![]() |
|
Jakou TBS kartu pro DX?Ahoj,rád bych si pořídil nějakou dobrou satelitní kartu z řady "profi". Prioritní požadavky vedle citlivosti jsou: 1) co nejkompletnější blindscan 2) příjem velmi nízkých SR 3) s ohledem na budoucnost by nebylo od věci DVB-S2X Slot na kartu nepotřebuji. Tuner mi stačí single. Budu to používat primárně na lov. Zvažuju zda PCI nebo USB. Nějaké nevýhody USB proti PCI? Mám dojem, že jsem kdesi četl že PCI je zhruba 2 rychlejší v blindscanu. Na druhou stranu by se mi možná hodila přenosná mašinka vzhledem k nastavování paraboly s notebookem. Možná jde ale síla signálu streamovat po síti, podobně jako na Enigme? Děkuji moc za reakce. TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W
|
kndxing
Registrace: 10/2013 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?Rekl bych, ze bod c.3 vyvraci dva predchozi body, ale mozna se pletu... Pockej do rana. Urcite ti nejaky DXer poradi vic. Ja totiz nemuzu moc porovnavat. Ja mam svuj TBS 5980, ktery sice umi SR jen minimalne od 1000 nahoru a neumi 16APSK a 32APSK, ale mne to bohate staci. Proto pisu, ze ti ostatni urcite poradi vic.![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?S2X zatím ne, ale jinak spokojenost mám s TBS5925Nebo: TBS5927 is a Professional level digital satellite TV Tuner box with USB2.0 connection to PC. TBS5927 supports not only normal DVB-S2/DVB-S QPSK, 8PSK which is supported by normal satellite receivers, but also ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK and 32APSK mode, Multiple Generic Stream, Combined Single Generic &Single TS, which most satellite receiving devices can?t support. The built in hardware blind scan feature allows scanning of unknown satellite transponder with symbol rate as low as 200ksps, while most satellite receiving device can receive no less than 1Msps symbol rate. With use of dedicated TBS tools, those special streams can be captured. Both Windows BDA driver and Linux driver are provided. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?Najlepšie "boli" (pretože sa už nevyrábajú) TBS6983. Nahradila ich TBS6903. To sú PCIe karty. Obdoba pre USB je TBS5927. Ak by TBS5925 zvládala nízke SR pod cca 500, bola by zatiaľ neprekonateľná. To sú profi karty. Na DVBS2x je zatiaľ TBS6522, ale tá nemá podporu HW blindscanu. USB karta je o trocha pomalšia pri skenovaní oproti PCIe, z dôvodu priepustnosti USB2. Všetko ostatné spracovanie signálu zabezpečuje SW a jeho doladenie pre samotnú kartu. Neexistuje taký SW, ktorý by vyhovoval na všetky požiadavky DX-ingu. Ten si už musíš vybrať sám. Počítaj s tým, že ak chceš hľadať TP s nízkym SR, tak to bude podstatne pomalšie, ako pri vysokých SR. Nerátaj s tým, že zapneš skenovanie a za pár sekúnd nájdeš všetko čo je na konkrétnom satelite![]() Streamovanie je taktiež záležitosť SW v PC. P.S. Píšem len o TBS, pretože z môjho pohľadu sú najlepšie po HW stránke a taktiež je pre ne dobrá SW podpora. ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?Takže 6903 a 5927 by na nízké SR a Blindscan byly nejlepší? Dvbs2x tedy mohu oželet. Umí tyto karty reálně opravdu nízké SR jak je uvedeno v popisu? 😃 Na jednu stranu bych byl pro PCI, ale na druhou stranu potrebuju s necim zatim rucne laborovat se 180 cm parabolou a potrebuju videt online signal... Mohu si ale asi vystacit s Enigma2 a aplikaci pro Android. Ale co kdyz sbalim antenu na strechu a pojedu lovit na hrebeny?😃😃TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W
|
kndxing
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?uvedené karty zaručene spracujú SR od 100 vyššie. Obe mám a dôkladne odskúšané. Niekoľkokrát som ulovil aj SR 85. Len musíš mať k tomu aj príslušný SW. DVB-S2X asi zanikne skôr, ako sa začne vo veľkom používať. Nie sú očakávané výsledky. Už sa tu o tom písalo, skús pohľadať.![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
RE: Jakou TBS kartu pro DX?Děkuji moc za doporučení! Během pár týdnů jdu do toho:-)TBS 5927, Octagon 8008, Octagon SX88, Vitamin HD 5000. Paraboly: Offset 120 cm 34,5W-75E Ku band, Channel Master 180 cm 30W - 78,5E C Band + Ku Band, Cahors BigBisat 39E-28.2E-23.5E-19.2E-13E-9E-5E-1W
|
kndxing
![]() |
|
@PeonAhoj, chcel by som sa Ta spytat, ci vysielaju nejake regulerne stanice v nasom dosahu so SR nizsim pod tych cca. 500, ako pises vyssie. Myslim TV alebo rozhlasove stanice, ktore by boli FTA. Ja viem len o holandskych radiach na 16E, ale nemam uplne detailny prehlad. Uvazujem totiz o tej spominanej TBS 6522. HW blindscan by mi velmi nechybal. Ale k tej karte by som sa Ta zaroven chcel spytat, ci by dokazala zvladnut technicky prijimat cokolvek FTA s nizkymi aj vysokymi hodnotami SR (pod 1000 a do napr. 60000 (pochybujem, ze vyssie nieco bezne/regulerne z oblasti TV alebo R a FTA aktualne vysiela), multistream... atd., teda kde su jej limity. Dakujem Ti za kazde info. |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
@kndxingVyhledávání feedů je v dnešní době už blbost ... to tě bude bavit týden ... dnes na netu najdeš fůru parametrů feedů, jak pro BISS nebo FTA ... ale neodrazuji tě ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 219 |
![]() |
|
@kolleTBS6522 pracuje v rozsahu SR od 1000 až 72000, ale nižšie pod 1000 nie. Vysielanie s SR pod 1000 je len u rádií a sú na viacerých satelitoch. Pozri prehľady na Flysat, Lyngsat.(A k tomu potrebnú veľkosť antény). Pre TV je SR pod 1000 už nedostatočná. Na celý rozsah SR sú vhodné len tie karty, čo som písal vyššie.Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
@ivo2001nič v zlom, ale mňa to baví už viac ako 20 rokov. Mám väčšie potešenie, keď niečo nájdem sám, ako keď mi to niekto dá hotové ako na tácke. To je DX-ing, nie kopírovanie údajov z netu![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
![]() |