Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Rai: Giro d=Italia, info, technické zajímavosti

Kdo se zajímá o cyklistiku, toho by mohla zajímat následující informace.
4.5. startuje slavný cyklistický závod 101. Giro d"Italia, Rai dnes pořádala tiskovku kterou jsem sledoval a zde jsou novinky:
Giro bude i tentokrát kompletně v gesci Rai. Během 21ti dnů nabídne přes 150 hodin přenosů a ty bude prodávat do 180ti zemí celého světa vč. USA prostřednictvím 29ti televizních společností. Největší komerční partner Gira bude jako vždy Eurosport.
Rai obměnila veškerou vysílací techniku. Od nových UHD kamer, po nové motorky a dva nové vrtulníky Eurocopter AS 355 do kterých si nechala v Kanadě nainstalovat UHD kameru od Sony přímo pod vrtulník ovládanou pomocí joysticku. Kamera umožní pohled na 360° a také umožní detailní záběr v plné kvalitě ze vzdálenosti až 800m. Tento multifunkční vrtulník se bude moci používat nejen při sportovních přenosech, ale i na filmování. Na silnici bude celkem devět nových motorek Ducati multistrada 1200S s kamerou Panasonic AK-UC3000.
Rai také nakoupila další dva nové přenosové vozy italské výroby FlexIPvan OB-Van 14 umožňující vysílání ve 4K se kterými má velmi dobré zkušenosti při přenosu Vánoční mše z Vatikánu.

Program Rai:
Začne se v 11:50 na Rai Sport kde se představí trasa, rozhovory apod
Ve 12:50 začíná závod, opět na Rai Sport
Ve 14:30 kdy se pojede posledních 100km se přenos přesune na Rai 2 a tady zůstane až do cíle
Ve 20:00 na Rai 3 sestřih nejlepších momentů dne
Ve 22:45 na Rai Sport debata ve studiu s hosty a samozřejmě se závodníky Gira
V nočních hodinách repríza celého závodu na Rai Sport

Pár zajímavých čísel z ekonomiky:
Rai bude prodávat reklamní časy velmi draze a takřka všechny jsou už vyprodané.
Reklamní bloky budou rozděleny do čtyř kategorií: flexi spot, splint spot, in spot a break spot. První flexi spot je nedražší, ale nejkratší, trvá od 4 do 15ti sekund a nejdelší spot stojí 374.000euro, 4 sekundy jsou za 100.000euro. Tento spot se dává přímo do přenosu (do okénka). Těchto breaků bude celkem sedm.
Nejlevnější je klasický reklamní spot (o přestávkách, před a po závodě atp) který stojí okolo 55.000euro za 30sek.
Sponzoring v obraze, před a po závodě, před a po reklamě se se účtuje 135.000euro za každý spot.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

To frank

Kde najdu m2o stanici krom sky?

Dexerwave
Registrace: 10/2017

@Dexerwave

na netu m2o.it formou streamingu anebo Kodi addon Kodi Live Tv, tam jich najdes vice, napr. Radio Montecarlo tv, Radio 105 nebo Company tv HD.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

RE: Rai: Giro d=Italia, info, technické zajíma...

počuvaj franck a o nejakom gay programe by si nevedel ?
začíná nám jar tak by som si rád prisposobil teplotu televízora vonkajšiemu počasiu :lookaround:

Bananaboy
Registrace: 4/2018

Nedá sa mi nevyjadriť. Frank má často témy, ktoré ma zaujímať nemusia, napríklad kde aký seriál bude na nejakom RAI, aký rozhovor s niekým, ale veď je to v sekcii, kde to patrí, či nie? A ďalšia vec, ak vidím že je nejaká téma, ktorá ma nezaujíma, tak je dôvod si ju otvoriť? A zvlášť v prípade že téma má dosť výstižný názov, čo u Franka platí? Ja si povedzme otvorím aj jeho iné témy, ktoré ma nezaujímajú, táto o Giru je však zaujímavá aj pre mňa. Ale je v správnej sekcii a s rozumným názvom témy, je teda na každom z nás, kto si tému otvorí

LuboTS
Registrace: 5/2006

@LuboTS

souhlasím,není co dodat,snad jen,že se vždy najde nějakej vrták

pierrepetr

@LuboTS,pierrepetr

To je přesně ono R^ ,mě v podstatě cyklistika nezajímá ale jsem fanda Sony a už se to téma díky té technice stává zajímavé i pro mě , bohužel za pár dní až se vrtáci vrátí z "basy" tam vše začne nanovo Rv

Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček

Anubis
Registrace: 7/2008

@Anubis

mě na franckovi vadí,že jsou to romány a já nemám čas to číst hodiny

pierrepetr

franck

dik za prispevok

najma ta posledna cast, no chcel by som vidiet kolko stoji reklama na Tour, kedze Giro je sice TOP zavod, ale stara dama je stara dama :-)

nech sa dari, ahoj ;)

ps: forma prispevku mne osobne nevadi, citam rychlo a spomalim len pri veciach ktore ma zaujimaju, Rai nesledujem, Eurosport to isti :-)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

@alfasex

Bohužel nevím, jaké jsou ceny reklam u Tour De France. Ale myslím, že se příliš lišit nebudou. Měj se.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

P.s. uvedené ceny se týkají pouze reklam vysílaných na kanálech Rai. Každá televize si samozřejmě sama určí kolik reklam a za kolik peněz. To jen, aby nedošlo k nedorozumění. ;)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Rozdíl reklamy na Tour a na Giro jsou obrovské. Při vší úctě k Giru i Vueltě. Tour de France je úplně někdo jinde, jsou to sice všechny tři Grand Tour, ale rozhodně to nebude podobné jako v tenise u Grand slamů.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra