Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Včera som našiel Stream bitrate calculator a zistil som, že HD streamy majú bitrate od 3 do 6 Mb/s. Ja mám internet oveľa rýchlejší a HD streamy mi pomaly načítavajú až sekajú. Nedarí sa mi už ani plynule bez načítavania pozerať HD playlisty. Je možné, že to poskytovateľ internetu blokuje?

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

@Karner

i to se děje,nemají zájem,abys to zatěžoval,jestli to seká,zkus nastavit větší buffer třeba ve VLC,jestli to blokují zjistíš lehce přes mobilní data na mobilu,zkus

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Jo pokud massdilenou linku na bezdratu, tak se tezko da neco vymyslet. nehlede na bezne sdilene verenjne IP adresy. U mobilnich operatoru bezna vec...

Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05; Vu+ DUO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04; Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E

JIKARU
Registrace: 9/2012

@pierrepetr

Sdílenou linku nemám. Môžeš poradiť polopate, ako sa nastavuje väčší buffer na VLC?

Karner

@Karner

Nastavení (zobrazit vše) : Vstup/kodeky : Pokročilé (téměř dole)

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@Karner

základ je,od linky nejde,na mobilu ano,pak můžeš psát o blokaci

pierrepetr

@Karner

buffer ti nezajistí větší rychlost,pouze u nestabilního netu může překlenout výpadek

pierrepetr

@Karner

a tvoje rychlost,je pouze rychlost do prvního uzlu,musel bys změřit rychlost do servru poskytovatele,třeba na novém zélandu,tam tvoje rychlost bude třeba pětinová

pierrepetr

RE: Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Ja nemám mobilný internet ale pevný s routerom. Rýchlosť mám v byte všade rovnakú či na mobile alebo v ntb, a to 8 Mbt.

Karner

@Karner

tak oslov kamaráda,aby zkusil,jestli mu to jde

pierrepetr

@Karner

Máš 8Mb/s? Tak to nie je až oveľa viac ako 3/9 Mb/s. Ale pri týchto streamoch môže byť kľudne problém pri uploade.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Pokud se jedná o nějaké profláknuté playlisty, tak bude "chyba" nejspíš u vysílatele.

DVBT1
Registrace: 5/2012

@pierrepetr

Na Nový Zéland vede jen několika gigabitová linka pro celý svět a celý jejich internet. Je logické, že i když budeš mít doma internet o rychlosti gigabitu, na Zéland vždy naměříš třeba 20 megabit. Pochybuju, že by někdo měl streamovací servery mimo páteř, kde je vždy dostupná plná rychlost. Tazatel vůbec nenapsal parametry svého připojení a nic o topologii svojí sítě. Vezmi pc, a vytrasuj si cestu ke zdroji obsahu. Pak si změř rychlost a stabilitu připojení na cílový server. Jednoduché a hned víš, proč a kde se ti to zadrhává.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Karner

Jestli měříš 8 megamit, je to poměrně málo. Tyhle přehrávače nestahují kontinuelně, ale bufferují max rychlostí jednou za pár vteřin. Při 8-mi megabitech toho moc nestihnou.... Dvojnásobná rychlost by ti měla stačit.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Nastavením buferu ve VLC nic neřešíš. Problém z největší pravděpodobností bude v těch playlistech. Pořiď si řádnou IPTV nebo OTT. A navyš si rychlost internetu . Na Full HD doporučuji minimálně 15 mega.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@Diaboltp

Máš pravdu. Mě by se IPTV s 8MB ani nerozjela, od 12 jede s výpadky a až někde kolem 15 jede plynule.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

JIKARU@ IP adresa s tím vůbec nesouvisí.

U streamů a hlavně těch zahraničních je zásadní problém v nákupu konektivity, protože je hezký, že nějaký lokální ISP dá koncákovi Gbps lajnu, ale jaksi mu nikdy neřekne, že to platí tak leda po ČR, ale jak se jde ven, tak se konektivita nakupuje v řádu desítek Mbps. Velcí ISP samozřejmě v řádu stovek Mbps.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Ten istý playlist, keď ho otváram u dcéry, ktorá má internet do iného poskytovateľa, ide bez sekania. Podľa mňa to asi blokuje môj poskytovateľ internetu. Nie je predsa možné, aby HD playlist, ktorý má bitrate 3 Mb sekal pri 8 Mb rýchlosti. Zaujímavosťou je, že Magio go mi ide doma aj v najvyššej kvalite.

Karner

Nepodvádzajú,

len cenníkova rýchlosť je vo všeobecných podmienkach definovaná ako maximálna (minimálna alebo priemerná sa neuvádza), ale tak kto by čítal všeobecné podmienky ? A navyše je to rýchlosť medzi routrom v domácnosti k prvým routrom na strane poskytvateľa. A také slovenské je, že "provajder" ponúka v celom meste 50/5Mbps cca 500 domácnostiam, ale sám je pripojený do nix/six len 400Mbps ... takže v špičke majú domácnosti 800kbps.

mmc
Registrace: 1/2006

@mmc

Ja mám poskytovateľa internetu Lombard, ktorý doteraz pod 7 Mb neklesol. Meriam ho pravidelne. Keď som podpisoval zmluvu, tvrdili, že to bude stačiť na HD kanály. No nestačí. Čo teraz - zrušiť zmluvu a ísť k inému poskytovateľovi?

Karner

Pokud máš na výběr, tak zvol poskytovatele po optice nebo maximálně Docsis 3 po koaxu. Všechno ostatní je jen šméčko, který si hraje na vysokorychlostní internet.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

Mal som možnosť ísť na optiku, ktorú mám už v byte zavedenú a ja som sa nechal presvedčiť nižšou cenou a uistením od Lombardu, že HD tv pri 8 Mb pôjde bez sekania. Vtedy som mal ešte playlisty, na ktorých sa dalo nastaviť vstupné rozlíšenie P1 - P5. Tie padli a našiel som len HD, Fuul HD a 3D playlisty. Našťastie, že mi šľape bez sekania Magio go.

Karner

Ach jo. Vis vubec co to meles za ptakoviny. Bez problemu ti dam 800Mbitps po UTPku pokud jsou switchce s SFP+. Mimochodem Docsis 3 je celem hystorie s max 300M nesymetricky. Dnes se běřne u UPC používa Docsis 3.1. Mimochodem Optika kterou ti ISP dostane az do bytu je nějaka verze PON :D. Jo a bzdratem v 5 ti dam klidne 100 :D Takze nemel h.vadi.y o podvádění. Nikdy si to nedělal jen umíš krytizovat práci jinejch.

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik

@linuxik

Asi potrebuješ okuliare, lebo ja sa iba pýtam, preto je na konci vety ten otáznik. Navyše, keď ti predavač povie, že auto, čo kupuješ jazdí 180 km/h a ty časom zistíš, že ide iba 150 km/h, hovoril pravdu? Nie je to zrelé na kritiku?

Karner

@Karner

Tos prokaučoval, mít doma nezapojenou optiku a nechat se uvrtat do ucourané wifiny a ještě na ní chtít sledovat video. Jsou lokality, kde není jiné řešení, ale tady je to jednoznačné.

omar3

ake myslienkove pochody musi mat clovek, ktory ma opticku pripojku a necha sa uvrtat do wifi pre par drobnych. Taky si zasluzi cely zivot sa pozerat len na kockovany obraz s obcasnou tmou.

JanoHels
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra