![]() |
|
Vliv parabol na životní prostředíMám na zahradě 3 paraboly na různé pokusy. Přišli za mnou sousedi, že se jim to nelíbí, že slyšeli, že paraboly produkují pro lidi i rostliny škodlivé modré záření. Jestli bych nemohl ty paraboly zlikvidovat nebo že tam za chvíli nic neporoste. Zkoušel jsem jim vysvětlit, že parabola je jen kus plechu jako vrata, ale nevypadalo to, že by to zabralo.Nezaregistrovali jste někdo nějakou studii o vlivu parabol na lidi, rostliny a zvířata. Díky. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
@omar3maximálně natřít maskovací barvou tak,aby splývaly s pozadím. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíNo já bych jim ve vší slušnosti poděkoval za informaci, řekl bych, že jsem o něčem takovém nikdy neslyšel a ani nejsem schopen takovou informaci nikde jinde sehnat a požádal bych je, jestli by k tomu tvrzení mohli dodat nějaký zdroj nebo veřejně přístupné další informace. Že bez nich to vypadá, že si z nich někdo udělal legraci. Jakmile mají takovíto nespokojenci začít něco dělat, tak je to většinou přejde.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
Doporučuji paraboly nahraditplochými anténami. Selfsat H 50 má parametry prý na úrovni 80 cm offset. 50x50x10 cm sníží vyzařování o celých 99%!!!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíV Čechách žijú ozaj velmi "zvláštni" ľudia |
sasuke
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíMusíš sousedům vysvětlit, že se jedná o ochranu před radiací z Černobylu! Uvidíš, že to pomůže! :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředí... buď si robíš z nás prču, ale 1. apríl už bol, alebo si sa nakazil od susedov , dať sem takú otázku.....![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíNebyla to sranda. Bylo to ze skutečného života, s čím se může uživatel satelitního vysílání potkat. Tím bych to uzavřel.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíPujč si minimálně 4metrovou parabolu, a až ji sousedé kategorie 85+ uvidí, tak to s nimi flákne, a je to vyřešeno...![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředí4 metrovku, ani náhodou. To by byl drahá demonstrace síly. Kdysi jsem stěhoval 6m parabolu a náklady byly ve statisících. Raději víc a menších.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Chce to s nimi slušně, starouškové tomu asi nerozumí a mají obavy. Ty je musíš znát nejlíp jací jsou to lidi a jestli tě chtějí prudit nebo to tak opravdu cítí a bojí se. V tom případě to chce spíš trpělivost a nikoli nadávky nebo výsměch, nikdo z nás taky neví jak sám dopadne v jejich věku...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceMáš pravdu,i když ten nápad s tím zářením je hroznej. Ale kdo ví, co jim kdo napovídal.Taky jednou zestárneme. |
JRCvr
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
JrcvrTo nebude stářím....On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@omar3Ano, řekni sousedům, že mají naprostou pravdu a že s největší pravděpodobností jsou již modrým zářením zasaženi. Ať v rámci záchrany svého života navštíví nervové oddělení, či psychyatrii, a to co nejdříve, protože včasnou léčbou se dají následky a postižení ještě zcela vyléčit.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíJe docela pravděpodobné, že takový 85 letý soused slyšel slovo fyzika naposled před 70 lety na základce a už si ani nepamatuje že do nějaké ZŠ vůbec chodil! 90% všech průměrných lidí vůbec nemá tucha jak funguje nějaký televizní signál, to je pro ně naprostý zázrak mimo jejich chápání, čumějí na Novu a budou věřit všemu co tam uslyší, tj. když něco září tak si to spojí... Ten soused třeba zas ví jak správně ořezat stromky což nevím zas já... osobně budu mít daleko radši souseda přihlouplého hodného, něž nějakého chytrého haj.la s IQ180 ! tak to chce klid Je docela pravděpodobné, že takový 85 letý soused slyšel slovo fyzika naposled před 70 lety na základce a už si ani nepamatuje že do nějaké ZŠ vůbec chodil! 90% všech lidí vůbec nemá tucha jak funguje nějaký televizní signál, to je pro ně naprostý zázrak mimo chápání, čumějí na Novu a budou věřit všemu co tam uslyší, tj. když září mobil, co teprve musí dělat takový 2m talíř !! :-) Ten soused třeba zas ví, jak správně ořezat stromky, což nevím zas já... osobně budu mít daleko radši souseda přihlouplého ale hodného, něž nějakého chytrého haj.la s IQ180 (nejhorší je kombinace blbej h...)![]() |
lance
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíco jsem to zplodil...?![]() Jinak jsem byl taky jednou upozorněn sousedem, že bych neměl lízt večer na střechu a točit s antenama, že sousedka mě podezřívá že je těma antenama odposlouchávám (a soused si nevrzne...) takže jsme to si museli vysvětlovat u slivovice ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíSoused, kterej umí stříhat stromky a podobné věci k životu na vsi potřebné, nikdy s takovou pitomostí nepřijde. O tom něco vím, par takových mám kolem sebe.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíPánové,IQ a blbost se bohužel vzájemně nevylučují. |
JRCvr
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředíMy se jen dohadujeme, ale omar3 to ví (zná svoje sousedy), tak to nechme na něm. Ale to upozornění muselo být dost důrazné, když se tu omar3 přišel ujistit, jestli nějaká studie o záření parabol fakt někde nebyla![]() |
lance
![]() |
|
RE: Vliv parabol na životní prostředí@lance: docela se mi líbí to tvoje: "co jsem to zplodil?". Za tři měsíce mně bude osmdesát, máš pravdu, my staří jsme často nedostateční a nechápeme leccos nejen z techniky, která nás baví, přestože ji neumíme. Ale horší je to, že mnoho nedostatečných je mezi vámi mladými, těmi, co mnoho nepoznali, byli mizerně vychováni a bohužel představují naší budoucnost. O tebe nejde, tebe, Saxona znám a jsem si vámi jist ale jiní. Trochu se bojím, když vidím, jak chytří jsou přispěvatelé. Tady a hůře jinde. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
@knawiklídek,nějak to doklepeš |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@pierrepetr![]() ![]() ![]() |
knawi
![]() |
|
@knawiTak to gratuluju ! Jestli já budu v 80 takový čipera jako Ty, budu si hodně gratulovat![]() |
lance
![]() |
|
@lanceDěkuju Pánu Bohu, jde to ale jinak potřebuju vylézt na střechu, zlepšit signál a hlavně si myslím, že zvládnu dm920, které si k narozeninám přeju ale předem vím, že jsem na to nedostatečný. |
knawi
![]() |
|
@lanceneboj,ani si nevzpomeneš,cos dneska psal |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@pierrepetrProč myslíš? |
knawi
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
![]() |