![]() |
|
Optibox ZebraZdravím a prosím o radu. Po 6 letech užívání mi začala zlobit Zebra. Po zapnutí se stále dokola rebootuje. Pak několik vteřin i desítek vteřin program normálně jede, pak v tv cvakne naskočí přes celou obrazovku něco jako makrofoto textilní látky a nereaguje. Po vypnutí a zapnutí zadním vypínačem opět několikrát reboot, pak pár vteřin jede a pro změnu třeba zamrzne obraz i zvuk. A tak pořád dokola. Při vytaženém koaxu problém není.Poradíte prosím v čem může být závada. SW jsem upgradoval na 2,25 tam problém ale není. Děkuji. |
Libec
Registrace: 4/2018 Příspěvků: 6 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
@LibecPreventivne vymenit kondenzatory v nej a ked to nepomoze tak ju pochovat a zaobstarat nieco nove.Niekde tu je o tom samostatne vlakno.Pohladaj a precitaj. |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 172 |
![]() |
|
optibix zebramel jsemho bezmala 7roku adelal mi uplne to same ...,,nasledovala oprava smer kontejnen nez dotoho cpat penize na opravu.. |
venous
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
@GustohAno četl jsem starší diskuse, kde se píše " je třeba vymenit kondenzatory 470uF/10V." Poradíte kde jsou, jak je najít. Případnou opravu by prováděl můj kamarád a chci mu to pokud možno usnadnit,abych ho s tím co nejméně obtěžoval. Nový samostatný sat. tuner se mi již kupovat nechce. Mám stejně starou ( 6 let ) TV a je možné, že také brzo odejde. Novou Tv bych již koupil se zabudovaným sat. tunerem. O jeden krám v pokoji méně.![]() |
Libec
![]() |
|
Libechttps://www.parabola.cz/forum/topic-87245/Ale nahrazovat externí přístroj zabudovaným sat. tenerem v TV? To ti přeji upřímnou soustrast. To pak na tenhle "krám" budeš ještě s láskou vzpomínat až uvidím tu hrůzu. ![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
@LibecAhoj, před časem jsem řešil podobný problém na jiném přijímači. Koukni na https://www.parabola.cz/forum/topic-91188/. Neboj se přístroj otevřít vomrkni kde jsou kondenzátory - odhaduji, že součástky Tě budou stát cca 100,- , ale bacha při tom pájení, chce to trpělivost, pokud jsi to už dlouho nedělal... . Jo a kup si radši TV a sat. přijímač samostatně... .![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
@LibecNedávno jsem to řešil taky, jsou to kondenzátory na MB,po otevření přístroje jsem si na to netroufnul (nemám vybavení). V opravně cca za 400,- do druhého dne. |
lb59
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra3x kondiky cca 25kč prepajeni 15min ani ne za to jsi dal 400kc hmmm![]() 42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
BidloTak to nemáš pravdu optibix zebra velkou ( ne mini ) mám doma asi 4 roky a nejedu na ni - je ve skříni ( dříve to používal syn jeden rok a dal mi ji i já ji zkoušel . ) . Mám ji jako zálohu a jedu na satelit v televizi panasonik a super .Spokojenost 100% a lepší je i obraz než na Zebře .![]() |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
@Libecnež si budeš honit triko,zkus jiný přijímač,může být chyba i mimo obývák |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@marcelesTy jsi fakt vul. Tyasi chodi do prace zadarmo ze ? Jen proto, ze te prace bavi, kdezto tech servisak je zlodej, protoze si za praci vezme normalni sazbu, ze ktere odvede soc/zdrav/dan a ma mu zustat nejaky zisk. Jsi ubohy. Az budes chodit do prace jen pro zabavu a ne pro vyplatu, tak neco pis. Chudaku.Je to skoro hodina prace plus material plus odvody statu. Cena 400kc je primerena. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@ J aOk mas pravdu me to menil soused ja praci mel zadara.42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
![]() |
|
@J ato děláš téměř zadarmo,žena ti to trpí?? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrto poslední mělo být asi na marcela, ne? Jinak, elyty na mb jsem měnil x-krát, víc jak ty 4 kila se za to asi fakt říci nedá, protože jinak je levnější to vyhodit a koupit jiný box. Mám podobnou sazbu - u těch elytů :-D |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmennabídka,poptávka,za 400 min.se tady ladí TV a lidi brečej štěstím |
pierrepetr
![]() |
|
@decmendíky za komenty. Ve starších diskuzích se mluví o výměně třech elytů 470uF/10V. Ty jsem našel na MB označené jako EL1,EL2,EL3. Mohly by to být ony? Jelikož problém je jen při zapojeném koaxu někde jsem četl, že problém může být v napájení koaxu. V jeho bízkosti je taky elyt 470 uF/10V označený jako ATC1. Vyměnit ho také? Po delší době neustálého rebootování se přístroj " zahřeje" a jede normálně i několik desítek vteřin. Přesto: může být problém i v koaxu? Bohužel neznám nikoho kdo má HD sat tuner abych si jej půjčil a jednoduše to vyzkoušel. Opravu by mi udělal kamarád, který za práci nic nechce, ale rád mu za opravu 400 Kč dám.![]() |
Libec
![]() |
|
RE: Optibox ZebraMyslim si že su to elity. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
@Libecty vadné elyty jsou většinou vidět na první pohled, ale pro sichr měním všechny a za 470uF/16V. Vejdou se tam. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@pierrepetrNe, ja uz servis nedelam, nemam chut poslouchat projevy lidi jako je marceles. Vicemene delam jen pro firmy, prumyslova elektronika apod... Tam je to dobre placene (hlavne za rychlost - kdyz stoji linka, je to pruser) a mam klid. Kdyz nekdo prinese neco na servis, tak za beznou svoji cenu s dokladem a hotovo. Ber nebo tahni. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Optibox ZebraJa som pred týždnom menil takéto elity a trvalo to pár minút. Našiel som ich veľmi rýchlo, mali vyduté vrchy. Po výmene stb išiel ako nový. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Optibox ZebraMarceles: tak těmhle kondíkům z čajna sméčka z GM nebo GESu se zdaleka vyhnout, bo se mu do roka nafouknou znovu. Cena jednoho kondíku bude min. 30-40Kč, ale tak trošku jiné značky.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@ J aJa jsem se do tebe nenavazel jen jsem napsal muj pripad. Pokud jse te to dotklo nebo jsem te rozhneval tak jse ti za to OMLOUVAM. Doufam ze omluvu prijmas.42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
![]() |
|
@Libecnejen v koaxu,ale ve všem venku |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Optibox Zebra3 kondiky vyměněny zebra šlape![]() |
Libec
![]() |
|
@LibecDobrá práce, troufl jsi si na to sám a za ušetřené penízky jsi si koupil basu Prazdroje???![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: Optibox ZebraA ktore to boli kondiky? |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |