![]() |
|
Arsenal-CSKAKdo máte možnost porovnat, vysílá TRT4K a ČT. Rozdíl v kvalitě obrazu oproti ČT4HD se mi zdá tentokrát celkem malý, v porovnání s jinými zápasy. ČT přidalo nebo TRT ubralo?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3To je nějaký sport, nebo už úchylka "počítat pixely" abyste si mohli kopnoput? |
milan33
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Arsenal-CSKANení to úchylka, je to profesní zájem. Mě je celkem jedno, jestli se dívám na fotbal, operu, balet nebo mši z Vatikánu. Posuzuji pozorovatelný nárůst kvality při 4K vysílání pro řadového diváka. Třeba ta včerejší kvalita přenosu by byla problém zákazníkům prodat za větší peníze, než obyčejné HD.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Souhlasim s omarem, clovek musi poznavat a zkouset, ne za ucelem kritiky, ale za ucelem poznani, o to vic, pokud je ta moznost.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
milan33Vždyt kope do TRT, to může...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
sakrato mi uteklo, že to bylo na TRT 4K. Obecně tato stanice v porovnání s jinými 4 k trochu slabší. Měl jsem možnost porovnat bundesligu ve 4 k a ten rozdíl byl znatelně větší. |
vjosef
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
@vjosefA tak co chces od Turku. Tam, kde jsou penize to jde poznat. Ono to neni jen o vysilani, ale musi mit i kvalitni vybavu. A to je draha zabava.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Arsenal-CSKAvjosef & franck: Mě se zas TRT4K nezdá obrazově tak špatný, zejména dokumenty. Jen ten přenos se mi nezdál ostrostí a zejména detaily hráčů byly takové přesvětlené, třeba je to tím že nemám v televizi ještě HDR. Co by za to dal český divák, kdyby mu některý český provider nabízel zdarma 4K vysílání.Z logiky věci vyplývá, že placené vysílání 4K v Německu a Itálii by mělo být kvalitnější, než FTA v Turecku. Na druhou stranu, pokud pro FIFA někdo vyrábí přenos ze zápasu v UHD, tak by celý svět měl dostat stejný zdrojový signál. Mám pocit, že jsem na TRT4K viděl i nějaký bundesligový zápas, tak to zkusím sledovat. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Brzy bude na Rai 4k vysilani. Dokonce natoceno v 8k. Mas TivuSat?Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Arsenal-CSKATivu nemám. Mám 4K TV obsazenou Conaxem na DVB-C. Těžko budu přesvědčovat manželku, aby si při přepnutí programu ještě přehazoval kartu.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Chapu, treba to bude FTA. Dam info.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Arsenal-CSKAUrčitě nikdo nevyrábí přenos pro FIFA.Kvalita obrazu začíná zobrazovačem. Na televizi velikosti do 140 cm není možné lidským okem zee vzdálenosti 3 m vidět 4K. Jestli vidíš rozdíly, bude něco jiného, než rozlišení. Těch věcí, co můžeš vidět je hned několik. Může to mít větší barevný prostor, může to mít menší/větší kontrast, může to lépe vyhovovat software, který máš ve valstní televizi pro převod obrázku na pixely, může to mít lepší kodek... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |