Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Prepojenie sat - TV

Dobrý deň, potrebujem prepojiť sat. prijímač s LCD TV. Sat. prijímač je už cez HDMI prepojený s iným TV a tak mi ostáva len SCART alebo AV cinch. Vzdialenosť medzi prijímačom a TV je cca 7m. Pri použití 10m SCART resp. 7m AV cinch je obraz nepozerateľný, prekrýva ho bledý pás, obraz je posunutý a vo zvuku je brum. Stretol sa niekto s niečím podobným?

nikino
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prepojenie sat - TV

Použij rozbočovač HDMI na více zobrazovačů.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Přesně tak, nedávno jsem dával PremiumCord HDMI splitter za necelou tisícovku a šlape jak má.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Re: Prepojenie sat - TV

Před časem jsem toto řešil propojením přes AV - CINCH mezi SAT a LCD do kuchyně. televize s menší úhlopříčkou, délka propojení 15m. Propojeno 2 ks 3mm samostatné video koaxy používané pro videokamery. Obraz na malé televizi v kuchyni sice neni v plné kvalitě HD ale je perfektní.

pepa12
Registrace: 6/2007

Re: Prepojenie sat - TV

Mám HDMI 2 rozbočovač z Číny za 50 i s poštovným a vše šlape.(10 m HDMI+ 1 m) R^

Cucerak
Registrace: 3/2008

@nikino

Problém je v tom, že jsi vytvořil zemní smyčku, která e uzavírá přes stínění propojovacích kabelů. Jejich délka v tom nehraje až takovou roli. Rozbočením a použitím HDMI si zaděláváš na průšvih v podobě zničení HDMI interfacu v některém zařízení. Pokud neodstraníš zemní smyčku, tak si nepomůžeš. Nejjednodušším řešením je propojení přes RF a zemní izolátor.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

A ideálně modulátor s HDMI vstupem a DVB-T výstupem, aby ten obraz za něco stál a nebyla to jenom analogová mazanice.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra