![]() |
|
AB Cryptobox 752 - veselá příhodaSvému příteli jsem zprovozňoval zmíněný přijímač. Připojil jsem anténu satelitní s monoblokem 6 stupňů a pozemní anténu bez zesilovače.Naladění všech pozemních stanic proěhlo v Menu Manuální ladění, přičemž mi přijímač vyčítal, že nemám zvolený transpordér. Na zvolený kanál OK nereagoval. Nicméně celé pásmo naladil s vyšší citlivostí než měla televize, včetně stanic T2 HEVC. Poté zazářil na obrazovce nápis, který mne vystrašil: Zkrat na na anténě ant 2. Odtraňte závadu a přijímač restartujte! Studovat pořadí antén se mi nechtělo a odpojil jsem satelitní koax. Nápis trval. Zmizel po odpojení pozemní antény. Ověřil jsem si, že napájení pozemní antény z přijímače je vypnuté. Po opětném připojení pozemní antény nápis opět rychle naskočil. A, ty liško! Tobě se nelíbí pozemní anténa bez zesilovače. Napadlo mne otočit zástrčku 220V v zásuvce. A ejhle! Pozemní anténa již nevadí!Ani satelitní nevadí! Všechno potřebné ze satelitu jsem naladil a přijímač funguje. Poučení z krizového vývoje: Když se Vám objeví hláška o zkratu, nemusíse jednat o zkrat, ale o nevhodné uspořádání nuly a 220V Vašeho Cryptoboxu 752 a Vaší televize navzájem. Obraz byl na televizi Hunday 32 palců solidní, doba přepnutí standardní... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaPodobne som zazil tiez, pouzivam starsiu plazmu. Panasonic a 752 , tak som dal rozbocovac a skrat. Vymena rozbocovaca za iny typ pomohla. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaTen rozbocovac, ktory hlasil skrat bol s moznostou napajania do oboch a ten, ktory tam mam teraz ma moznost len do jedneho smeru. Samozrejme v 752 napajanie bolo vzdy vypnute. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
@samorostech ty lisko.. to mas tim ze kupujes abkomacke křápy.. jen se podivej na impulzni zdroj a jeho zapojeni v tom čerepu a hned ti bude vše jasne liško![]() |
arioner
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
to arionerJe to přijímač na chatu pro deštivé dny. Když se ukrade, velká škoda nevznikne, dokonce to nebude ani trestný čin.Na impulzní zdroj bych se rád podíval, nemohu však mařit záruku. Budu vděčný za odkaz na internetu na ten zdroj. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostpatrne mas chatu z kamene, páč ten tvrzenej krabicobej papir lisovanej a lakovanej za tepla se superponovanymi cestickama kteremu cinani rikaji kuprextit hori jak krepovej papir..preji aby ti hodne dlouho vydrzela ta chata ![]() |
arioner
![]() |
|
to arionerPřijímač je buď pod dozorem nebo vypnutý ze sítě vypínačem na prodlužce.Ten tvrzenej krabicobej papir lisovanej za tepla se superponovými cestickama, kterému cinani rikaji kuprextit, má šanci hořet po přímém úderu blesku. Anténa je ale v ochranném pásmu hromosvodu. Já chatu nemám, bohatě mi stačí chalupa na okraji města. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodataký ako je arioner,by som do riti nakopal...ty sa staraj o ten čo máš ty a neznechucuj ostatných!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
nick211
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaNa bývalý firmě majitel spolupracoval z člověkem co nám opravoval pulzní zdroje atd. Měl jak se říká, fotografickou paměť a ten se podíval na napájecí zdroj co se týká zapojení součástek tak hned věděl co vydrží a říkal nám nebo majiteli tyto krámy nebrat a neobjednávat...a mohl by jmenovat..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 665 |
![]() |
|
@nick211ale no tak Furko![]() |
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 540 |
![]() |
|
@avatar99jj, trafil si klinec po hlavicke ..chapes, ked co novy model to dostanes zadara, tak musis spievat oslavne ody :D |
arioner
![]() |
|
@samorostnesmíš věřit všemu,co ti píše přijímač,je to d.e,b.il,závada se odstraňuje,ne eliminuje,stačí izolační článek,což jsou dva ker. kondezátory za 3kč a můžeš otáčet zástrčku jak chceš,pokud není tedy třížilová,jako mají plazmy |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
to pierrepetrRozumím, též mne to napadlo. Ale copak jdeš na naladění nového přijímače vždy s izolačním článkem v ruce?Pulsních zdrojů je v přijímačích asi hafo, ale s takovým protestem přijímače jsem se zatím nesetkal. Varuju proto zájemce o AB Crypt. 752, kteří určitě budou, aby s tím počítali... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostu antény to je ještě pohodička řešení |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@avatar99 @arionerste úplne mimo mne je cryptobox úplne u (nevhodné slovo)e a nepotrebujem pod druhým nickom niečo chváliť. akurát má pravdu Blaško stým že vzorka bola zadarmo nič viac a nič menejPrajem Vám krásny a ničím nerušený deň!
|
furko33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
@arionermimochodom aj ty si dostal Ineos ZX4 zadarminko a nikto ti to nevyčíta po fórach, či hej? ani sem nechodím len som dostal upozornenie až dnes, takže tak nejak z mojej strany![]() Prajem Vám krásny a ničím nerušený deň!
|
furko33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaJe jasne,ze kazdy chvali svojho chlebodarcu.Pre mna su oba velke shity a nechcel by som ani vzorku zadarmo. |
kentworld
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaChlapci...to nemá cenu řešit. Dnes jsou shit součástky naprosto ve všem....![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
kentworldty si ho najprv radsej kupis, zadarmo nie![]() ![]() nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 752 - veselá příhodaAno kupil a ked som zistil,co je zac ides prec.Ked nemas nastroje na dalsie pouzitie tazko s takym boxom nieco urobis.Predajca kasle na vyvoj a uz ani kodi nefunguje na nom.Hlavne,ze cena je skvela.Ale tu ma aj prismcube za 2ks.![]() |
kentworld
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
@loonNo moj povedz mi co take som dostal. Co tvoja samolubost nevie prežrat ?Ak myslis ineos tak si mimo, ja som odjakziva linux pozitiv a nemam rad obmedzovanie nejakym tinťon systemom. Ale kludne si tu rad precitam co este take som dostal Neveďalko |
arioner
![]() |
|
@arionernick211 ti uz svoje povedal![]() nic nemam
|
loon
![]() |
|
@loonano ? a co take som dostal od neho ? mozes konkretizovat ?chuja viete a len kde tu žobrete a vyzistujete co kde a ako sa da. BTW: ktory to z vas je este na vyplatnej listine sor*ecu ? ten s tym roverom alebo ten druhy :D |
arioner
![]() |
|
@arionerasi ta fakt trapi kto je za tymto nickom, no dostal si uz neaktualne info. o to vsak lepsie![]() ![]() ![]() nic nemam
|
loon
![]() |
|
@loonchobot bol ten co ta robil :D ..neboj region sa zuzuje ..BTW: a uz fakt neposielaj ziadnych tr tkov ku mne zobronit o rozparovanie ... je to pod uroven .. radsej špitaj, skusaj a investuj ![]() |
arioner
![]() |
|
@arionerIde vidiet ako velmi si vedla, ku tebe by som neposlal ani postara. Region si zuzil akurat na zapad a to mas este co robit. Mna ziadny gumkaci z BA neplatia, zarabam na seba a som sam za seba. Ty si tak akorat ako inspektor clouseau![]() ![]() nic nemam
|
loon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |