Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Včera som našiel Stream bitrate calculator a zistil som, že HD streamy majú bitrate od 3 do 6 Mb/s. Ja mám internet oveľa rýchlejší a HD streamy mi pomaly načítavajú až sekajú. Nedarí sa mi už ani plynule bez načítavania pozerať HD playlisty. Je možné, že to poskytovateľ internetu blokuje?

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

@Karner

jak máš vyzkoušeno u sestry,tak asi ne,proč by to dělali??,dnešní net už není jen na maily,já mám pouze 30/30,měl jsem 100/100 a fičí všechno i HD z ameriky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Karner

asi všeci až na jednoho u te tve dcery... zeptej se poldasa :laughing: :laughing:

lance
Registrace: 10/2008

RE: Podvádzajú nás poskytovatelia internetu?

Neviem, kde to bereš, že optika ma nespasí? Keď to ide pierrepetrovi, tak asi všetci neblokujú playlisty. Najmä nie tí, čo poskytujú optiku.

Karner

Optika je pouze technický způsob připojení, ale v žádným případě neřeší, jestli něco ISP zablokuje u sebe nebo ne. To samozřejmě clown lance ani netuší, protože on si ve své dětinské naivitě myslí, že co mu dodá ISP na poslední míli, to má i všude do světa. Tak to ale pochopitelně není.
Takže buď využívej TV, co ti nabízí tvůj poskytovatel netu, anebo si pronajmi nějakou business lajnu, kde ti nebude nikdo blokovat nic. Ale za 8€ bych zázrak skutečně nečekal, to je cena tak pro správy na Seznamu a max. email :8)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@Karner

Na poldase se vyprdni... místní komik se zde opět předvádí. Je nesmysl že by ti v dnešní době ISP na optice nepustil domů 3Mbit HD stream a tečka. Lombard tě nepodvádí, ta rychlost na wifi není garantovaná a když ti to seká tak seká. A přečti si co konkrétně psal o Lombardu nick mmc na předch. stránce. Takže je můžeš zkusit ještě kontaktovat jak jsem psal (třeba se nad tebou smilojou), ale proč??? - když máš možnost optiky není co řešit, budeš mít aspoň nějaký "normální" net.

lance

@PoldaS

Čiže neoplatí sa meniť poskytovateľa internetu? Všetci blokujú HD playlisty?

Karner

@Karner

někdo blokuje,někdo ne,mě ne,platím 250kč

pierrepetr

Karner@ Jak bylo napsáno - někdo blokuje, jiný ne. A vůbec s tím nesouvisí optika nebo WiFi (což si představuje šáša lance). Jediná garance je v business lajně.

PoldaS

@PoldaS

Optika neoptika s tím sice teoreticky vůbec nesouvisí, ale prakticky ISP blokujících streamy na WiFi je náááásobně víc než na optice a to ze známých důvodů... Jmenuj tady aspoň nějakého ISP na optice který blokuje (blokoval by Karnerovi) nějaký usmrkaný 3Mbit stream! Byl by to mrtvej opt. ISP (nejspíš asi nějaký tebou řízený :))) ). Jo, někde ti 3Mbit stream na optice nepojede, třeba u nějakého zákl. opt. připojení když někde obec pouští zadáčo 1Mbit každému kdo má zaplacené popelnice... Výborně radíš Karnerovi :-) že jinak než na business lajně mu to nepojede, páč asi to nejede nikomu bez business lajny... Už se probuď důchodče, dnes není doba před 5-10 lety :)))

lance

Bol som dnes u Lombardu reklamovať sekanie 1-3 Mbit HD tv playlistu. Nestačil som sa čudovať, ako sa ich pracovníčka vynašla. Tvrdila mi, že HD tv stanice majú datový tok 8-10 Mbit, preto mi to seká. Mne SM Player ukazuje datový tok tv stanice JOJ HD na playliste 1700 kbps. Je to snáď viac ak 8 Mbit?

Karner

ale už hádam dosť

Karner daj si už pohov a hlavne okamžite prejdi k tomu operátorovi, čo má Tvoja dcéra. A bude pokoj.

mmc
Registrace: 1/2006

@mmc

To by som chcel urobiť, ak sa to nezlepší. Teraz hľadajú príčinu. Horšie je že mám zmluvu na dva roky a budú odo mňa vymáhať pokutu.

Karner

lance@ Hochu, ty jsi úplně mimo mísu, takže je debata zbytečná. Jenom pro doplnění tvých znalostí se věci mají tak, že existují ISP, co mají poslední míli v optice, ale primární přípoj je bezdrát (typicky vesnice, kde je optika svedená někam na úřad a tam je bezdrát na konektivitu, protože to X kilometrů kamsi jinam nikdo kopat nebude nebo nemůže). A pak je i dost ISP, kteří to mají opačně, tj. někde nabírají konektivitu z optiky, ale dál to šíří přes WiFi, protože se jim nevyplatí kopat optiku i k zákazníkům. Takže tvoje nadšení optikou začíná a končí u daného ISP. A to se ještě nebavíme o zahraniční konektivitě, která se extra platí a pohybuje v řádu Mbps, takže nějaký lokální ISP (co poskytuje služby za 8€ měsíčně) je rád, že je rád.
A pokud bys pořádně četl, tak moje doporučení na business lajnu bylo v souvislosti s garancí - protože jedině tam máš něco se zárukou. Rozhodně ne home připojení za dvě stovky měsíčně, jak si ve své dětinskosti představuješ :razz:

PoldaS

@Karner

pokutu za co?,že nedodrželi smluvní podmínky?

pierrepetr

Už po prvej návšteve u poskytovateľa internetu sa sekanie HD kanálov zázračne zlepšilo. Dúfam, že to vydrží aj zajtra. Teraz som pozeral na HBO film z playlistu a nesekol ani raz. Bitrate kleslo pri sledovaní filmu z 8 Mbit na 6,5 Mbit. Po vypnutí android boxu sa zdvihlo na 7,9 Mbit. Kontroloval som to z ntb.

Karner

@Karner

tak je jasno,kde byla chyba

pierrepetr

@Karner

Za sebe vidím problém v Android Boxu. Tyhle krabičky za 40 USD jsou k smíchu. Kdybys ten playlist vrazil do deset let starého Dreeamu 800 HD, jde Ti to jako z praku... Ano, neměl bys tam omalovánky alá KODI a další rádoby důležité funkce, ale hrálo by to:

Mimochodem, jsem připojen přes 20 megabit VDSL od O2, mám IPTV jako svůj hlavní zdroj TV obsahu, na SD kanály se vůbec nekoukám, na 720p semtam, v 90% hledím na 1920x1080 a v noci si nechávám stahovat 1080i filmy z Archivu CZSK... nevím co je to zásek, o omezení nebo FUPu ani nemluvě....

milan33
Registrace: 1/2018

@milan33

Nie je to v android boxe. Ja mám playlist aj v ntb a tam sekal rovnako. Teraz to ide lepšie, ako som sa bol sťažovať. Ak znova zapnú obmedzovanie rýchlosti, odchádzam na optiku.

Karner

@PoldaS

Ty si fakt myslíš že mně tu svými přednáškami objevuješ Ameriku? :))) Opakuju - jmenuj mi prakticky nějakého ISP s poslední mílí na optice který bude omezovat někomu 3Mbit stream. Ať už má tento ISP konekt z dědiny pryč jakýkoli, tak si to úzké hrdlo ven prostě ošetří a takové drakonické omezení prostě nikomu nenastaví, pokud to není úplný pakoň. A o to tady v případě Karnera jde! Svoje "objevné přednášky" si nech pro vnoučky které možná ohromíš, ale prakticky je to tak, že když už ISP natáhne ke koncákům optiku tak je nebude omezovat tak drasticky aby jim nepustil usmrkaný 3Mbit stream! A o to tu jde. Všechno ostatní jsou jen teoretické kecyprdy které Karnera odvádějí od rozumného praktického řešení jeho problému, o kterém je toto vlákno. Jak se už ukázalo, stačilo jen trochu si zadupat u WiFisty a ejhle... nějak mu to najednou jede i za těch jeho 8 eur i bez tvé businesslajny. S tím opt. ISP u něj to bude nemlich to samé, tj. ten 3Mbit stream mu u opt. konkurence nepochybně pojede (samozřejmě pokud si vezme tomu odpovídající normální tarif a nějaký ten zadáčo 1Mbit, mimochodem i z těch tarifů se dá celkem dobře odhadnout jakou má ISP onu další konektivitu, že).

lance

oprava: "... a NE nějaký ten zadáčo 1Mbit..."

lance

Jednat vůbec nemáš ověřený, že se jedná o stream 3Mbps a jenom vaříš z vody. A za druhý za cenu 8€ měsíčně ti žádnej ISP nebude tolerovat soustavný vytěžování lajny videem. To by ten ISP musel být jako ty, aby na podnikání prodělal gatě a fungoval v rámci charity :laughing: A dál už to prosím neřeš, protože v daným oboru vůbec neděláš a nic o tom nevíš, takže ze sebe děláš akorát clown ;)

PoldaS

@PoldaS a lance

kluci jen tak dál,já se bavím,jako vy ,když tady byl kuba a tonek,ámen

pierrepetr

@PoldaS

Opět jsi neodpověděl... samozřejmě. Jinak vycházím pouze z info které dal tazatel a nebudu spekulovat jako ty od věci coby, kdyby, kdesi, jaksi... Za druhé je vzhledem k dotazu tazatele úplně šumafuk co bys dělal ty jako ISP (a že bys ho ty odstřihl a poslal ke konkurenci já vůbec nijak nezpochybňuju... ostatně proto jsi bez práce a máš tolik času si tady furt honit triko na webu). Jenže Ty nejsi Karnerův WiFista Lombard ani ten opt.konkurent a votom to je. Von totiž normálně uvažující ISP (byť na WiFi) nějakého jednoho remcala který si mu začne stěžovat nebude mermomocí škrtit na videu nebo posílat hned rovnou ke konkurenci, aby ho pak ten remcal os.ral někde po dědině nebo na sídlišti... to si každý rozumně uvažující ISP rozmyslí a radši strpí jednoho remcala s jeho streamem a má klid, než aby měl kvůli 1 streamu 1 remcala negativní reklamu. ISP si třeba v tichosti dál přiškrcuje ostatní kteří si nestěžují... ale remcal se dívá :))) . To je ovšem něco, co ty nikdy nepochopíš se svým obecně notoricky arogantním přístupem k jakýmkoli klientům, jak tady ostatně dlouhodobě prezentuješ. Takže si klidně dál mudruj o businesslajnách do domácnosti kvůli jednomu streamu, možná ti na to nějaký nešťastník tady skočí, mně už to s tebou neba... čau :)))

lance
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra