![]() |
|
sloučení sat a pzemákuAhoj všem jen se ptám bude spolehlivě fungovat spojení parabola, 4x konvertor,diseq přepínač 1/4, slučovač tv/satelit,širokopásmová anténa na pozemák zapojená do slučovače tv/sat odtud jedním kabelem do účastické troj zásuvky sat/tv/radio? bude to spolehlivě přepínat družice v tomto zapojení?díky všem. |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 914 |
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuZdar,na to je těžká odpověď![]() ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
hdpena ten zesák jsem zapoměl ale měl tam být taky mě šlo hlavně o to aby diseq přepínal tak jak má ,u kámoše to tak měl ale měl jen 19 a 23 družici a při přepínání mezi něma mu to zlobilo po jednom kabelu včetně pozemáku tak se jen ptám když přepnul na druhou družici tak neměl signál musel resetovat přijimač pak zase ok přepnul na první družici a to stejný zase pomohl jen reset tak nevím co mu to mohlo dělat že to správně nepřepínalo. |
kanon
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuZdar,ono je to bez kontroly na místě (měření,porovnání,výměny komponentů,zemní smýce) obtížné stanovit,co se odehrávalo."Na vině",může být vícero vlivů.Tím jsi chtěl patrně říci,že když dal samostatný kabel na SAT,vše bylo v pořádku. |
hdpe
![]() |
|
@kanonchodí to normálně,pokud není nějaká anomálie,trošku složitější to je s napájením zesilovače,pokud to nejde z půdy,ale všechno se dá,pokud nejde natáhnout druhý koax,což je nejlevnější |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
hdpepřesně tak samostatný kabel do satu a jelo to ok tak kde mohla být chyba já jsem mu tu sestavu nemontoval on se mě ptal čím by to mohlo být tak jsem mu řekl že se tu radši zeptám ale samostatný kabel od disequ a vše jelo ok. |
kanon
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuTo je na servisáka,ten např.jezdí vybaven měřící technikou,diseqc monitorem (http://www.elektroherink.cz/televizni-a-satelitni-technika/merici-pristroje/tp-216.html),téměř všemi náhradními díly (dokáže prakticky vyměnit vše - zásuvka-TV/SAT slučovač-diseqc relé....).Jinými slovy,správný servisák se nikdy nevzdává,protože co?Vždy vítězí (a nedostane zaplaceno)![]() |
hdpe
![]() |
|
@hdpemyslím,že kanon by to mohl vylučovací metodou dát,může být i vadný komponent |
pierrepetr
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuZdar,(Pisařík to odsouhlasil,ale leda přes přední blatník![]() |
hdpe
![]() |
|
@hdpetřeba zadarmo bude za v.o.la,ale ten pocit ,jít do toho,k nezaplacení |
pierrepetr
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuZemní smyčka je vysoce pravděpodobný důvod.(Tedy pokud to není nějaký totálně chybný bastl.) Zkus to napájet pokusně z jediné zásuvky všechno. Ale opravdu všechno, nejen všechny televize, anténní zesilovače, satelitní přijímač, ale všechno, co je připojené do sítě a spojené přes signálové přes země, tedy třeba i AV zesilovače u televize apod. Pokusně pomocí prodlužovacích kabelů. Jestlipak se něco změní? (Je to neprofesionální domácí řešení, ale bez měřící techniky se jinak nic zjistit nedá). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuNení důvod, aby to nefungovalo. Dnes už se to téměř ani jinak nedělá. Když jsem chtěl po elektrikářích, ať mi přecejen hodí do zdi i další samostatný koax (jen pro jistotu) tak na mě koukali jak na zjevení. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: sloučení sat a pzemákuTen důvod je zemní smyčka. Většina elektrikářů (dnešních) ovšem nejspíše ani bohužel neví, co to je. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |