Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

T90 na bytovku

Zdravím,

už jsem se tady radil, jakou parabolu, byla mi doporučená T90 (jde mi o 1W, 28,2E atd.)
Parabolu chci umístit na bytový dům (ne panelák), strana, kde bude je chráněná od severu, takže teoreticky, pokud se nebude vítr moc točit, nemá odkud pořádně foukat.
Aktuálně potřebuji rady:
- dům se má v dohledné době zateplovat, držák chci namontovat již nyní na původní fasádu..tzn, asi budu potřebovat delší rameno...víte někdo jak velké může být na T90? aby to bylo bezpečné + pokud někdo máte, tak asi i jak velké šrouby :D at to neskončí na zemi... vrtat se bude do cihly...
- jakou přesně tu T90 koupit? Tuto?? https://www.alza.cz/satelitni-zelezna-parabola-toroidal-90-d148811.htm?kampan=adpla_produkty_Prislusenstvi_pro-televizi_c_1o5_JT091j_21498&gclid=EAIaIQobChMIhbH6hLz62gIVTy4YCh0KoABeEAQYBSABEgKHMPD_BwE

děkuji

martin09
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: T90 na bytovku

Je těžké radit,kdyby to byla moje jediná parabola,tak jdu do T90.Protože mám i motor 105 cm (na ní QUAD),tak druhou M85,ze které hraju,když vypadne-jedu na motor...Mám souhlas vlastníka bytového domu (bez požadavku na dodání dokumentace kotvení, signovanou autorizovaným inženýrem v oboru statika a dynamika staveb), mám možnost motorové plošiny,mám bytelné kotvení,mám měřící techniku a zkušenosti - na T90 budu mít zkrátka větší rezervu signálu :))

hdpe
Registrace: 11/2007

@martin09

ak chceš rezervu na príjem, tak sa s tým vyhraj a daj T90. Je na zisk signálu jednoznačne najlepšia a čas a vyššia investícia sa Ti stonásobne vráti v stabilite signálu a pevnosti smeru paraboly. Ja som prešiel od E85 na T90 a T90 som po vetre nenastavoval tak často, hoci obe boli umiestnené rovnako - ale mal som popravde problém s dokonalým upevnením. Všeobecne ale, ak T90 pevne zafixuješ, nepohne s ňou ani uragán. E85 je tiež dobrá, ale nemá až taký dobrý zisk a zdala sa mi labilnejšia oproti T90, aj keď sa samozrejme montovala ľahšie ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

pretoze

prijmovu antenu kupujes martin09 nie na jeden rok, tak rozhodne kup T-90.
Pretoze tvoje prijmove priority orbitalnych pozicii sa mozu v priebehu niekolkych rokov zmenit a trebars E-85 alebo T-55 nemusi byt pre teba do buducna dostatocna...Rozhodne najdi pre toroid take miesto, kde budes mat pohodlny pristup k LNB v ramci presneho nastavenia anteny.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Já nevím, co tady polemizujete, T90 do druhého patra za okno nepatří, už to řekl Saxon a já s ním naprosto souhlasím a je jedno, jaké kotvy tam budou, jestli chemické nebo námořnické. Leda bys vlastnil plošinu nebo byl hasič. Podívej se na E85, připočti 40cm a zjistíš, že na to stěží dosáhneš, nastavit na zemi a nandat, no...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

podla mna

najrozumnejsie miesto na instalaciu T-90 v bytovke, je bocna stena vytahovej sachty na plochej streche. Pretoze tam je najlepsi mozny pristup ku pripadnym moznym upravam orbitalnych pozicii LNB. Ine moznosti instalacie, ponukaju iba a len buduce krkolomne riesenia s T-90...

bohus31

T55ka

Kdyz je privalak tak ani T90ka ti nepomuze. Blbe se bude montovat i e85. Tak za mne t55ka. Ta ma nej vyhlidky ze vydrzi.

Nejde o penize, jde o to aby nekomu nespadla na hlavu

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Tiež doporučujem T55-ku ako ivo2001. T90 je veľké hebedo, E85-ka sa bude nepohodlne nastavovať. Ja ju mám 4. rok na balkóne s piatimi quad LNB a žiadny problém. Má stabilný signál.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

T 55 má signál silný jako parabola běžná jaké velikosti?
Jako 70ka, nebo 80ka, nebo víc?
A nacpu na ní 13+16+19+23+28 s rozestupem 3stupně? Na Telesystem 85cm mi to jede v pohodě...????

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

T90 na bytovku

V šestibytovce určitě není výtah, takže nemá možnost to přidělat na šachtu. Souhlasím s těmi, co píší, že T90 na zeď do 2.patra nepatří, a na bytovku už určitě ne. Ani na zábradlí na balkoně se T90 nedá nastavit.

decmen
Registrace: 2/2008

Takze mam jit do te T55?

martin09
Registrace: 11/2008

@palermo67

Podľa mňa ako 80-ka. No ja tam mám 4W,1W,9E,19,2E a 23,5E s normálnymi LNB, a ešte rozmýšlam, že pridám 13E. Ak dáš na stred 19 tak by podľa mňa nebol by problém 13+16+19+23+28.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

mozes mat

martin09 len taku parabolu, ktore dovoluju tvoje prijmovo instalacne moznosti s pohodlnym pristupom k obmene a nastaveniu LNB...Na okno bytovky alebo balkon, trebars tiez nebudes vesat parabolu pf 220cm podobne ako T-90...Jednoducho kazdy si moze zadovazit take paraboly, ake dovoluju jeho podmienky byvania! Niekedy je dobre pri zalozeni vlakna umiestnit aj foto moznej instalcie, pretoze len vtedy je mozne fundovane poradit.

bohus31

len dodam,

v roku 1988 som byval v bytovke...Na balkon som instaloval parabolu pf 180cm, pretoze vtedy s mensou parabolou nebolo zachytitelne nic. Avsak pri vacsom vetre, som iba trpol kedy mi balkon odtrhne. Niekde na ext HDD mam digitalizivane analogove cb fotky tejto instalacie. Niekedy ich sem pre zabavu a moznu ne-inspiraciu zavesim...

bohus31

mam zato,

ze petersk sa pomylil...Pretoze s T-55 na nasom uzemi, nebude mozne prijimat v norme orbitalnu poziciu 16E /antik, flix..../

bohus31

Neoslovovať, neodpisovať, nekomunikovať. :((

👤👤👤

fann
Registrace: 8/2016

Fiha to co sa tu riesi chlapci? Je problem navrtat jednu konzolu na stenu a poriadnu ju ukotvit? Pripadne na poriadne zatazeny stativ namontovat? Podla mna nic specialne a netreba hororove sceny vymyslat a nad inou ako T90 ako alternativu nerozmyslat. Ci pre jednotvilvca, alebo aj kludne zopar rodin. Jedine pri vacsom pocte rodin by som zvazil ine paraboly... teda samostatne na kazdu druzicu atd...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Zdravím,takže laicky řečeno ,když T90 je zhruba na úrovni 90cm paraboly pro každý použitý lnb,tak T55 je zhruba na úrovni 60cm.Na pozici 16E zapomen a s pozici 0,8W to na slabších TP kde jsou některé Digisporty můžeš zapomenou taky.

agamon
Registrace: 1/2007

loon

Fíha, žádný problém, brouků Pytlíků a chrobákov Truhlíkov je tu "plná basa"...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Jak jsem se zmiňoval,fyzicky jsme měli tuto parabolu T90 od r.2004 (tehdy přivezenou z Polska) na fasádě bytového domu 3.NP.Jelikož jsme neměli problém s motorovou plošinou,mohli jsme si to dovolit (na šikmé střeše by to bylo špatné).Pro údržbu je to samozřejmě taky špatné.Bytelné kotvení - zakázková hrazda z žár. zinku s odsazenou prodlouženou trubkou 60mm.Z motorové plošiny se to dalo nastavit.
http://leteckaposta.cz/498823134

hdpe
Registrace: 11/2007

@agamon

Na aké Digisporty mám zabudnúť? A prečo mi idú všetky aj v HD na T55-ke? 16E som neskúšal, takže neviem.

petersk

Ale mne je v podstate jedno, napísal som len svoje skúsenosti s T55-kou. Martin09 najprv ale si choď niekde pozrieť tú T90-ku, aké je to veľké "hebedo" . No pôvodne aj ja som chcel T90-ku. O tom nie je pochýb, že je lepšia a aj na krajoch má dostatočné rezervy, ale keby som ju dal na balkón, tak by som nevidel vôbec nič von. Počítaj suchytením tak, ako to píšu druhý. Ak to budeš mať na stene tak sakramencky si to pripevni, lebo prvý vietor Ti vytrhne zo steny hmoždinky. Jedine ak prevrtáš celú stenu. Takže vyskúšal som T55-ku a som spokojný. Signál stabilný na každej pozícii čo mám. A výpadok je len vo veľkej búrke. V zime som na nej mal 40 cm snehu a v pohode signál ani nepoklesol.

petersk

Montáž provést: tyč závitová, DIN 975, nerez A2 - chemická kotva R^

mini
Registrace: 7/2009

Má nerez najeký zásadní smysl?:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Proč je třeba vícenásobný příjem

1. Proč Skylink a ještě Digi a ještě Antik? Vybrat jeden systém a technicky realizovat. Požadavek na 23E+1W podle mého názoru nedává smysl. Buď 23E nebo 1W.
2. 16E na T 55 půjde mizerně, pokud vůbec.
3. Proč vše musí být z jedné antény? Základní družice, například 16E ze samostatné 105 cm zbytek z T 55, kombinací je mnoho. Dvouparabolí se bude nastavovat a seřizovat mnohem snadněji.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

23 a 1W má smysl,co nemá freesat dodá skylink.Mám to a jsem spokojen.

jjery
Registrace: 12/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra