![]() |
|
VU+ Duo2 problémyAhoj.. potřeboval bych poradit.. poslední týdny pozoruji tři různé problémy s tímto přijímačem.1:/ občas ho najdu se zhasnutými LCD a svítí pouze bílá ledka. Nereaguje na DO a pomůže jen vytažení ze zásuvky. 2:/ Při přepínání mezi programy mezi DVB-T a DVB-S se velmi často stane, že program v DVB-T, ačkoliv ukazuje SNR 99%, nenaběhne obraz ani zvuk a je třeba přijímač resetovat. Někdy se toto opakuje i krátce po provedeném restartu. 3:/ Poslední dobou (cca 1 měsíc) se velmi často objevuje modré točící se kolečko skoro při každé činnosti i při přepínání mezi programy. Než se dotočí, nenaskočí ani EPG a ani vysílání. Tento stav trvá cca 1-2 minuty a nepomůže ani restart. Image: Open ATV 6.2 Je to už do šrotu? A to musím říct, že tento přijímač zase tak dlouho nemám, aby na něm neustále něco odcházelo. Rok po nákupu odešel jeden z tunerů, naštěstí jsem měl po ruce další tuner. Díky za případné tipy. Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémy-kontrola zdroja,premeranie, príp. výmena kondenzátorov-kontrola hl. dosky -prehratie FW VU+SOLO 4K Open ATV 7.0 FLASH a niekoľko image v multiboot na USB-testy Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/E2 Open ATV 6.4, ARIVA 200 SW 2.18B8p Skylink ICE
|
mida
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémyJá mám tento přijímač taky a nic podobného mi nedělá. Mám image OpenPli 6.1. Takže si myslím, že do šrotu nepatří. Ale je možné, že v Tvém konkrétním kuse se něco začíná kazit. Obvykle zdroj, ale u těchto přístrojů to není až tak moc běžné. Já restartuji tak jednou za týden až 14 dní, je to poznat po přepnutí na jiný program, že se rozbíhá pomaleji, někdy i přes různé kostičky. Po restartu zase jede jako břitva. No, poradit asi neumím. Open ATV má trochu jiné uživatelské rozhraní, takže doporučovat něco jiného znamená zvykat si na jiný vzhled.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémya kde by se to tak dalo nechat opravit?Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémyV první řadě udělej kompletní zálohu, potom tovární reset, potom nahraj origo vu+ image, po tom vyzkoušej jiný image než openATV /i když je spolehlivej/, máš na výběr VTI, openPLI, popř. BlackHole BH /jednoduchší openBH/. Pak se uvidí, jestli ty problémy zůstali a jestli to je na nějakou závadu. Nejdřív může odejít zdroj, není špatný plugin elektro, který Ti vypne receiver do hlubokého spánku přes noc a ráno Ti ho sám zapne do stand-by. Celý receiver jsi "odpočine". Zdroj můžeš vymontovat, velice jednoduše ho odpojíš a dáš zkontrolovat a změřit, stačí šikovný místní "opravář", nic jiného mě nenapadá, možná napiš odkud jsi a někdo se Ti ozve sám /kde jsou ty časy, když jsem posílal receiver do Klimkovic k ??, už si nezpomenu, byl to Humax servis a na to jméno ne a ne přijít/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
tukantu , bol prítomný gespa.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@tukanByl to Daniel Rychlík Klimkovice "Satservis" |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémyAno, ano, gespa, díky...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
To tukanOmyl.... Daniel Rychlík alias Zorbas![]() SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE
|
4mk
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 635 |
![]() |
|
@jonnyq1:/ občas ho najdu se zhasnutými LCD a svítí pouze bílá ledka. Nereaguje na DO a pomůže jen vytažení ze zásuvky.Přesně tak se v poslední době začalo chovat mé VU+DUO, stávalo se to čím dál častěji, až to nakonec dělalo každý den ! Pomohla výměna elektrolytických kondenzátorů dle různých návodů na různých fórech, např. : Při poruše kondenzátoru C807 nezapínat VU+, jinak dojde ke zničení přilehlého švábu ! možná zkusit vyměnit kondenzátor C848 (1000u/10V/105°C za 16V) a zrovna i C807 (220uF za 330uF/16V/105°C). A také dva elyty ve zdroji C14,15 (1500 uF/10V/105°C za stejný na 16V). Je ovšem možné, že u tvého stroje to budou jiné elyty na jiném místě, s jiným číslem..., mám i fotku toho umístění ve VU+DUO, ale tobě by asi nebyla k ničemu. Bude to ale asi obdobné... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
to 4mkJistěže jo, byl to Zorbas, ten Gespa mě zmátl, protože to bylo taky známé jméno na foru...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
děda PetrNo Duo2 bych tedy s duem určitě nesrovnával, problémy se starším duem jsou velice dobře popsané a jak bylo řečeno, jsou to ty kondenzátory na zákl. desce, které dělali problémy. Duo2 je ale novější stroj, ten by těmito problémy až tak trpět neměl, samozřejmě není vylouč...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanVěřím, až na to, že sami výrobci uvádějí životnost elektrolytických kondenzátorů docela malou, ty nejlepší typy do deseti let, ty nejslabší dokonce jen dva roky...A ještě k tomu VU+DUO : Možná příčina: Vadný kondenzátor C807, který je zodpovědný za stabilizaci napětí v režimu hlubokého spánku. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
RE: VU+ Duo2 problémyKterý elyt je za to zodpovědný u VU+DUO2 bohužel nevím, ale třeba to ví někdo jiný ?47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
VU+Duo problémyMěl jsem to v opravě,nejdříve měnily kondenzátory a hlavně image. Po dalších opravách tvrdí, že je špatná zákl. deska či procesor. dlouze se zapíná, ale hraje. na jednou nejdou kódované programy, Po vysunutí kartyopět naskočí. Je to asi už šrot, použít se to již nedá Mám obavy, aby to nedělal i nový. |
Janek
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
![]() |