15.10.2007, 09:45.45 | |
DualLNB+LNB a DiseqZdravím odborníky..dotázek..místo 2 LNB na 23,5 a 19 bych dal dualLNB a jeden LNB bych namířil na další družici..asi Hotbirda..Ten DualLNB má jeden vývod na kabel a další LNB druhý. Mám přepínač Diseq na 2 vstupy. Nebude se to v tom hádat, když je už další Diseq v tom dualLNB? Jak to chápu já..tak budu mít na svém přepínači pro 2 družice celkem 3 družice..Bude to fungovat? |
![]() bortak |
15.10.2007, 09:56.33 | |
Dual nerovná se monoblok !!!!Mluvíš o dual a popisuješ monoblok.Pokud bych Ti mohl něco doporučit, bylo by to asi tak. K většině parabol se nechá dostat tzv. multifokus držák. Ne brýle - ale lyžina pro držáky LBN. Dostanou se většinou dva základní typy: -pro 3 LNB - jeden držák máš už na parabole a dva další dostaneš spolu s tímto multifokus držákem (lyžinou). -pro 4 LNB - jeden držák máš už na parabole a tři další dostaneš spolu s tímto multifokus držákem (lyžinou), také bývá protáhlejší - delší na obě strany. Ve většině případů ty kratší držáky - pro 3 LNB dokážou mít záběr - 19,2 na střed a na krajích 28,5°E a 9°E (někdy až 5°E) |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:05.34 | |
KonkrétněParabola 85Al - kód PA85AL za 1.150,-Multifokus 2x konvertor (stavitelný) - kód COMUALP - za 220,- Tohle Ti bude na 13 - 19,2 - 23,5 bohatě stačit. K tomu 3x LNB K tomu obyč 1.0 DiSEqC 4/1 - třeba DSC-304D |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:06.06 | |
to:mirasat..omluva, taky jsem na to přišel..nebude se ten monoblok hádat s tím třetím LNB, který bude vedle, když povedou pouze 2 koaxy do přepínače Diseq?.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 10:08.56 | |
úplná informacejsem majitelem Strong 6500, ale kvalita signálu je kolem 50%, tak hledám nějaké cesty ke zkvalitnění..ještě zkusím poštelova t stávající 2xLNB..a pak zkusím ten monoblok.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 10:09.18 | |
Monoblok nedoporučuji.Lépe 3x samostatné LNB - kór v případě, že uvažuješ o 3 až 4 družicích. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:17.37 | |
RE: DualLNB+LNB a Diseq1. Přijímače Strong zřejmě nebudou nic moc - soudím podle toho , co je tu občas k přečtení na parabole - myslím to spíše z hlediska obsluhy a nastavování , než životnosti a spolehlivosti.2. http://www.o*ko.cz/ tam je dobře vyfocená ta parabola i držák. 3. Netuším , jak ukazuje strong kvalitu signálu - jsou přijímače , které neukáží více jak 80% (golden interstar). V tomto případě bych bral jako měřítko - ,,maximálního signálu,, například Pro7 na Astře19,2 , ale i Óčko na 19,2 vykazuje slušnou kvalitu. 4. Nedoporučuji monoblok , doporučuji použít 3 samostatné LNB. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:22.20 | |
LNBLNB pro jeden přijímač doporučuji tento:http://www.ivo-pt.cz/lnb-singl-inverto-i4856.htm LNB pro dva přijímače" http://www.ivo-pt.cz/lnb-twin-inverto-i4850.htm Parabola 85x85 + tyto konvertory + správné nasměrování a nastavení paraboly a LNB Ti zajistí dostatečný signál pro sledování satelitní televizejako hlavního zdroje příjmu. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:24.10 | |
to:mirasat..děkuji Ti za rady...ten odkaz bez písmenka ukazuje nějaké vozíky..největší problém bude v majiteli toho Strongu..prosím, ještě jednou ten odkaz..dík.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 10:29.52 | |
RE: DualLNB+LNB a Diseqwww.omko.cz - materiál je tam drahej , ale šlo mi spíše o ty fotky.Jinak je třeba vymazávat mezery, pokud je to delší odkaz. P.S.: Ty multifokus držáky jsou zahnuté - pokud patří k nějaké konkrétní parabole. Pokud bys použil ty LNB Inverto - tak tam bys neměl s brýlemi mnoho šancí. Já se vyhýbám brýlím, jak jen to jde. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:36.18 | |
RE: DualLNB+LNB a DiseqMůžeš použít také parabolu Emme Esse - ta co se prodává jako 85ka je ve skutečnosti 80ka , ale tvé potřebě by posloužila. Dodávají se kní (specielně) obě varianty multifokus držáku na 3 i na 4. Jenom ten na 4 se trochu vaklá :(( ale použitelný je. Také je možno si u Emme Esse multifokus držáku všimnout, že ty štelovací LNB jsou o pár milimetříků výše, než ten v ohnisku :-/ |
![]() mirasat |
15.10.2007, 10:44.36 | |
to:mirasat..vše jsem prohlédl..dík..víš, já mám pocit, že když dám ty moje LNB k sobě..tak díky těm hlavám nemůžu docílit nastavení těch pár stupňů, co dělí od sebe 23,5 a 19. Proto v zoufalství šilhám po tom monobloku..a proto se ptám i na ty držáky..ty už jsou do oblouku a mám pocit, že mi to pomůže.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 10:58.24 | |
RE: DualLNB+LNB a DiseqObě ty paraboly , které jsem uváděl jsou vyzkoušené s konvertory Inverto SilverTech a kombinací Astry1 a Astry3.U té ,, z Omka ,, se dává ohniskové LNB (19,2°E) co nejdál od paraboly a Astra 3A se přiráží na doraz. Hot bird má z druhé strany pár milimetrů odstup. U té Emme Esse 85 jsem dával na střed 23,5 - podle 11,992 H - vzdálenost od paraboly není v extrému , jako v prvním případě. Astra 1 šla na doraz a bylo to v pohodě. Z druhé strany tehdy zůstalo zatím volno... Záleží na tvaru a velikosti paraboly a na síři ozařovačů LNB. Inverto má 60mm Diavolo má 61,5mm Edision má myslím 55mm Raketa Alps určitě pod 50mm Technisaty prý snad ještě více než Diavolo Raketa Alps: http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/alps-universal-single-0-6db Pokud neseženeš ke své parabole originál multifokus držák a nebudeš jí chtít měnit, budeš muset použít brýle. Podle situace operuj třeba s Edisiony, nebo Alpsem. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 11:03.48 | |
Věř tomu, že s monoblokem si moc nepomůžeš.Zvláště, kdyš uvažuješ o třetím LNB.Monoblok je třeba nastavit tak nějak kompromisně. Skew - pootočení v držáku nelze provést. Takže Ti zbývá vzdálenost od paraboly a kompromisní hýbání s parabolou (azimut). Většinou je to signál NOVY z Astry 23,5°E versus zbytek všeho. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 11:04.39 | |
to:mirasat..moc dík..jsem zahlcen informacemi..snad to zvládnu :O |
![]() bortak |
15.10.2007, 11:15.40 | |
RE: DualLNB+LNB a DiseqZávěrem.Tyto operace se většinou doporučuje provádět na parabolách od 80cm šíře a více. Nezapomínej vždy při štelování LNB, že: Ohniskové - středové LNB - musí mít jak přesnou vzdálenost od paraboly, tak správný úhel natočení v držku (SKEW). U šilhajícich LNB navíc ještě hraje roli vzdálenost středů ozařovačů sousedícich LNB s tím leckdy může souviset i střižení LNB ke středu (při pohledu ze shora). Někdy je možno obětovat ohniskovou vzdálenost (od paraboly) a LNB dát jakoby za sebe. |
![]() mirasat |
15.10.2007, 11:31.05 | |
na konec..mám obavy o SKEW..tam veliká možnost korekce není..zjistil jsem moje LNB-Strong L915-0,4dB..jestli bych neměl sehnat nižší šumové číslo..zatím moc dík..zase chytřejší.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 11:46.32 | |
Hej !! Jakou máš parabolu ??Jak to, vždiť ten LNB strong není úhlový - tam se Skewuje jedna báseň.Prosím Tě, asi sis všiml, že neuvádím šumová čísla LNB. Má to svoje důvody. Zapomeň na šumová čísla - IGNORUJ JE. Pokud chceš dostat z šedesátky nebo i pětaosmdesátky paraboly co neldejší ,,sloupec kvality,, na přijímači. Použij LNB Inverto SilverTech. Přesto, že je úhlový, nebudeš mít problém u jmenovaných družic se Skew (natočením ve "vodorovné" ose - natočením v držáku). Hoď si na LNB mokrý kapesník a šteluj......... Na úplný závěr dodám, že některé přijímače mají ten sloupec kvality naprosto nevhodný a nedá se to podle něj pořádně nastavit. Proto obejdi známé, jestli nemá někdo z nich Openbox X800 X820CI nebo X810 - tam si to vyšteluješ v seznamu transpondérů - najedeš kurzorem a zmáčkneš tlačítko Info - přijímač nemusí být naladěn - jen je dobré mít nastaveny všechny družice na DiSEqC none - což je u těchto přijímačů otázka několika vteřin a mít zapojen vždy jediný LNB přímo do prijímače. Měj se dobře a zlom vaz.... |
![]() mirasat |
15.10.2007, 11:55.09 | |
Strong 6500parabola asi 85 cm, už jsem pochopil SKEW..já myslel, že se LNB ještě také musí nastavovat v jiných ůhlech..nejenom pootočení..to by byl fašizmus..i když ten plastový konec strongu moc důvěry nedává..zeptám se na ty LNB, co uvádíš..a když to nepůjde..volám profíka..moc dík..dneska to naposledy na balkóně rozšteluji a nezapomenu na kapesník.. |
![]() bortak |
15.10.2007, 13:23.32 | |
RE: DualLNB+LNB a DiseqMokrý kapesník ubírá signál - přesněji se to potom šteluje.Ono, za určitých okolností se opravdu šteluje LNB doslova všelijak. S 85 kou parabolou a jmenovanými družicemi si ale vystačíš se skew a ohniskovou vzdáleností. V případě větších parabol, nebo rozsáhlejších šilhání se už pracuje i s výškou šilhajících LNB, či naklápěním té ,,vodorvné,, osy. Někdy může moje chvála Invertům působit tak, že nic lepšího není. Je to spíše myšleno tak, že za ty prachy to ,,hraje,, opravdu překvapivě velmi dobře. Na druhou stranu jejich nevýhodou je krátký krk. |
![]() mirasat |