Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Monoskop - audio/video synchronizace

Dobry den, nevite prosim o nejakem kanalu, kde se momentalne vysila monoskop pro synchronizaci audia a videa? Kolikrat narazim na feedy pred zacatkem vysilani, kde se tyto monoskopy vysilaji, ale nikdy me nenapadlo, ze by se mi nekdy mohly hodit. :))) Dekuji mnohokrat.

PS: V nejhorsim pripade, nema prosim nekdo tento monoskop cca o delce 30s nahrany? Nejake jsem nasel na YouTubu nebo na Twitch.tv, ale rad bych spis nejakou .ts nahravku primo z orbitu. Diky moc!

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Monoskop - audio/video synchronizace

A není to náhodou úplně k ničemu? Synchronizace při přenosech se dělá úplně na začátku trasy, ideálně přímo před jednou z kamer. Viz testy před začátkem přenosu METOP.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Myslím, že na 23.5E, 12 168 V 27500 3/4 DVB-S QPSK som dnes nejaký zahliadol.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Saxon, Crescenzio

Ja potrebuju zjistit, jestli mi prehravac neposouva zvuk, jelikoz mam na to podezreni. Sledovat, jestli hlas z ust neni nahodou popredu nebo pozadu je dosti nepresne. Proto jsem si vzpomnel na synchronizacni monoskopy.
Samozrejme chapu, ze by monoskop mel spis generovat primo nejaky hardware, ale na muj test to staci.

Crescenziozi, to je vicemene to, co jsem potreboval. Dekuji R^ Akorat dlouho vysilaji ton bez preruseni. Zkusim to nahrat a treba po nejakem intervalu tam soupnou prerusovaci ton.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

prakticky by stačilo mít nahraný třeba reklamní blok.. tam to zvukově poznáš, jestli to sedí, nebo ne..

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Elektronický monoskop mají feedy do kin, obvykle 1-1,5 hod před vysíláním. Kromě, jak píše Saxon, Metopery. Tam používají něco zbastleného jako starou dobrou filmovou klapku. Nějaký McGyver to vyrobil. Nejbližší feed je 16.5.19hod z LaScaly Miláno. 1W,11472V,(11499V) SR13310

konas
Registrace: 12/2014

Stará filmová klapka je jednoduché a geniální řešení.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

a stále funkčné

pred pár rokmi som si vyrábal mix: DVD Meno ruže a audio z VHS s Štefanom Kvietikom

ďakoval som za každé buchnutie dverí a podobné zvuky

:)

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra