Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.10.2007, 10:41.16

TechniSat Digiplus STR1 - kdo má zkušenosti?

Koupil jsem si u firmy OMKO přijímač TechniSat Digiplus STR1.Po pár měsících užívání přestalo fungovat načítání a vyhledávání programů,indikace signálu byla na nule.Zaslal jsem k reklamaci.Byla zjištěna neopravitelná softwarová závada!Chtěl bych varovat před tímto přístrojem "pověstné německé kvality" !!!
uživatel
pav65
15.10.2007, 10:44.05

pav65:

Koupil jsem si Škodovku a zdechla mně. Takže tímto varuji i ostatní před nákupem :)))
uživatel
technikTKR
15.10.2007, 10:50.46

RE: TechniSat Digiplus STR1 - kdo má zkušenost...

A jéje,technikTKR :)))
uživatel
pav65
15.10.2007, 11:00.17

:)Pro technik TKR

Ještě něco techniku TKR.Kup si Volvo.A mezi L a V si přidej další O !!! Pak budou všichni vědět,že to auto je Tvoje :)))
uživatel
pav65
15.10.2007, 11:08.20

vsutku zajimava logika... dle jednoho spatneho kusu hodnotit znacku jako takovou..
uživatel
Dusan
15.10.2007, 11:19.30

Inu "logika" některých je vskutku obdivuhodná...
uživatel
technikTKR
15.10.2007, 12:21.38

Pro technikTKR

Bylo mi sděleno,že stejná závada se vyskytuje i u ostatních přístrojů TechniSat Digiplus STR1 a přijímač byl stažen z prodeje!!!!Nehodnotím tedy značku jako takovou.To bych taky mohl hodnotit úroveň tohoto fóra podle jednoho vadného kusu ;) :)))
uživatel
pav65
15.10.2007, 12:30.40

Je to velice pravděpodobné,protože se jedná o první sérii,která nemá ještě cz menu a ani bych se nedivil,kdyby se jednalo o ověřovací sérii poslanou k nám do česka.
Jisté zkušenosti máme s německými výrobci.Z toho vyplývá,že slibované cz menu jen tak brzo nebude!!
uživatel
Jaros
15.10.2007, 12:34.25

Vlastníme a každodenně používáme 2ks TechniSatů Digiplus STR1 a naprostá spokojenost R^ R^ R^ CZ menu sice nemá, ale jelikož má bezchybnou diakritiku u EPG a TxT, tak mě to absolutně netrápí :8)
uživatel
Serano
15.10.2007, 12:46.03

Oni se tady ještě prodávají přijímače bez českého menu? To je teda síla...
uživatel
drobeček
15.10.2007, 13:16.11

pav65:

Dal jsem si tu práci a informoval se u prodejce (nikoliv u prodavače) a nejen že se nic z prodeje nestahuje, ale tebou popisovaná závada je ojedinělá. Takže přestaň kecat, přístroj budeš mít vyměněn a tím to hasne. A úroveň fóra se opravdu podle tebe hodnotit nedá, to by byla dost bída ;P
uživatel
technikTKR
15.10.2007, 13:17.44

... a co je na tom? co mam zkusenosti, tak ceske preklady OSD a manualu casto pokulhavaji a je lepsi zustat u nemeckeho nebo anglickeho originalu. Staci si projit tuto diskuzi a clovek zjisti, jak casto se uzivaji puvodni cizojazycni terminy. Dulezitejsi je prave korektni EPG.
uživatel
Dusan
15.10.2007, 13:29.51

Dusan:

Přesně tak - nabídka v jiném, než ENG jazyce, je vždycky hrůza (stačí se podívat na Humaxe, kde vypadávají v překladu písmenka, např. Dalí místo Další atd.).
uživatel
technikTKR
15.10.2007, 14:48.35

Těch příjmačů se nainstaloval sedm a zatim žádná závada ani stížnost.Absence českého menu nikomu nevadí.Včera jsem montoval set od Gitalu s STB Opticum 7500 a přísaham, že to už nikdy neudělam.Snad jim to v Makru vemou zpět.....ten šrot!
uživatel
Saxon
15.10.2007, 14:59.44

Přijímač vybavený kvalitním českým menu je dnes standart každé dobré značky.
uživatel
drobeček
15.10.2007, 15:02.10

S1 (bez čs menu) mám už pár let, zatím naprosto bez závad, navíc jeden z mála HDD přístrojů kde se harddisk při nečinnosti sám vypne (resp. uloží do pohotovostního stavu), spíš bych doporučil výrobci aby už konečně vzal na vědomí, že tento přijímač je nepoužitelný při požadavku ovládání DiSEqC pro více než čtyři vstupy a alespoň na nových modelech to už umožnil. Na něm. web stránkách ty nové modely už jsou (zvláště v černé verzi vypadají celkem dobře), ale DiSEqC 1.1 opět nemají, takže doufám že při použití 1.2 tam nebude zase ta idiotská paměťová pozice!!!
uživatel
KOTAZ
15.10.2007, 17:42.44

U mě NO PROBLÉM,kdo ovládá PC měl by mít inteligenci na manuál v angličtině, když si dříve měkdo koupil elektoniku v TUZEXU tak bez češtiny. V továrním nastavení je 19,2E a 13,O E a šlo to změnit jinak DiSEgC je OK a potvrzovat YES. Dobře přečíst návod.
uživatel
CES
16.10.2007, 08:20.32

Ja jen řeknu jedinou věc, "tento přístroj bych opravdu nedoporučoval, minimálně do doby, kdy němčouři na něm nevychytají všechny mochy a těch není zrovna málo".
uživatel
marecb
16.10.2007, 09:09.31

@Saxon

Jaké konkrétní problémy si měl s opticem 7500? Mě funguje bez problémů.
uživatel
sirda
21.10.2007, 17:12.17

RE:Technisat Digiplus STR1 - kdo má zkušenost

Já mám čerstvou zkušenost s tím že neumí najít 2 nové kanály v CS linku na Astra 23,5E a to CS Link TV a Viasat Explorer (který sice vysílá zkušebně,ale měl by být detekován)STR1 je nenašel,ani po zadání PID - vypisuje NO SERVICE FOUND.Nevím jestli to nemá souvislost s ISIPRO,kdy si sám stahuje ze satelitu seznamy kanálů,že by tam ještě tyhle 2 nebyly? Co se týká obrazu jsem s ním spokojen,používám s Philips 32PW9551 82 cm 16:9 CINEOS.Velké minus je pouze 1 (slovy jeden)favoritní seznam a angličtina v menu,češtinu prodejci slibují od května !!!Taky mi jednou STR1 zatuhnul-řešil jsem to odpojením od sítě,pak to bylo OK.Myslím že s tím softem,to asi ještě nebude ono,v DVB/SAT magazínu byla recenze s českou verzí a byly s ní problémy,proto ji asi ještě nepouštějí ven.
uživatel
djpablocz
24.10.2007, 08:11.27

RE:Technisat STR1 - problém s vyhledáváním vyřešen

Tak včera se vyřešil problém s nemožností nalézt nové programy na ASTRA 23,5 E 11992 GHz - souvisí to zřejmě s tím,že nové programy CS LINK,NOVA HD a TEST1(Viasat Explorer)nebyly zapsány v seznamu kanálů,který si přijímač stahuje přes ISIPRO.Poté co vydali nový channel list nr.58,tyto programy vidí i STR 1.Je to ale docela pakárna,že přijímač odmítne zobrazit programy které reálně existují,pokud mu to nepovolí ISIPRO.Tomu říkám německý smysl pro pořádek.
uživatel
djpablocz