Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Rai: Giro d=Italia, info, technické zajímavosti

Kdo se zajímá o cyklistiku, toho by mohla zajímat následující informace.
4.5. startuje slavný cyklistický závod 101. Giro d"Italia, Rai dnes pořádala tiskovku kterou jsem sledoval a zde jsou novinky:
Giro bude i tentokrát kompletně v gesci Rai. Během 21ti dnů nabídne přes 150 hodin přenosů a ty bude prodávat do 180ti zemí celého světa vč. USA prostřednictvím 29ti televizních společností. Největší komerční partner Gira bude jako vždy Eurosport.
Rai obměnila veškerou vysílací techniku. Od nových UHD kamer, po nové motorky a dva nové vrtulníky Eurocopter AS 355 do kterých si nechala v Kanadě nainstalovat UHD kameru od Sony přímo pod vrtulník ovládanou pomocí joysticku. Kamera umožní pohled na 360° a také umožní detailní záběr v plné kvalitě ze vzdálenosti až 800m. Tento multifunkční vrtulník se bude moci používat nejen při sportovních přenosech, ale i na filmování. Na silnici bude celkem devět nových motorek Ducati multistrada 1200S s kamerou Panasonic AK-UC3000.
Rai také nakoupila další dva nové přenosové vozy italské výroby FlexIPvan OB-Van 14 umožňující vysílání ve 4K se kterými má velmi dobré zkušenosti při přenosu Vánoční mše z Vatikánu.

Program Rai:
Začne se v 11:50 na Rai Sport kde se představí trasa, rozhovory apod
Ve 12:50 začíná závod, opět na Rai Sport
Ve 14:30 kdy se pojede posledních 100km se přenos přesune na Rai 2 a tady zůstane až do cíle
Ve 20:00 na Rai 3 sestřih nejlepších momentů dne
Ve 22:45 na Rai Sport debata ve studiu s hosty a samozřejmě se závodníky Gira
V nočních hodinách repríza celého závodu na Rai Sport

Pár zajímavých čísel z ekonomiky:
Rai bude prodávat reklamní časy velmi draze a takřka všechny jsou už vyprodané.
Reklamní bloky budou rozděleny do čtyř kategorií: flexi spot, splint spot, in spot a break spot. První flexi spot je nedražší, ale nejkratší, trvá od 4 do 15ti sekund a nejdelší spot stojí 374.000euro, 4 sekundy jsou za 100.000euro. Tento spot se dává přímo do přenosu (do okénka). Těchto breaků bude celkem sedm.
Nejlevnější je klasický reklamní spot (o přestávkách, před a po závodě atp) který stojí okolo 55.000euro za 30sek.
Sponzoring v obraze, před a po závodě, před a po reklamě se se účtuje 135.000euro za každý spot.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rai: Giro d=Italia, info, technické zajíma...

Ještě jsem zapomněl dodat, že Giro by mělo být FTA, ale pouze v SD. HD na Eurosportu. A také FTA na Eurosport 1 na 19,2.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@Benderovec

Třeba mně to zajímá hodně a tento příspěvek od francka je 1000x hodnotnější než tvoje přiblblé pindy !! Když tě téma nezajímá, nes.r se do diskuze, máš to napsané v první větě i v nadpise o čem je řeč, blbe, jestli ti to ještě nedošlo, nemáš to tady na povel!! Pokud tady chceš cenzorovat, domluv si s redakcí abys zezelenal, ale do té doby ty nerozhoduješ o tom jaké problémy se tu mají řešit nebo ne.

lance
Registrace: 10/2008

@franck

Jsem zvědav na nějaké feedy, zda půjde něco ulovit volně jako min. roky... ale mám obavu, že se to čím dál víc bude tlačit přes optiku

lance

@lance

Nejaky feedy budou si myslim. Zaujala me ta technika, hlavne ten prebosovej vuz. Hledal jsem info, ale noc jsem nenasel. Je nove vyroby z minuleho roku. R^

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

No jo. Tohle uz je buzerace fora. Sedum mesicni by meli pouzivat viber a tam si lecit sve mindraky .

Benderovec
Registrace: 3/2018

Benderovec

netrep . ako môžu 7 mesačný používať viber ,keď im 2 mesiace chýbajú do vývinu .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Nezajímá mě závod kde není jisté na čem jede vítěz (co dopuje) ,aby se pak po šesti letech vyhlašoval nějaký noví Rv

Registrace: 4/2017

Buď v klidu, zajímat se o nějaký závod vůbec není povinné :)))

lance

@oneeeee

No jo chytraku . To me nedoslo. Ospravedlnuju se.

Benderovec
Registrace: 3/2018

Já už se Giro moc těším, hlavně na Monte Zoncolan. Doufám, že tam nenechám duši(svoji)...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Tak to tam budeš pod detailním dohledem UHD kamery Sony z vrtulníku Eurocopter AS 355 ... doufám že ulovím feed a najdu si Tě jestli se neflákáš R^

lance

Jeden z ďalších spamov, tento komik "franck" tu valí jeden spam za druhým a moderátorom to zjavne neprekáža. Toto "odborné fórum" je pekná groteska.
:laughing:

Cage
Registrace: 11/2012

Asi se to nebude někomu líbit ale bohužel tenhle sport je jen o tom jak závodníka nejlépe nadopovat a pak to co nejlépe skrýt a zamaskovat nebo obhájit..
Jediný klad toho to sportu jsou krásné scenérie.To je nádhera.Komerce už to pochopila a začíná se na to zaměřovat skoro více než na závod.Kamery jejich umístění,vrtulníky atd...
Sportu zdar

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Kéž by podobné tiskovky před velkými událostmi uspořádala i některá z našich tv.

sirda
Registrace: 11/2006

Pat: dnes dopuje všude, i na hradě pražském. Tak co...:) já si vezu taky gelíky...:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@sirda

Rai tuto tiskovku pořádala proto, protože to bude technicky zajišťovat a taky chtěla diváky informovat co se týče techniky. Jinak nepořádá tiskovky pokaždé když je nějaký sport.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

franck

Těchnika nabušená o tom žádná! Ale KDE naladím to vysílání v UHD? :8)

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

@Badis2

Tak v ČR to bude dávat asi Eurosport a FTA nějaký feedy. Jinak FTA ve 4K to nevím. HD bude stačit, hlavně, aby byly fajn záběry.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Velice zajimavý příspěvek pro mnoho čtenářů.

pantany
Registrace: 2/2006

bývaly doby

kdy z TdF i Vuelty už byly dávno přenosy v HD ale Giro stále v SD a ještě s výpadky takže z úchvatných Dolomit atd. nebylo kolikrát nic... Přenosy z Gira zaostávaly za TdF i co do režijní kvality atd.. takže každý pokrok je vítán :)

lance

Bez něho by se určitě na Giro nedívali. :))

DVBT1
Registrace: 5/2012

Ale je potřeba říct, že ne vždy technicky Giro zajišťovala Rai. Byly doby, kdy jej zajišťovala skupina Discovery. Ale už přesně nevím kdy, je to pár let.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Dal bych sem fotku kameramana RAI s UHD kamerou na rameni, ale tady je tak komplikované vkládání fotek, že máte smůlu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Já mám taky pár fotek, i toho vrtulníku, ale nejde to. A odkazy radši dávat nebudu.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Velkou novinku v podobě netradičního startu jsi nám zatajil. :))

DVBT1
Registrace: 5/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra