100% že měl kodek 264.

phytecantr

Zjevně měl i HEVC, akorát o tom nikdo nepsal, protože to bylo i zbytečný, když se tady v HEVC nic nevysílalo.

PoldaS

@HiFiOK

Myslím si, že v případě HEVCu nebudou výrobci tuto funkcionalitu nějak tutlat a pokud to HW umožňuje, aktualizaci sami vydali/vydají. Když ne, tak nepředpokládám že by nějaké nastavení regionů v servisním menu řešilo zrovna HEVC... Ale nejsem vševědoucí, možná se pletu, hlavně musíš asi nadhodit konkrétní model TV jestli se chceš něco víc dozvědět, obecné úvahy jsou v tomto ohledu asi nanic...

lance

RE:Chybějící HEVC

Ale vysílalo v Praze se testovalo už dávno O kodeku vím že jsem to řešil na Alze a potvrdili mě že kodek 265 nemá.Jsem laik ale nejsem zabržděnej.

phytecantr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra