![]() |
|
Modernizace/obnova AV technikyDobrý den,potřeboval bych poradit, jak modernizovat příjem TV a AV přehrávání v domě. Stávající stav: ? Anténa a rozvody pozemní TV i SAT TV (Anténa T90 toroidal, LNB 4 výstupové) ? VDSL 20Mb/s. Víc zde nelze. ? Gigabit LAN síť po domě. ? NAS Synology DS214se PATRO: ? 1x TV (umí jen DVB-T MPEG2) u ní SAT Technisat Digicorder HDS2 (s interním HDD, 2 ANT vstupy) + 2 cryptoworks CI + 1 ČT karta ICE + 1 Skylink ICE (serpo měsíčně) ? přehrávač Popcorn hour C-200 s BD mechanikou Problémy: - Popcorn nezvládá kodek H.265 a různé zdroje z internetu: TV, streamy, youtube atd. - TV už je pro příjem pozemní TV nevyhovující. SAT přijímač Technisat byl OK, ale už v praxi neumožňuje nahrávání 2 pořadů, nefungují skryté titulky na ČT (rád sleduji pořady v AJ) atd. Navíc na satelitu nechci platit stále se zdražující servisní poplatek Skylinku za nabídku, která je už v stejná jako v pozemní TV. Požadavky: - přijímat TV v co nejlepší HD i zvukové kvalitě, funkční titulky a zvukové stopy - důležitá je možnost nahrávat min. 2 či více pořadů nezávisle, protože když už se dívám na TV, tak většinou ze záznamu. - v nejhorším vystačím se základní nabídkou českých TV. Pokud modernizovat i satelitní příjem, uvítal bych příjem britských TV BBC, ITV, Channel 4, ITV atd. a slovenských TV. - ohled na budoucnost tj. aby to mělo např. hbbtv, h.265 a jiné věci, které jsou či budou. - přehrávání AV s h.265 z NAS a věcí z internetu (youtube, streamy, portály tv s archivy pořadů jako ivysílání české televize), které nahradí nebo spíš doplní Popcorn. Potřeboval bych poradit, jak to komplexně vyřešit (aby to doplnilo a vylepšilo stávající stav) a jaké konkrétní přístroje zvolit. Vím, že jsou různé možnosti (IPTV atd.), jsou různá zařízení na bázi linuxu či androidu, jednotlivé či kombinované přístoje, různé stavebnice jako rapsberry atd. Tak se spíš ztrácím v množství možností a nevím co by pro mě bylo nejlepší. Cenově radši co nejméně, TV už fakt moc nesleduji - spíš jsem pryč nebo využívám NAS či internet... Ale na druhou stranu potřebuji funkčnost a kvalitu, za kterou zaplatím, když to má smysl. ...pokračování dále |
Markil
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
dokončeníPŘÍZEMÍ:byt rodičů v důchodovém věku (cca 70 let) TV s DVB-T (nemá DVT-T2) + SAT přijímač Technisat digit S2 + Irdeto CI + Skylink ICE karta. Na technisat je připojen externí 500 GB USB HDD, na který si nahrávají TV pořady a později pouští. (Umožňuje jen 1 program, ale můžou při tom sledovat pozemní DVB-T) Problém, co chci řešit: Tady jen přechod na DVB-T2, plus zrušit placení poplatku Skylinku. Nesledují nic, co by nebylo i v DVB-T, uvažuji proto o nějakém set-top boxu DVB-T2 s nahráváním na externí disk a Skylink převést na ČT kartu. Jenže potřebuji zachovat možnost sledovat jeden pořad a nahrávat druhý. Další možnost by možná byla propojit nějak satelitní příjem přijímačem v patře, nevím. Pokud bude zařízení umožňovat stream pořadů z NAS nebo z internetu, bude to jen plus, ale není vyžadováno. Končí jim teď předplacený servisní poplatek na 2 roky a měli by hradit další. Takže investice je u nich v podstatě omezena cca na cenu toho poplatku na další 2 roky (plus 2x nějaký levný DVB-T2 set-top box cca do roka). Než platit poplatek, radši bych, ať ty peníze dají teď do změny a servisního poplatku se zbaví... Omlouvám se za dlouhý text a děkuji, kdo se dostal až sem. Stručněji jsem to nedokázal. |
Markil
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyto už si popísal na všetky fóra , ale nikto ti neodpovedal. a teraz znova to isté.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyto nevím na jaké "všetky fóra". Bylo to na konkurenčním, protože tady se to nelíbilo, teď se ptám tady... Pokud nemáš odpověď, tak nevím, proč reaguješ... |
Markil
![]() |
|
@Markiljá bych si taky dovolil nereagovat |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyRada nad zlato.....omezit koukání na tv.Máš to zbytečně složité.Jinak téma zavřít.....nechce platit Skylinku a chce se dívat.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyNic proti, ale za službu v takovém rozsahu se už běžně platí penězi.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikybolo to na czsk , tam si dostal ban a dnes je to tam znova len upravené. na satcentrum je to tiež aj na abforu. tu je už druhý krát.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyZaplatit serpo na 2 roky a přestat vymýšlet kraviny, který v konečným součtu vyjdou podstatně dráž. Ale už se o tom nedávno diskutovalo, zbytečně stejnej dotaz znovu![]() Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@oneeeeejo tááák,věčný spamer |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikySpamujete tu jen vy...Co se týká servisního poplatku skylinku, to je jen jeden okrajový problém. Nevím, co je k nepochopení, že nevidím moc důvod platit za to, co lze chytat i zdarma v DVB-T2... A nic navíc mi už Skylink neposkytuje, když už i Slováky zablokoval... Ale i kdybych na další dva roky Skylink platil, stejně moje technika už nevyhovuje. A to je hlavní předmět dotazu... Musím na 3 místech řešit DVB-T2, na jednom nevyhovuje ani zastaralý satelitní přijímač. Navíc přehrávání AV z NASu už nezvládá nové věci jako H265, atd. Můj dotaz byl na modernizaci - nákup nových přístrojů, tak aby to řešilo vše, co jsem popsal. |
Markil
![]() |
|
Jak to vyřešit?Koupit 3x Set top box pro DVB-T2 v celkové ceně do 3000,-Kč a 1 ks nový satelitní přijímač. |
Kely8
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
@MarkilTo je tvůj boj, s tím ti nikdo neporadí, to si každý musí vybojovat sám.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyNevím nic o tom, že by v DVB-T2 šly přijímat programy jako Nova HD, Prima HD, Barrandov HD (a jejich klony). Zřejmě novinka na trhu![]() Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV techniky@Kely: a nějaké tipy, na přístroje, co by vyhovovali požadavkům a byly spolehlivé? Navíc radši bych místo 1 set-top box + 1 sat nějaký přístroj vše v jednom. Ale jestli je z nějakého důvodu lepší rozdělit takto, OK.@Polda: Barrandov nesleduju vůbec, Nova, Prima Okrajově. Rodičům do nevadí, rozdíl nevnímají... Takže jestli nyní nejsou v DVB-T2 v HD by mě netrápilo.Ale třeba v budoucnu i v HD budou, až se přejde na T2 zcela. Nevím. Příjem Anglických TV je nějak řešitelný? (bez instalace 2,5 m antény :-D, na což jsem měl kdysi nabídku, když přestaly vysílat v evropském svazku a přestal jsem je chytat...) |
Markil
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyAno, v budoucnu budou za peníze v HD i v DVB-T2, stejně jako jsou všude jinde za peníze. Nicméně tady šlo o to, že zaplacením serpo zůstává status quo a není potřeba nic složitě vymýšlet. Mimochodem současné T2 jsou přechodové sítě do roku 2020, takže potom se můžou (a budou) někde měnit i frekvence a hlavní komerční HD takřka jistě půjdou do kódu. Což je další důvod do T2 v současnosti nic neinvestovat a radši zaplatit ten serpo (jo, máš tam ještě spoustu FTA stanic a RTVS).Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@MarkilNějak mi dejde do hlavy proč někdo, kdo dal dohromady současné řešení TV příjmu, shání rady na fórech na nové řešení.To nemáš vlastní hlavu? Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Modernizace/obnova AV technikyTvoji situaci by zcela jistě vyřešili ,např.zlatá firma AVMEDIA![]() ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
![]() |