![]() |
|
Soundbar nebo domácí kino?Zdravím,umíte prosím poradit? Jde o sledování filmů, ale také hudbu. Chci to do bytu v bytovém domě :)) místnost 4,5x3,5m Původně jsem chtěl BOSE, ale cena je jinde. Prozatím jsem se díval na Samsung HW-M450, ale nevím zdali koupit tohle nebo raději domácí kino okolo 10-15 tisic. díky |
martin09
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 670 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Ale z druhej ruky ak by Ti nevadilo tak Bose sa dá kúpiť ako stereo za rozumnú cenuhttps://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/prodam-set-2-1-repro-bose-acoustimass-5-series-2/prodam-set-2-1-repro-bose-acoustimass-5-series-2/ ešte Ti zostane 9-10tis.na stereo zosilňovač. Aj hudba sa Ti bude dať počúvať za pár kačiek Soundbar Ti nebude hrať ani na jedno dobre, možno nejaká yamaha z najväčšej rady. Ale na stereo posluch pochybujem. ![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Bose Soundtouch 300 soundbar má zvuk opravdu perfektní, pokud člověk nemá místo na bedny po celé místnosti. Cena je sice jinde, ale rozdíl je opravdu poznat. Soundbar od Samsungu jsou téměř vyhozené peníze. Bude to lepší než vestavné bedny v tv, ale o dobrém zvuku nemůže být řeč. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Levné řešení problému je asi nějaký komplet od Onkyo, Yamaha, Denon... Třeba kombo Yamaha HTR3071 s repro Magnat, kterou prodávají za 16kKč.Další upřesnění je otázka zadání. Třeba jak má AVrec pracovat s internetem (streamy, rádio), která další zařízení připojovat apod. Není dobré šetřit, aby byla vyrovnaná kvalita, měly by repro stát tolik, co celý zbytek AV řetězce. (Už výše uvedené kombo je šetření) P.S. Víceméně všechny soundbary jsou vyhozené peníze. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Prubnul jsem dva tipy dom.kina a šli z baráku. Vrátil se k stereo zesilovači. Nejdůležitější jsou měniče (reprobedny). |
kehaj
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
@kehajA co za kina to bylo? Proč to neuvedeš rovnou, ale je třeba se na to ptát?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Kup si Xaviany, k tomu nějaký dobrý stereo zesilovač (ne AV reciever, žádný 5.1,nic) a máš vystaráno. Mám to tak na chatě i v Praze :) |
Zemak
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?V bytě nemohu nic poslouchat (VEF Radiotehnika X-Line Home Theater 5+1 + ONKYO),aniž bych rušil sousedy (tak to mám posledních 10 let zaprášené), asi si koupím 5+1 sluchátka.Kdysi jsem si pouštěl SCORPIONS ACOUSTICA,(jak ještě nebyli sousedi),mohu říci,že to bylo vynikající a podobných hudebních produktů,bude jistě hodně.Za mne tedy nekupovat nic,než sluchátka. ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@THXKOco to je za eshop cos mu to poradil , to aby byl každý v republice miliardář s těma cenama![]() (Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?2Zemak: proč by se měl okrádat o 5.1? Pro filmy je to prima. Když se vyhne plastovým šustítkům z tzv. domácích kin, koupí si slušný zesilovač (od Onkyo nahoru), s pořádnými repro, tak to je lepší než prosté 2.0. A přepnout se na to na direct 2.0 dá kdykoliv.5.1 nemusí být nutně plastový šunt. To se velmi mýlíš. |
Antonín
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Naprostý souhlas s Antonínem, soundbar je k ničemu .mám Es receiver od Sony, kvalitní sloupy Quadral na stereo,5.1.pro film a jsem naprosto spokojen ,nové formáty nepotřebuji ,naprosto postačuje DTS![]() Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček
|
Anubis
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?hifi bazar je totalne predražený . ono úplne postačí sledovať bazoš , kto čo predáva a potom sa pozrieť na hifibazar. predražené aj o 100%.ber kým tam je https://elektro.bazos.sk/inzerat/84841973/Predam-zosik-AKAI-AM-57-a-ine-HI-FI.php a tento je naj , lebo má aj digitalne vstupy https://elektro.bazos.sk/inzerat/83877149/AKAI-AM-55-aj-digitalny-vstup-s-coaxoptickou-pripojkou.php vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?5.1 zesilovač nemůže být NIKDY lepší než stereo, kdo si to myslí je vedle jak ta jedle :) |
Zemak
![]() |
|
ZemakMůžeš to nějak technicky doložit vysvětlit? Nemůžeš, protože to je blbost.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Saxoniba v cene nad 800 € . to znamená najvyžšia trieda. ale inak má pravdu. klasický zosilňovač je vybavený tým najlepším v danej triede . čiže hardware.no a tie novšie 5.1 a viac majú najlepší software. a ten hardware je kde ? postačí pohľad na na zadný panel a aha , je tam rs232. to bude na prehratie software , alebo na kartu? ![]() vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@SaxonNa to mi stačí selský rozum, dvě stejně velké krabičky, jedna dva kanály, druhá šest kanálů...![]() |
Zemak
![]() |
|
@bbitomto je bazár![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?No ale niektoré veci sú tam dobré a na bazosi niesu. A nieje to nič pre chudobnýchT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
ZemakProstě to doložit nedokážeš. Jsou to pouze hospodské kecy. Dnes není problém postavit domácí kino například z aktivních boxů a z kvalitního materiálu to bude hrát tak, že se ti budou rulovat ponožky. Dobře sejmutý a smíchaný koncert bude mít doma skvělou atmosféru a prostor, který ti nikdy jeden pár beden nenavodí. To bys koukal, co se dá dnes nandat do 3U rackové skříně na audiohardware. Jen nesmiš koukat pouze na obyčejnou spotřebku.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Len si myslim, ze v miestnosti 4,5x3,5 sa s bednickami moc roztahovat neda. Uplne v pohode vyhovie dobry soundbar, najma ak to ma byt k nejakej LEDke nizsej triedy. Pripadne k pusteniu spotify z mobilu. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?2JanoHels:v jakékoliv velikosti místnosti je šunt furt šunt a kvalitní zvuk je kvalitní zvuk. Šunty nikdy nevytvoří stejný zvuk. A požitek z kvalitního zvuku je přesně to, co většině laických domácích systémů chybí. Kvalitní zvuk je totiž dokonce o kousek podstatnější, než kvalitní obraz, pro zážitek jak z filmu, tak z hudby. |
Antonín
![]() |
|
antoninso vsetkym suhlasim, ale ked raz nemas kde ... |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Chlapci to je všetko pekné čo tu popíšete, ale nejako k tomu pristupujete z hora. Zase názor prevláda, že čo je čím najdrahšie je najlepšie. Pôvodná otázka sa týkala nejakého soundbaru k TV a dostali sme sa ku spotify a ku koncertom a pod. Riešil som to aj ja do jednej izby soundbar. Ale treba ich vyskúšať viac, no ja som skúšal asi 6. No "najlepší" zvuk mal tento THOMSON SB300B. Ďaleko lepší ako Samsungy a LG. Myslím si, že je to aj cenovo prijateľné a zbadať to. Ale kto chce, nech si kupuje za 1000 euro čo chce![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 594 |
![]() |
|
AntoninTo nemas uplne pravdu. Sunt zustane suntem vždy, ale v blbe mistnosti ani s bednama za milion dobry zvuk nevytvoris. Tam proste slusny soundbar opravdu postaci, ba dokonce muze byt za určitých podmínek lepsi. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
@MikekTen slušný soundbar je, jak jsem se tu dočetl, je tedy Bose, ale to je jednoúčelová sakra finanční palba. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Soundbar nebo domácí kino?Já mám od Bose soundlink mini, a je to teda luxusní záležitost |
Zemak
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |