Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Včera som našiel Stream bitrate calculator a zistil som, že HD streamy majú bitrate od 3 do 6 Mb/s. Ja mám internet oveľa rýchlejší a HD streamy mi pomaly načítavajú až sekajú. Nedarí sa mi už ani plynule bez načítavania pozerať HD playlisty. Je možné, že to poskytovateľ internetu blokuje?

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

@JanoHels

přesně tak

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Bohuzel tak jsme dopadli!!!

baryn9
Registrace: 8/2013

Nemôže byť na vine aj android box s S905W čipom, že HD a ful HD sekajú?

Karner

@Karner

android box s S905W čipom ide v pohode hd nesekaju. R^

coral
Registrace: 9/2009

Ja ti rikam ze tohle podvod neni a pokud ti to na bezdratu kolisa tak bohuzel je to free pasmo. Podespal jsi to tak nemluv o podovodu .

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik

@Karner

není nic jednoduššího,zavolej ,ať ti to jejich technik předvede,co slíbili,jak to chodí

pierrepetr

@linuxik

Ešte si nepochopil, že ja sa pýtam, či nás poskytovatelia internetu náhodou nepodvádzajú? Už som si myslel, že HD playlisty mi sekajú preto, že mám starší čip v androide alebo mám zlé playlisty. Ale ani jedno sa nepotvrdilo. U dcéry nesekajú, ktorá má internet od iného poskytovateľa.

Karner

@Karner

Není nic jednoduššího, než vzít svůj box a napíchnout ho u dcery a naopak ten její u Tebe

milan33
Registrace: 1/2018

To som urobil a u nej streamy nesekali.

Karner

@Karner

a toto si taky urobil??? 23.05.2018, 22:16.51

pierrepetr

@pierrepetr

Nezavolal som technika, lebo viem, že on by len odmeral rýchlosť internetu a vyúčtoval by taxu 35€ za výjazd. Vinu by preniesol na playlist. Nadarmo by som mu hovoril, že u dcéry playlist ide bez sekania. Takto to u nás beží. Pravdy sa nikde nedovoláš. Sused reklamoval nový telefón a oznámili mu, že v telefóne našli vodu, preto reklamáciu neuznali. Pritom mu telefón nezmokol ani nepadol do vody. Mne zase zatieklo do chalupy a poisťovňa ma odbila s tým, že v tom čase nebola búrka, hoci bola a nič mi nedali. Vyzeralo to, že som si vodu na povalu vylial sám.

Karner

@Karner

Možná bych si být Tebou namísto vyplakávání zde přečetl VOP služby. Podle mě tam budeš mít agregaci, takže Tebou požadovaná rychlost není nároková

milan33

milan33

Keď nevieš poradiť, nezhadzuj. Tu nikto nevyplakáva. Ja som sa len pýtal, či nás náhodou poskytovatelia internetu nepodvádzajú. Keď sa po reklamácie situácia nezlepší, zmením poskytovateľa a je vymaľované.

Karner

@Karner

Sorry, ale moje rada byla asi nejlepší z tady těch všech... Přečti si VOP ke službě, kterou máš a pokud máš soudnost (což jsem dalek tvrdit) tak uznáš, že Tě nikdo nepodvádí... ale holt tak už to je, že od klávesnice je každý xxx silný

milan33

Karner@ I kdyby nějaký poskytovatel "podváděl", tak si fakt myslíš, že by ti to řekl? Jinak změna poskytovatele rozhodně nemusí vést ke kýženému efektu.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@Karner

Úplně jednoduše ten Lombard postav před hotovou věc, že jestli s tím něco neudělají a nepojede ti to bez sekání jak u dcery (což máš se stejným boxem ověřeno...) tak u nich skončíš a přejdeš na optiku... Uvidíš jestli se něco stane... "v nejhorším případě" :))) na tu optiku nakonec přejdeš :)))

lance
Registrace: 10/2008

Dve veci a vsjo jasno

1) Lombard sú wifinári :)))
2) Majú vlastné playlisty (partner sledovanieTV) :lookaround: , ktoré ledva pretlačia cez tie wifiny :ogre:
Táto kombinácia zaručuje, že Karnerovi NIKDY nebudú na 100pro fungovať nejaké iné playlisty :mad:

mmc
Registrace: 1/2006

@mmc

Pokud je to tak, jak říkáš tak už neříkám nic.... jen se podivím naivitě/hlouposti někoho, kdo si myslí že mu pojedou HD kanály v IPTV korektně. Na to jedině kabel/VDSL/jiné optické připojení.... Njn, to je tak, když je hlavní kritérium cena....

milan33

Hd kanál na playlistu má bitrate max. 3 Mb/sek. Ponúkli mi 8 Mbt internet za 8 €, tak prečo by som ho nezobral. Rezerva bola viditeľná. Ale problém je v niečom inom - niektorí poskytovatelia, keď zaznamenajú zvýšený datový tok, automaticky znižujú rýchlosť. To vraj robí aj SVAN a nepovedia to zákazníkovi.

Karner

Stavět ISP před hotovou věc jde leda v případě, že tu TV poskytuje on sám. Pak lze něco reklamovat. Ale ne za situace, že to jsou streamy kdovíkoho a ISP z toho má kulový, max. mu to vytěžuje lajnu. To je spíš s podivem, že sám ISP ještě nedal klientovi výpověď, což se v takových případech nezřídka dělá.

PoldaS

@PoldaS

Ty seš mimoň, výpověď od ISP :))) zase jsi nepochopil o čem píšu a pleteš si světové strany. Stavět providera před hotovou věc samozřejmě Karner může naprosto v klidu, páč Karner není v pozici že musí vůbec něco "reklamovat". Karner má okamžitou eventualitu v optice a ISP Lombard si celou tu svoji "přetíženou lajnu" může strčit okamžitě do špic. Když se neposnaží se aby to Karnerovi nesekalo (pokud nechce od Karnera prachy) tak je to vyřešeno a čau pipi... Pokud ovšem Karner vůbec dá Lombardu ještě šanci (bude to od něho krok navíc který bych já osobně už vůbec nedělal a dávno měl optiku :))) )

lance

Co ty píšeš, to je vcelku fuk, protože to jsou typické bláboly někoho, kdo v daném oboru nikdy nedělal :razz: Takže ještě jednou, jestli má někdo net za 8€ měsíčně a bude dělat nějakýmu ISP vysokej traffic, tak se ho ISP velmi rád zbaví, protože na takovým zákošovi nic nevydělá a akorát je to na otravování. A pokud si bude zákoš za tyto peníze vymýšlet, tak ho ISP taky velmi rád pošle jinam ke konkurenci.
Naprosto naivní je pak tvoje modla optika, kde si myslíš, jak to všechno spasí. Inu člověk, co je úplně mimo obor a skočí akorát na marketingový žvásty :razz:

PoldaS

@PoldaS

Jojo, co píšu já je úplně fuk. Hlavně že promluvil praktik kabeltechnik zastydlý před x lety když ještě mlátil lišty... no jasně že "moje modla optika" u Karnera nic nespasí a pro onoho ISP na optice u Karnera bude jistě problém pustit mu jeho 3Mbit HD stream bez sekání... :laughing:
Aby ses nemusel sám namáhat, tlumočím tedy Karnerovi sám Tvoji radu co má dělat: milý Karnere, vykašli se na svoje streamy, protože neúměrně své ceně za připojení 8eur zatěžuješ Lombardovu lajnu. Zaplať si u něj jeho vlastní IPTV, kterou ti Lombard pustí bez sekání. Protože kdybys namísto toho chtěl přejít na konkurenční optiku s rychlejším připojením a zůstat u svých streamů, tak ty streamy by ti stejně nešly. Říká ti To náš odborník PoldaS, který ví o čem mluví :)))

lance

To znamená, že všetci poskytovatelia internetu blokujú HD streamy?

Karner

co to tady je

za b.la.fy????????????

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra