Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jak sundat anténu ze stožáru na střeše

Zdravím, potřebuji vyměnit anténu na střeše domu, který jsme koupili. Bohužel střecha je hodně prudká, a dostupnost ze stresniho okna je taková, že s bídou dosáhnu na spodní šrouby. Ty horní mě napadá povolit pomocí tyce, na který bych svorkou přichytil klíč...ale nevím, jestli to prakticky bude fungovat. Nějakou židli do toho okna mám docela strach postavit, přece jen život mi je přednější před pádem ze střechy. Nechci vymýšlet vymyšlené a vyzkoušené postupy, tak se ptám tady. Dům bohužel kupujeme i s jeho nedostatky a anténa je asi jedna z posledních věci, kterou řešíme. Díky za případné rady.

czales
Registrace: 5/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak sundat anténu ze stožáru na střeše

A kde přežívaš :O

emca
Registrace: 3/2006

@czales

Ledacos si udělám sám,ale když jde o život a to jistě o něj jde,tak radši fachmana

korkoran
Registrace: 10/2006

Emca: Olomouc

czales

@czales

kominíka snad taky neděláš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@czales

V těchto případech dost záleží na věku, celkové fyzické kondici, a schopnosti stát chvíli na jedné noze nakloněný nad střechou. Já to řešil tak, že jsem prostě stál na rámech střešního okna, a držel se zádama o komín, abych měl obě ruce volné....Pokud si na to z jakéhokoli důvodu netroufáš, tak si najdi někoho, kdo je mrštnější...

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

no jak nam jednou rikali kominici, ze na nas komin potrebuji vrtulnik a ja sem si myslel doopravdy ze prijdou. takze tak.
podle mne to chce rozebrat cast strechy udelat okynko a prilozti zebrik. ale vic by poradili snad pokladaci strechy ci zkuseni monteri parabol kteri uz snad zazili toho dost.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@sioga_bs

třeba má plechovou

pierrepetr

@czales

je problém pozvat si firmu?,dražší než barák nebude

pierrepetr

@czales

Kdybys byl o 100km na západ, tak bych ti poradil šikovného člověka. Rozhodně neriskovat. Také se dá určitě objednat plošina - v Olomouci máte určitě půjčovnu.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

přístup k anténě by měl být zajištěn,jako přístup ke komínu a hromosvodu,to by měl zajistit majitel nemovitosti a nikde není psáno,že majitel nemovitosti bude dělat opravy,či revize,či kontrolu,nebo opravy

pierrepetr

Tak zajistit si vysokozdvižnou plošinu............ R^

papay
Registrace: 12/2006

Ok, bez odborníka to zřejmě nepůjde. Díky všem

czales

Položit na střechu žebřík(žebříky),k něčemu přivázat a vše se dá(před pár sty lety neznali střešní okénka).....samozřejmě nezapomeň na svoje jištění....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@czales

Pokut to jde,než se bude střecha někdy později opravovat,dát anténu na jiné přístupnější místo.

ALEXCZ
Registrace: 6/2008

@czales

oprava "pokud"

ALEXCZ
Registrace: 6/2008

Pred nedavnem sem likvidoval tez anteni sestavy byli tam na viden a dalsi vselijaka monstra a ve spodni casti sat takze sem byl na prudke strese bez vazani na dvouetaznim dome a stozar mel nad strechou 3.5m zalez sem na nej a postupnym orezavanim sem to sundal i s colorkou zakratil na sat dle prani a bylo hotovo....

Dexerwave
Registrace: 10/2017

Rozobrať kúsok strechy. 15 škridlíc (tašek) je otázka 2 min.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Odpověď se zákonitě bude lišit podle situace a vaší kondice. Já to řešil před 3 týdny a nebylo to příjemné. A to mám u stožáru střešní okno.
Pokud lze kousek střechy rozebrat (což třeba s podkrovkou nejde), tak uvolnit přístup na střechu a pracovat z žebříku. Pokud to není možné, tak se poradit s pokrývačem. V podstatě je nutné udělat střechu pochozí (žebříky položený jako lávka atp.). Když je i toto neschůdné, tak se neobejdete bez plošiny nebo rovnou anténáře.
Připravte se na situaci, kdy starou anténu nepůjde povolit. Nepomůže ani WD40, nic. Jen plátek z pilky na železo. Mně se podařilo uvolnit aspoň 1 šroub a velkou Colorku stáhnout po stožáru dolů. Tam jsme už druhý šroub násilím urval. Doslova. Starý výložník jsem musel uřezat plátkem, ale ten byl aspoň níž. Nebylo to moc příjemné, ale aspoň jsem pracoval z žebříku. Jištění doporučuju.
Pro většinu lidí doporučuju někoho si sjednat. Pokud máte po ruce a finance dovolí, tak neriskovat.

misko
Registrace: 10/2008

Dokumentující fotečka by nebyla?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Demontáž antény? Tak snadné!

Stačí zapálený benzínový hořák vyslat dronem nad střechu a anténu upálit.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Jak pravili kolegové,rozhoduje kondice a jak se kdo cítí ve výškách.Každopádně není vůbec od věci mít bezpečnostní pás s kusem lana a karabinou (zrevidované):laughing: a tím 2 ruce volné.Ať se dílo zdaří.

hdpe
Registrace: 11/2007

kedysi davno

som pomocou POJAZDNEHO VYSUVNEHO REBRIKA ZD12, nemal problem s montazou paraboly na streche RD. Obdobne ZD12, moze pomoct aj pri demontazi paraboly.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

vypni si caps lok bolševiku
alebo pre teba zase pravidlá neplatia? ;P

Bananaboy
Registrace: 4/2018

kedysi davno

Každý nemá žebřík ZD12, i když by se hodil na výměnu tašek. A proč dáváš parabolu tak vysoko?

pedro
Registrace: 9/2007

kde presne

byva czales neviem...Avsak VIEM, ze ZD12 vlastnit netreba. Nakolko povacsinou kazdy obecny urad alebo dobrovolny hasici takyto pojazdny rebrik maju a za mierny poplatok pozicaju.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra