Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

nastavenie motora

Mám motor sg 2100 ktorý používam bez problemov cca 10 rokov ale teraz s vu uno 4k se ho neviem nastavit a neviem gde robím chybu ,všetko som nastavil podla návodu enigma 2,motor som zresetoval priamo na nom,suradnice sever 48 st 15min východ18 st 36sek zadané nulový bod mám presný juh tak že astru 19,2 mám na východ 0,84 stupna,no ked prejdem k programom tak tanier natočí par stupnov od 0 bodu na západ.Nulový bod s tanierom mám určite dobre.

polki
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

nastavenie motora

Urob nasledovne:Nastav si spravne suradnice svojho bydliska v prijmaci.Nastav parabolu presne na juh motor ukazuje presnu nulu.To by u teba mala byt astra 19.2 vyber si nejaku stanicu s najslabsim signalom a nastav max.hodnotu.Tu max hodnotu nerob otacanim motora ale celej paraboly ako aj sklonom.Ked toto nastavis urob mechanicky reset tlacitkom pri ledke na motore,potrebujes sparatko alebo tenky predmet je to mala dierka ked ledka zablika a zostane svietit zeleno mas reset.Vypni prijimac a znovu ho zapni malo by to fungovat.

mino052
Registrace: 9/2014

nastavenie motora

Dôležité je aj uprednostniť tuner A v nastavení. ;)

VU+solo 4k,Octagon 8008mini,DM 520mini

baranček
Registrace: 7/2008

RE: nastavenie motora

Ikdyz mam Octagon SF4008 a stejny motor bylo to trosku zlozite ale zvladl jsem to a jak pise hlavne spravne vybrany tuner v nastaveni to jest konfigurace tuneru.

anton
Registrace: 2/2007

@mino052

motor neměnil,tak proč byto měl rozrvtat venku???
u usals,žádný nulový bod nenastavujeme,to je material

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@polki
Souhlas s pierrepetr
Mam motor venku vic nez deset roku a prosly prez nej desitky prijimacu
a funguje do dneska aniz bych na nej sahl.Je uplne jedno jestli k nemu pripojim nejakou krystalku nebo Octagon SF4008 a je uplne jedno jestli mam DiSEqC na tuneru A a motor na tuneru B nebo opacne.Snad nejsi takova lama aby jsi strcil koax do B a nakonfiguroval to na A.
Pokud ti motor uz fungoval predtim tak ti musi makat i ted.
Pokud sis ale hral primo s tlacitky a resetem na motoru aniz bys vedel co delas tak je dost mozne ze sis to rozhodil.Pokud mas jeste ten prijimac na kterem ti to fungovalo tak napred vyzkousej ten a pokud ti pujde ok tak se hrabej pouze v nastaveni toho vucka a musi to makat aniz bys sahal na motor fyzicky.
R^

bistro
Registrace: 9/2009

Ja jsem to tak myslel jen spatne napsal taky jsem se z motorem fyzicky nehrabal jen v prijimaci to musis nastavit ale kdyz das reset motoru tak to je konec musis znova.

anton

nemal som čas na tom pokračovat,ale na motore som len resetoval a nič sommanualne neprestavoval ked dám na tunery nulový bod tak to na nulu prejde,ked som dal vyhladavanie signalu smerom na východ tak signali mi našlo dal som do pameti.le už po prejdení na programi mi to zastane od nuli na zapad asi 4 stupne.A ked mam tuner a na usal,tak tuner b má mám ako nastavit,robil som to podla obrazkov čo som tu našiel ale najviac by mi pomohlo keby ích sem niekto dal priamo s vu uno 4k se aj rozširene nastavenie tunera či tam niegde nerobím chybu,mám malo času momentálne ale linux je zložitejší ako som si myslel.

polki

Ten druhej B ma mit Second cable of motorized LNB tuner A tak to mam a funguje vyborne.

anton

polki

Hrušky, jabka, občas nějaká zelenina...Do paměti nic neukládáš. To se ukládalo u starých motorů diseqC 1.2 bez usals...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Tukan tak podla teba stačí dat suradnice nulový bod a mať setting označenie satelitov ktoré chxem príjmať a musí to ísť?

polki

Pokud máš správně nakonfigurované rozšířené nastavení ,pak ano..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Pri usals staci mat prsne zakladne nastavenie a dobre stoziar. Potom otocis cez box napr. na astru a jemne dostelujes rukou cely system na stoziari.V najlaepsej polhe fixnes a otestujes ostatne pozicie, nulovy bod mas tym padom automaticky ak neurobis chybu inde .....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ak ma pamat neklame, tak nulovy bod na motore je O aj vizualne na tom motore, slovom nula. A na tej nule by mal byt resetovany. Potom ked spravne nastavis USALS v prijimaci (myslim GPS koordinaty), tak sa ten motor automaticky natoci na druzicu, na ktorej mas akurat predvolenu stanicu. Podla toho to mozes dostelovat ako to popisoval uz niekto predomnou. Naozaj sa uz nic neuklada do pamati, to moze skor sposobovat problemy. V pamati su len GPS koordinaty tvojej paraboly.

kuro13
Registrace: 7/2006

kuro13

O tam nieje . iba 0 .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

O vs 0

oneeeee:

jasne, je tam nula, slovom 0. Myslim, ze to pochopil. :-))

kuro13
Registrace: 7/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra